3,9(321)
Melanzane alla parmigiana
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka. Siinä huokoinen munakoiso imee itseensä täyteläisen tomaattikastikkeen ja basilikan aromit. Lopputulos on yksi parhaista ja kiitos reilun juustolisäyksen, myös yksi tukevimmista kasvisruoista!
Julkaistu 24.10.2017
Maku
Reseptin ainekset
3 annosta
2 kplmunakoisoa (500 g)
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
2 rkloliiviöljyä
2 rkltomaattipyreetä
400 gtomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
1 tloreganoa
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
250 gmozzarellajuustoa (2 palloa)
2 dltuoretta basilikaa
Pinnalle
2 kplhiivaleipäviipaletta (kuivahtanutta, vaaleaa)

Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna niiden seistä noin 15 minuuttia. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla, sipaise pintaan öljyä ja paahda ne valurautapannulla tai parilapannulla ruskehtaviksi.

Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla.

Pane uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaania, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista. 

34 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.