


Melanzane alla parmigiana
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas ruoka. Siinä huokoinen munakoiso imee itseensä täyteläisen tomaattikastikkeen ja basilikan aromit. Lopputulos on yksi parhaista ja kiitos reilun juustolisäyksen, myös yksi tukevimmista kasvisruoista!
Reseptin ainekset
3 annosta
2 kpl
munakoisoa (500 g)
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
400 g
tomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
1 tl
oreganoa
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
250 g
mozzarellajuustoa (2 palloa)
2 dl
tuoretta basilikaa
Pinnalle
2 kpl
hiivaleipäviipaletta (kuivahtanutta, vaaleaa)
Melanzane alla parmigiana – ohje:
- Leikkaa munakoisot noin sentin viipaleiksi. Sipaise pintaan öljyä ja paahda ne valurautapannulla tai parilapannulla ruskehtaviksi.
- Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
- Pane uunivuokaan kerroksittain kastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaania, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista.
Tiesitkö, että munakoisoja ei tarvitse itkettää?
Munakoisoja voi nykyään käyttää ruoanlaittoon sellaisenaan, itkettämättä niitä ensin suolan avulla. Lajikkeet on jalostettu miedomman makuisiksi, joten itkettämistä ei tarvita kitkeryyden poistamiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat