Kuka kaipaa moderneja hömpötyksiä! Näissä 8 mökissä aika on ihanasti pysähtynyt
Sisustus
Kuka kaipaa moderneja hömpötyksiä! Näissä 8 mökissä aika on ihanasti pysähtynyt
Ajan patinoimia hirsiseiniä, lautalattioiden natinaa, puuhellojen lämpöä ja räsymattojen pehmeyttä – näissä kodeissa ja kesäasunnoissa tuntuu, kuin kaikki olisi ollut aina juuri näin.
Julkaistu 17.6.2019
Meillä kotona

1. Kynttilänvalo korvaa mukavuudet

Sisustussuunnittelijana työskentelevä Virpi ja hänen puolisonsa Jari Keränen mökkeilevät Kainuun karun kauniissa maisemissa. Kun pariskunta kunnosti torpan mökikseen, 1970-luvun värit saivat väistyä entisaikojen tunnelman tieltä. Elo torpassa muistuttaa nyt monella tavalla ajasta, jolloin nykyisen isännän isoisä Edvin rakensi mökin. Hyppää aikamatkalle torppaan täältä.

2. Kaikki vanhaa nauloja myöten

Kun Petri ja Elisa Puupponen kunnostivat vanhan tilan vapaa-ajankodikseen, he hyödynsivät mahdollisimman paljon vanhoja materiaaleja. Jopa alkuperäiset taotut naulat suoristettiin. Tänne ei uusia huonekaluja kelpuuteta! Kurkkaa taloon täältä.

3. Sinivalkoista posliinia ja 1930-luvun korkkimatto

Elisa ja Jukka Moision pikkuiseen mökkiin mahtuu paljon historiaa ja tarinoita. Hienointa on, että pariskunta on oppinut tuntemaan Alma-neidin, joka rakensi mökin 1930-luvulla. Alma toimi innoittajana, kun Elisa sisusti mökin. Katso kaikki kuvat mökistä täältä.

4. Patinoituneet hirsiseinät ja reikäleipiä orrella

Historian havina näkyy kaikkialla Anun ja Jaakon perheen hirsitalokodissa. Tummaksi patinoituneella hirsiseinällä roikkuu mummon tekemä ryijy ja keittiön katossa roikkuu Anun tekemiä reikäleipiä. Hyppää nostalgiamatkalle perheen kotiin täältä.

5. Lautalattioiden natinaa maalaistalossa

Kun Kati ja Eero Suihko ostivat autioituneen torpan, se oli karmeassa kunnossa. Remontissa ja sisustuksessa he yhdistelivät hurmaavasti vanhaa ja uutta. Nyt kesämökillä viihtyy koko perhe. Kurkkaa mökkiin täältä.

6. Rintamamiestalon romantiikkaa

Kaisa ja Moritz etsivät pitkään siirtolapuutarhamökkiä mutta päätyivät lopulta viljapeltojen reunalle jatkamaan 1950-luvun rintamamiestalon elämää. Kesäkotia kunnostaessaan Kaisa halusi käyttää värejä ja materiaaleja, jotka ovat tyypillisiä 50-luvulle. Astu täältä sisään taloon, jossa tuntuu, kuin kaikki olisi ollut paikoillaan vuosikymmenten ajan.

7. Puuhellan lämpöä ja kanojen potpotusta

Ann-Marien pitkäaikainen haave vanhasta talosta toteutui, kun perhe muutti Sipooseen peltojen ympäröimälle tilalle. "Ei haittaa, vaikka pöydästä puuttuisi palanen, kunhan henki ja tyyli ovat oikeat", Ann-Marie sanoo. Hyppää vierailulle täältä.

8. Vanhan navetan lumoa

Johanna ja Juha Huovisesta tuli hieman sattumalta 1924 rakennetun navetan omistajia. Kun Johanna kävi katsomassa tilausravintolana toiminutta navettaa ensimmäisen kerran, hän rakastui siihen saman tien. Hurmaava koti pursuaa vanhaa tavaraa ja tunnelmaa. Käy sisään täältä!

Kommentoi »