Unelmien Talo&Koti

Näin sisustat koululaisen huoneen kekseliäästi

Näin sisustat koululaisen huoneen kekseliäästi
Koululaisen huoneen perustavaroita ovat sänky ja kirjoituspöytä. Vielä tarvitaan hiukan mielikuvitusta sekä maalia tai tapettia, niin tylsästäkin tilasta tulee unelmahuone.
Julkaistu: 11.8.2016
Jos pikkukoululainen ei malta mennä ajoissa nukkumaan, niin ehkä oma autosänky auttaisi! Onnin hauska peti on rakennettu tarpeettomaksi jääneen lastensängyn osista ja aidoista auton vanteista.
Eddin huoneessa vallitsee rento farkkutunnelma. Sänky on vinokaton alla huoneen matalimmalla kohdalla, jolloin ikkunan eteen jää tilaa kirjoituspöydälle. Seiniä koristavat pojan piirustukset vuosien varrelta.
Remun mustavalkoiseksi sisustetussa huoneessa on kivoja yksityiskohtia. Kellon ympärille on kehystetty mustavalkoisia kuvia perheen lomareissuilta. Jokaiseen kuvaan on merkitty vuosiluku ja paikka.
Remun isä on rakentanut vinokaton alle jännän sängyn, jonka alla olevissa laatikoissa on reilusti säilytystilaa vaatteille. Työpöytä ja tuoli ovat kierrätystavaraa. Päiväpeittona on kierrätyskeskuksesta hankittu armeijan villahuopa.
Alakoululainen Oskari tykkää rakennella legoja läksyjenteon lomassa. Huone on sisustettu kierrätyskalusteilla ja äidin ompelemilla tekstiileillä. Merellinen tyyli ja värimaailma ovat pojan itsensä valitsemat.
Vanhasta pirtinpöydästä tuli komea kirjoituspöytä teini-ikäisen Roosan huoneeseen. Se vain maalattiin reippaan punavalkoiseksi. Pöytä sai parikseen modernin, mutta nostalgisesti tilkkukuosisen tuolin.
Sisarukset Iida-Emilia ja Aada-Olivia jakavat yhteisen huoneen. Tytöt nukkuvat siskonpetissä vanhassa rautasängyssä, joka on hankittu nettikirpputorilta. Läksytkin tehdään yhdessä valkoisen paripulpetin äärellä.
Alakoululaisen Rasmuksen huoneessa on tavoitettu remppatyömaan tunnelma. Haitarivalaisin seinällä on perheen isän työmaalta, ja sinne vie ajatukset myös tikashylly. Äiti tuunasi vanhan kirjoituspöydän tapetilla ja maalasi tuolin iloisen keltaiseksi.
Lukioikäinen Adele sai oman huoneen rivitalokodin yläkerrasta vinokaton alta. Luonnonvalo tulee kattoikkunasta, jonka alle työpöytä on asetettu. Voimakaskuvioinen tapetti on Decor Maison -malliston WallKotyr. Tila oli haasteellinen sisustaa, sillä huonekorkeus on enimmillään alle kaksi metriä.
Ellan huoneessa on nokkela tilaratkaisu, sillä kirjoituspöytä on sijoitettu komeroon peililiukuoven taakse. Kaapin uumenissa on myös kirjahylly, ja sinne voi sujauttaa työtuolinkin piiloon, kun läksyt on tehty. Vaatetangolla roikkuu inspiroivia esineitä.
Siskoksilla Iidalla ja Riinalla on yhteinen huone perheen kakkoskodissa, joka on yli satavuotias hirsitalo. Huone on sisustettu vanhan talon tunnelmaan sopivaksi. Viikonloppuisin on kiva tehdä läksyt vierekkäin paripulpetin ääressä.
Teini-ikäisten veljesten Maxin ja Emilin yhteisessä huoneessa on näppärästi toteutettu kerrossänky. Alapetinä on jatkettava mäntysänky ja yläpetinä korkeajalkainen, puusepällä teetetty vuode. Alapeti toimii päiväsaikaan sohvana.
Teini-ikäiset siskokset Emmi ja Anni ovat sisustaneet yhteisen huoneensa metallisävyin. Sopivan rouhea kattovalaisin hankittiin Hobby Hallista, ja sarvet seinälle löytyivät Huuto.netistä.

Lue lisää:

Kommentoi »