Kotivinkki

Puvustaja suunnitteli kotinsa sisustuksen Pinterestissä – hillittyä tyyliä rikkoo viidakko ja näyttävä kylppäriratkaisu

Puvustaja suunnitteli kotinsa sisustuksen Pinterestissä – hillittyä tyyliä rikkoo viidakko ja näyttävä kylppäriratkaisu
Puvustaja Laura-Melanie Hechtin moderniin, vaaleasävyiseen kotiin kätkeytyy viidakko ja trendikäs lasiseinäinen kylpyhuone. Vaikka tyyli on hillitty, kodista ei löydy juurikaan puhtaanvalkoisia seiniä.
Julkaistu: 21.1.2019

Puvustaja ja maskeeraaja Laura-Melanie Hecht nauttii värien tuomasta tunnelmasta. Kodin sisustuksen suurista linjoista Laura-Melanie päättää miehensä Erkka Korhosen kanssa yhdessä, mutta värivalinnat hän tekee yksin. Uusi, 135 neliön koti Espoon Laaksolahdessa onkin sisustettu puhtaanvalkoista välttäen. Erillistalon pariskunta hankki jo rakennusvaiheessa.

Laura-Melanie, Milo ja Elmo toivottavat vieraat tervetulleiksi. Talon valkoinen laudoitus ja harmaat ja mustat tehosteet ovat perheen mieleen.
Eteisestä lastenhuoneisiin johtavan käytävän Laura-Melanie sisusti betonisin ruukuin ja pylväin.

Ostitte aivan uuden asunnon. Miellyttikö kaikki valmiissa kodissa?

Emme ole remontti-ihmisiä. Halusimme uuden asunnon, emme remontoitavaa pommia, mutta tässä uudessa kodissa ehdimme vaikuttaa pintamateriaaleihin. Meillä on kuitenkin vahva visio kotimme sisustuksen tyylistä. Tarvitsimme enemmän tilaa kuin aiemmin, ja tässä kodissa saimme tilat yhteen tasoon.

Keittiön kaapistot ja saareke ovat Keittiömaailmasta ja laatat Kaakelikeskuksesta. Aston-valaisimet ovat House Doctorin. Lattiaksi valittiin helppohoitoinen Tarkettin laminaatti Moonshadow Light Oak. Seinän maali Teknos S1500N.
Musta astiakaappi on Cobellosta ja Laura-Melanien ensimmäinen hankinta uuteen kotiin. Sille löytyi paikka takan vierestä. Panama-takan pinta on käsittelemätön ja betonimainen.
Ruokailutila, keittiö ja olohuone ovat yhtä tilaa, mikä lisää kodin avaruutta. Olohuoneen suuri kulmasohva on Askosta ja kaikkien perheenjäsenten lempipaikka. Askosta hankittu ruokapöytä on matkannut perheen mukana monessa kodissa. Watt&Veken musta verkkomainen kattovalaisin on Dotsista.

Piditte erityisesti talon pohjaratkaisusta. Miksi?

Makuuhuone on omassa rauhassaan asunnon toisessa päässä ja lastenhuoneet vierekkäin toisessa. On kivaa, että olohuone, ruokatila ja keittiö ovat yhtä suurta tilaa. Avaruus on meille tärkeää. Myös työhuoneelle on käyttöä, sillä teen osin töitä kotona ja tarvitsen suuren varaston tarpeistolle. Kaapit pursuavat pukuja, kenkiä ja rekvisiittaa.

9-vuotiaan Hugon huoneen tapetti on Little Hands Wallpaperin mallistosta. Valaisin on Ikean. Koululaisen huoneeseen sopiva kirjoituspöytä hankittiin Ikeasta.
Milo, 4, ja Elmo, 2, jakavat toisen lastenhuoneen. Poikien huoneen tapetti on Little Hands Wallpaperin mallistosta.
Pikkupoikien huoneen pieni pöytä ja jakkarat ovat Vekestä. Laura maalasi vanhan kaapin mustaksi, ja siitä tuli hyvä lelukaappi.

Teillä ei juuri ole puhtaanvalkoisia seiniä. Millä korvasit valkoisen?

Edellinen kotimme oli hyvin valkoinen, mutta tänne halusin enemmän sävyjä. Väriskaala on lämpimämpi ja rohkeampi. Kaikissa seinäpinnoissa on joko sävy tai tapetti, ja koko sisustuksen ideana on se, että olen halunnut välttää valkoista. Valitsin seiniin harmaan ja ruskean sävyjä ja sisustukseen lisäksi mustaa. Aiemmissa kodeissa olen tehnyt huomattavasti varovaisempia ratkaisuja. Täällä työhuoneen ja lastenhuoneen tapetit ovat erityisen rohkeita. Vaihdetaan sitten, jos kyllästytään.

Lempipaikkasi kotona on muhkea sohva. Miksi juuri se?

Lempipaikkani on todellakin ehdottomasti olohuoneen suuri löhöilypaikka! Meille oli tärkeää löytää sohva, johon koko perhe mahtuu yhdessä löhöilemään. Edellisessä kodissa meillä oli kaksi sohvaa vastakkain, joten perhe jakautui sohvapöydän kahdelle puolelle. Tänne halusimme ison kulmasohvan.

Työhuoneen tapetti on Mind the Gapin Tropical Jardin. Se on ostettu Cobellosta.
Laura-Melanien työ puvustajana vaatii mittavaa tarpeistoa. Työhuoneessa on huima määrä vaatteita, kenkiä ja asusteita.
Eteisessä on laattalattia ja suuri liukuovikaapisto, johon uppoavat perheen takit, pipot, tumput ja kengät. Seinässä on l-Authentiquen kalkkimaalin sävy Eenheid. Maalia myy Nougat. Vanha konsolipöytä on Monday To Sunday Homesta.

Selaat paljon sisustuslehtiä ja kokoat inspiraatiokansioita Pinterestiin. Miten käytit niitä kodin sisustamisessa?

Kun mietimme tämän kodin valintoja, kokosin Pinterestiin omat kansiot jokaiselle huoneelle. Sitten suunnittelin kodin sisustuksen fiiliskuvien avulla. Hotellit, ravintolat ja matkustaminen ovat myös loputtomia inspiraation lähteitä, ja napsinkin tiivisti kuvia puhelimen kameralla aina kun matkustamme.

Perhe halusi jättää seinän pois kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen välistä. Se korvattiin metallirunkoisella lasiseinällä, jonka valmisti mittojen mukaan kotimainen Wall Up.
Kodinhoitohuone on kätevästi kodin pesutilojen yhteydessä. Mustavalkoruutuinen lattia oli Laura-Melanien idea ja jatkuu hauskasti ruutuseinänä kylpytiloihin. Tuoli on Cobellosta.
9 kommenttia