Meidän Talo

Seinäsänky ratkaisi pienen huoneen sisustuspulmat – päiväksi piiloon nostettava sänky tuo teinin huoneeseen kekseliäästi lisäneliöitä

Seinäsänky ratkaisi pienen huoneen sisustuspulmat – päiväksi piiloon nostettava sänky tuo teinin huoneeseen kekseliäästi lisäneliöitä
Kuinka mahduttaa teinin pieneen, alle kymmenen neliön huoneeseen parisänky, sohva ja työpiste? Ratkaisu löytyi seinälle nostettavasta sängystä.
Julkaistu: 29.4.2019

Lastenhuoneen pinkki maailma ei enää miellyttänyt 15-vuotiasta tyttöä. Aika oli myös ajanut lelukokoelmien ja sisustustarrojen ohi. Teinin ykköstoiveina olivat parisänky ja suuri peili. Vanhemmat halusivat, että muutoksessa huomioidaan myös perheen tulevaisuuden tarpeet: huoneen pitäisi sopia sellaisenaan työ- ja vierashuonekäyttöön, kun lapset muuttavat pois kotoa.

Huoneen sävymaailma ja sisustustarrat eivät enää miellyttäneet teinin silmää. Nuori nainen kaipasi soppeensa myös leveämpää sänkyä ja suurta peiliä.

Perinteinen parisänky olisi vienyt lähes kaiken tilan 9-neliöisestä pikkumakkarista. Koska myös työpisteelle ja oleskelulle tarvittiin tilaa, huoneeseen valittiin seinälle nostettava sänky, joka muuttuu päivisin sohvaksi.

Vanhasta lastenhuoneen sisustuksesta säästettiin osa Muurame-kalusteista, joista koottiin työpiste ikkunan ääreen. Koulupöydän pöytälevyyn hankittiin huoneen tyyliin sopivat jalat. Huoneessa ollut pinkki työtuoli ja String-hylly maalattiin valkoisiksi. Ennen sängyn asennusta kaikki huoneen seinät maalattiin hillityllä roosalla. Seinäsängyn asennus on tarkkaa työtä ja vaati ammattilaisen.

Kun kansi lasketaan alas, paljastuu valmis yösija, eikä petaamisesta tarvitse huolehtia. Lukuvalo on integroitu sänkyrunkoon. Roosanvärinen Lino-pellavapussilakana on Finlaysonin. Pyöreä VM-Carpetin Hattara-matto sopii huoneen yhtenäiseen linjaan.
Päivällä sohva, illalla sänky. Pienen huoneen tilaongelma ratkaistiin Clei Circle -sohvasängyllä, jonka toimitti Tilasa. Sohva liukuu alas, kun sänky avataan. Valkeat seinät maalattiin Tikkurilan pehmeällä G313 Viuhka-sävyllä. Makuuhuoneen muutoksen suunnitteli sisustussuunnittelija Virpi Kanto.

Muutoksessa saatiin yhden huoneen sijasta kaksi huonetta: oleskelutila ja makuuhuone. Teini tykkää erityisesti löhösohvasta, sillä enää ei tarvitse oleskella vain sängyllä. Huoneen toimivuus ja siisteys puolestaan ilahduttavat perheen äitiä päivittäin. Vaikka sänkysohva oli arvokas hankinta, sen säästää tulevaisuudessa: huoneelle ei tarvitse tehdä mitään, kun lapset muuttavat pois kotoa. Pedin voi myös ottaa mukaan muutossa ja sijoittaa uuteen paikkaan.

Remmit pitävät vuodevaatteet paikoillaan, kun sänky on ylhäällä. Vuoteen mekanismi on helppo käyttää ja sänky nousee kevyesti työntämällä ylös kaappiin. Huoneen asukas nostaa sängyn ylös joka päivä.
Seinäsängyn kiinteät hyllyt toimivat kirjahyllynä ja niille sopii säilytyskoreja. Samettiset sohvatyynyt ovat H&M Homen ja villaiset Eskimo-viltti ja -tyyny Lapuan Kankurien.

Mitä remontti maksoi?

  • Sohvasänky 5 640 e
  • Maalit 120 e
  • Matto 290 e
  • Työpöydän jalat, 2 kpl 30 e
  • Peili 90 e
  • Verhoiluhuppu, ompelu ja kangas 180 e

Yhteensä 6 350 euroa.

Kommentoi »