Näin sisustat harmonisen kaupunkiparvekkeen
Sisustus
Näin sisustat harmonisen kaupunkiparvekkeen
Parveke on kaupunkiasujan kesäkeidas. Viherkasvit, mukavat kalusteet ja tarvittava näkösuoja tekevät parvekkeesta rennon oleskelupaikan.
3.5.2016
 |
Avotakka
  1. Tähtää ennen kaikkea mukavuuteen. Jos parvekkeella on niukanlaisesti neliöitä, valitse kolisevien metallipöytien ja -tuolien sijaan mukava oleskelusopukka. Jos tila sallii, lekottelu on rennointa makuuasennossa: sohvalla, laverilla tai divaanilla. Hanki vähintään nojatuoli ja sen kaveriksi rahi, jotta saat jalat ylös aamukahvia nauttiessasi.
  2. Keinuessa rentoudut väkisinkin. Jos mahdollista, ripusta kattoon riippumatto tai -tuoli. Näin hyödynnät muutakin kuin lattiapinta-alaa ja saat tilasta vielä enemmän irti.
  3. Patio tai parveke ilman viherkasveja on takuuvarmasti kolkko. Tässä tapauksessa enemmän todella on enemmän, joten älä turhaan säästele kasvien ja yrttien määrässä – jos kasvit kestävät auringonpaahdetta. Ehkä kiikutat sisäkasvit kesäksi ulos tai jopa suunnittelet parvekkeelle minipuutarhan?
  4. Ota mallia metsän kasvillisuudesta ja sisusta parvekkeesta viihtyisä asettelemalla kasvit eri tasoille. Amppelit, köynnökset ja kasvituet ovat näyttäviä, mutta helpolla pääset sijoittamalla sinne tänne erikokoisia ruukkuja ja viherkasveja tai pieniä puita.
  5. Laskutilaa ruukuille ja kahvikupeille tuovat isot puupölkyt. Jos olet innokas tuunaaja, maalaa sahauspinnat erivärisiksi ja kiinnitä pölkkyjen alle pyörät siirtämistä helpottamaan.
  6. Kestävä rottinki sopii hyvin ulkotiloihin. Siitä tehty kaluste on kevyt siirtää. Klassinen rottinki on vieläpä supertrendikäs.
  7. Kukkaruukut saavat huoletta olla erilaisia ja elämää nähneitä. Kolhut ja kulumat ovat osa viherhuoneen huoletonta tunnelmaa. Valitse istuintyynyt yhtä rennoin rantein: boheemin parvekkeen kuviokirjo saa olla runsas.

Parvekkeen sisustuksen olennaiset opit

  • Parvekkeen lasittaminen on kallis investointi mutta pidentää kesäolohuoneen käyttöaikaa kevääseen ja syksyyn. Lasituksen haittapuoli on se, että tila saattaa kuumentua auringonpaahteessa. Terassilämmitin pidentää parvekesesonkia entisestään viileinä kuukausina.
  • Se, kuinka paljon haluat näkymiä peittää, riippuu paljon parvekkeen sijainnista. Jos aurinko paahtaa tai jos naapuriin on suora näköyhteys, haluat ehkä hankkia kevyet verhot tai sermin.
  • Suomen suvessa tuskin kaipaat lisävaloa iltaisin, mutta tunnelma takuuvarmasti paranee, kun asettelet parvekkeelle valosarjan, lyhtyjä tai kynttilöitä. Lue vinkit pihavalaistuksen suunnitteluun.

 

Lue lisää:

Kommentoi »