Avotakka

Terassi- ja parvekeunelmia! Valitsimme kesän kauneimmat ulkokalusteet

Terassi- ja parvekeunelmia! Valitsimme kesän kauneimmat ulkokalusteet
Kesän pihakalusteissa moderni tyyli ja linjakkaat muodot yhdistyvät klassisiin, kestäviin luonnonmateriaaleihin. 
Julkaistu: 18.5.2020

Harmoninen terassi

Jatka tyyliä. Toimiva ratkaisu on poimia terassin värimaailma ympäröivästä maisemasta, luonnosta tai arkkitehtuurista. Mangopuiset kalusteet ikääntyvät kauniisti. Morena-sohvapenkki on House Doctorin kesän uutuusmallistoa.
Paina puuta. Puun sävyt tuovat terassille lämpöä. Ruostumattoman teräksen ja tiikin yhdistelmä tekee ruokailuryhmästä sääoloihimme sopivan. Lilium-pöytä (160 × 90 cm) 1399 € ja Lilium-tuoli 489 €, Skagerak.
Mahtuvaa mukavuutta. Oxford-oleskeluryhmään kuuluu sohvan lisäksi kaksi selkeälinjaista nojatuolia ja musta alumiinipöytä, 749 €, K-rauta.
Moderni tulkinta. Belgialaisen Tribùn Elio-terassikalusteiden muotokieli vie 60-luvulle. Säänkestävät kalusteet on valmistettu alumiinista, tiikistä ja köysipunoksesta. Tiedustelut Roltrade.
Paikka auringossa. Kevytrakenteinen metallipenkki on terassin ykköskaluste. Linjakas istuin sopii tyyliltään niin ulko- kuin sisätiloihin. Sitä on helppo siirtää, ja se kestää kovaakin käyttöä. Penkki (133 × 59 cm) 580 €, Hübsch.

Huonekasvit muuttavat kesäksi ulos

Luo kerroksia. Kokoa viherkasvit näyttäväksi ryhmäksi. Erikokoisilla ruukuilla ja kukkajaloilla luot parvekkeelle näyttävää kerroksellisuutta. Maximus-ruukut 66 €, Broste Copenhagen.
Köynnökset kohti korkeuksia. Laine-vihertuki ( 30 x 100 cm) on metallia, 32,90 €, Kekkilä.
Vihreät verhot. Maalatusta alumiinista valmistettua Viherverho-amppelia voi käyttää terassin tai parvekkeen näkösuojana tai tilanjakajana. Valitse amppelin kasvit valoisuuden mukaan, (65 × 11 cm, kork. 12 cm) 85 €, Huone et Rum.
Moni huonekasvi viettää mielellään kesän ulkona. Sisäkasveilla lisäät ulkotilan huonemaisuutta.

Pienen parvekkeen löydöt

Kätevä täsmäkaluste. Kaiteeseen kiinnitettävän parvekepöydän voi laskea alas, kun sitä ei tarvita. Navona-alumiinipöytä (66 × 60 cm) 99 €, Jotex.
Kasvukauden kaunein. Bo Conceptin Exterior-kukkalaatikko (61 × 30 cm, kork. 41 cm) 259 €, Vepsäläinen.
Ripaus mummolaa parvekkeelle. Jos parvekkeelle ei mahdu istumaan, nauti viherryksestä. Rottinkinen kukkapöytä (lev. 80 cm) 159 €, Annansilmät-Aitta.

Heleät värit tuovat kesän

Moniottelija. Näppärän katospenkin tikkailla voi kuivattaa pyykkiä, kasvattaa kasveja tai säilyttää tavaroita. Verhoa penkki kankaalla ja saat suojaisan rentoutumispaikan. Svanö-katospenkki on valmistettu maalatusta teräksestä, (119 × 48 cm, kork. 179 cm) 99 €, Ikea.
Valaisin tuo parvekkeelle olohuonetunnelmaa. Fermobin Mooon-ledivalaisin (kork. 41 cm) 129 €, Finnish Design Shop.
Leikkisät muodot ja heleät värit ovat valttia kevään terassikalusteissa.
Kuin kukkanen. Flower-terästuoli 549 €/4 kpl, Ellos.
Toimiva muoto. Pyöreän pöydän ääressä pikkujakkaroilla kaikki näkevät toisensa. Antonio Citterion B&B Italialle suunnitteleman Ginepro-pöydän runko on alumiinia, kansi Serpentine-kiveä, alk. 2491 €, Skanno.
Karkkivärejä. Hyttnäs-taittopöytä (75 × 60 × 74 cm) on pellavaöljymaalilla käsiteltyä puuta 545 €, Westanqvarn.

Kuistin tai lasitetun parvekkeen kaunottaret

Yhteen punottu. Klassinen punossohva on ihanteellinen laiskottelupäiviin kuistilla. Rottinkinen Lyckesö-päivävuode (178 × 82 cm), Hillerstorp.
Yksin tai yhdessä. Kun laitat monta rahia vierekkäin, saat penkin. Inga-juuttirahi (halk. 60 cm, kork. 43 cm) 119 €, Anno.
Kevyt kantaa, mukava istua. Simpukkatuoli (kork. 82, lev. 67 cm) 149 €, Parolan Rottinki.

Rentoa loungehenkeä

Leppoisa vilpola. Sirolinjainen loungesohva sopii muunneltavuutensa ansiosta moneen paikkaan. Barcelona-sohvaryhmä koostuu pikkupöydästä ja kahdesta kahdenistuttavasta osasta sekä kulmaosasta. Runko on jauhemaalattua metallia, 849 €, Ellos.
Kokoa sopivaksi. Loungesohvakokonaisuuksista voi poimia itselleen sopivat osat. Kulmamoduulia voi käyttää yksinään nojatuolina, ja kahdesta saa jo sohvan. Beach Lounge -sohvamallisto, tiedustelut Valava.
Kommentoi »