Terassi- ja parvekeunelmia! Valitsimme kesän kauneimmat ulkokalusteet
Sisustus
Terassi- ja parvekeunelmia! Valitsimme kesän kauneimmat ulkokalusteet
Kesän pihakalusteissa moderni tyyli ja linjakkaat muodot yhdistyvät klassisiin, kestäviin luonnonmateriaaleihin. 

Harmoninen terassi

Jatka tyyliä. Toimiva ratkaisu on poimia terassin värimaailma ympäröivästä maisemasta, luonnosta tai arkkitehtuurista. Mangopuiset kalusteet ikääntyvät kauniisti. Morena-sohvapenkki on House Doctorin kesän uutuusmallistoa.
Paina puuta. Puun sävyt tuovat terassille lämpöä. Ruostumattoman teräksen ja tiikin yhdistelmä tekee ruokailuryhmästä sääoloihimme sopivan. Lilium-pöytä (160 × 90 cm) 1399 € ja Lilium-tuoli 489 €, Skagerak.
Mahtuvaa mukavuutta. Oxford-oleskeluryhmään kuuluu sohvan lisäksi kaksi selkeälinjaista nojatuolia ja musta alumiinipöytä, 749 €, K-rauta.
Moderni tulkinta. Belgialaisen Tribùn Elio-terassikalusteiden muotokieli vie 60-luvulle. Säänkestävät kalusteet on valmistettu alumiinista, tiikistä ja köysipunoksesta. Tiedustelut Roltrade.
Paikka auringossa. Kevytrakenteinen metallipenkki on terassin ykköskaluste. Linjakas istuin sopii tyyliltään niin ulko- kuin sisätiloihin. Sitä on helppo siirtää, ja se kestää kovaakin käyttöä. Penkki (133 × 59 cm) 580 €, Hübsch.

Huonekasvit muuttavat kesäksi ulos

Luo kerroksia. Kokoa viherkasvit näyttäväksi ryhmäksi. Erikokoisilla ruukuilla ja kukkajaloilla luot parvekkeelle näyttävää kerroksellisuutta. Maximus-ruukut 66 €, Broste Copenhagen.
Köynnökset kohti korkeuksia. Laine-vihertuki ( 30 x 100 cm) on metallia, 32,90 €, Kekkilä.
Vihreät verhot. Maalatusta alumiinista valmistettua Viherverho-amppelia voi käyttää terassin tai parvekkeen näkösuojana tai tilanjakajana. Valitse amppelin kasvit valoisuuden mukaan, (65 × 11 cm, kork. 12 cm) 85 €, Huone et Rum.
Moni huonekasvi viettää mielellään kesän ulkona. Sisäkasveilla lisäät ulkotilan huonemaisuutta.

Pienen parvekkeen löydöt

Kätevä täsmäkaluste. Kaiteeseen kiinnitettävän parvekepöydän voi laskea alas, kun sitä ei tarvita. Navona-alumiinipöytä (66 × 60 cm) 99 €, Jotex.
Kasvukauden kaunein. Bo Conceptin Exterior-kukkalaatikko (61 × 30 cm, kork. 41 cm) 259 €, Vepsäläinen.
Ripaus mummolaa parvekkeelle. Jos parvekkeelle ei mahdu istumaan, nauti viherryksestä. Rottinkinen kukkapöytä (lev. 80 cm) 159 €, Annansilmät-Aitta.

Heleät värit tuovat kesän

Moniottelija. Näppärän katospenkin tikkailla voi kuivattaa pyykkiä, kasvattaa kasveja tai säilyttää tavaroita. Verhoa penkki kankaalla ja saat suojaisan rentoutumispaikan. Svanö-katospenkki on valmistettu maalatusta teräksestä, (119 × 48 cm, kork. 179 cm) 99 €, Ikea.
Valaisin tuo parvekkeelle olohuonetunnelmaa. Fermobin Mooon-ledivalaisin (kork. 41 cm) 129 €, Finnish Design Shop.
Leikkisät muodot ja heleät värit ovat valttia kevään terassikalusteissa.
Kuin kukkanen. Flower-terästuoli 549 €/4 kpl, Ellos.
Toimiva muoto. Pyöreän pöydän ääressä pikkujakkaroilla kaikki näkevät toisensa. Antonio Citterion B&B Italialle suunnitteleman Ginepro-pöydän runko on alumiinia, kansi Serpentine-kiveä, alk. 2491 €, Skanno.
Karkkivärejä. Hyttnäs-taittopöytä (75 × 60 × 74 cm) on pellavaöljymaalilla käsiteltyä puuta 545 €, Westanqvarn.

Kuistin tai lasitetun parvekkeen kaunottaret

Yhteen punottu. Klassinen punossohva on ihanteellinen laiskottelupäiviin kuistilla. Rottinkinen Lyckesö-päivävuode (178 × 82 cm), Hillerstorp.
Yksin tai yhdessä. Kun laitat monta rahia vierekkäin, saat penkin. Inga-juuttirahi (halk. 60 cm, kork. 43 cm) 119 €, Anno.
Kevyt kantaa, mukava istua. Simpukkatuoli (kork. 82, lev. 67 cm) 149 €, Parolan Rottinki.

Rentoa loungehenkeä

Leppoisa vilpola. Sirolinjainen loungesohva sopii muunneltavuutensa ansiosta moneen paikkaan. Barcelona-sohvaryhmä koostuu pikkupöydästä ja kahdesta kahdenistuttavasta osasta sekä kulmaosasta. Runko on jauhemaalattua metallia, 849 €, Ellos.
Kokoa sopivaksi. Loungesohvakokonaisuuksista voi poimia itselleen sopivat osat. Kulmamoduulia voi käyttää yksinään nojatuolina, ja kahdesta saa jo sohvan. Beach Lounge -sohvamallisto, tiedustelut Valava.
Kommentoi »