Messukävijän opas: kaikki mitä olet halunnut tietää Mikkelin asuntomessuista!
Rakenna ja remontoi
Messukävijän opas: kaikki mitä olet halunnut tietää Mikkelin asuntomessuista!
Mikkelin asuntomessut järjestetään 14.7.-13.8. Saimaan rannalla. Tässä messukävijän opas, josta löydät messureissun suunnittelun kannalta tärkeää tietoa.
Julkaistu 19.5.2017
Meillä kotona

Mitä esillä?

Kirkonvarkauden messualueella on esillä yhteensä 31 erilaista kohdetta, joista suurin osa on pientaloja. Mukana on myös yksi paritaloasunto ja kaksi rivitaloasuntoa. Lähes kaikki näytteillä olevat kohteet ovat puutaloja, osa hirsirunkoisia. Mukana on tänä vuonna vain kolme kivitaloa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin menneinä vuosina.

Useista messukodeista on upeat Saimaa-näkymät.

Kirkonvarkauden messualue

Kirkonvarkauden messualue on luonnonkaunis paikka aivan Saimaan rannalla. Sieltä on vain kolmen kilometrin matka Mikkelin keskustaan. Kerrotaan, että alueen erikoinen nimi johtuu Mikkelissä 1600- ja 1700-luvulla sijainneesta kirkosta. Veneellä kuljettaessa kirkko hävisi näkyvistä Kirkonvarkauden kohdalla. Alueella on ollut asutusta ja kivi- ja rautakausilla, ja sitä pidetään Savon synnyinpaikkana.

Messualueella on viisi omarantaista ja kahdeksan aivan rannan tuntumassa sijaitsevaa tonttia. Loput tontit sijaitsevat hieman ylempänä suurten honkien suojassa, kauniiden puistoalueiden ympäröimänä. Lähes joka tontilta on näkymä Saimaanselälle.  

Erityistä

Alueen alkuperäisasukkaita ovat olleet viitasammakot ja liito-oravat. Niiden vuoksi rantakasvillisuutta ja puustoa on säilytetty mahdollisimman paljon. 

Kohteet kartalla: 1. Sievitalo Tunturikoivu 140, 2. Design-Talo Pala, 3. Omatalo Ajatus, 4. Modulart, 5. Honkatalot Wave, 6. Kannustalon Harmaja Saimaa, 7. Sievitalo Villa Kotikallio, 8. Honkatalot Villa Saimaanhelmi, 9. Finnlamelli Villa Sukka, 10. Honka Ink, 11. Kontio Toive, 12. Honka Villa Ankkuri, 13. Polarhouse Saimaan Aava, 14. Älvsbytalo Uusi Aamu, 15. Fiskarhedenvillan Ajaton, 16. Asunto Oy Saimaan Ateljee I, 17. Ainoa Villa Helka, 18. Passiivikivitalot Casa Wellikulho, 19. Muuramen Helmi, 20. Passiivikivitalo, 21. Rauhan ja Onnin Jukkatalo, 22. Ainoa Villa Elisa, 23. Sunhouse Talo Vahvaselkä, 24. MinunVALO, 25. Ankkuriranta, 26. Mammuttikoti Kotikontti, 27. Villa Kuusikko, 28. Opaali, 29. FortumKoti, 30. Kastelli City 98, 31. Samitalo Villa 143.

Kuva: Katja Reina

Aukiolo

Mikkelin asuntomessut avautuvat yleisölle perjantaina 14. heinäkuuta ja päättyvät sunnuntaina 13. elokuuta. Messualue on kuukauden ajan avoinna yleisölle joka päivä kello 10–18.

Liput

Lippuja voi ostaa etukäteen Asuntomessujen verkkosivuilta. Alennetut hinnat ovat voimassa messujen alkuun saakka. Aikuisten lippu maksaa 20 €, lasten 11 €. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Erityisryhmän lipun voivat ostaa invalidit, eläkeläiset (Kela-kortilla), varusmiehet ja opiskelijat (opiskelijakortilla).

Miten Mikkeliin pääsee?

Mikkeli sijaitsee valtateiden 5 ja 13 risteyksessä, joten omalla autolla ja linja-autolla on helppo tulla eri puolilta Suomea. Myös junalla pääsee kätevästi, sillä kaupunki on Savon radan varrella. Esimerkiksi Helsingistä Mikkeliin kulkee juna jopa kahdeksan kertaa päivässä.

Etäisyydet muualta Suomesta

Mitä muuta Mikkelissä?

Mikkelissä on asuntomessujen aikaan paljon kesätapahtumia, etenkin viikonloppuisin. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista Mikkelin matkailun omilta verkkosivuilta. Puistokonsertteja järjestetään säännöllisesti muun muassa Mikkelin Kirkkopuistossa.

Rapu ja Muikku -lähiruokafestivaalia vietetään Kirkkopuistossa 29.–30.7.

Jurassic Rock järjestetään Kenkäveronniemessä 5.–7.8. Perjantaina esiintyvät muun muassa The Sounds, Royal Republic (SWE), Hevisaurus, Vesala ja Apulanta. Lauantaina lavalla nähdään Mustasch, Cheek, JVG, Relentless, Diablo, Mira Luoti ja Eläkeläiset.

Pihoja ja terasseja sisustetaan siinä missä sisätilojakin. Kuva kohteesta 1 Sievitalo Tunturikoivu.

Tutustu ennakkoon

Meillä kotonan asuntomessusivuilta löytyy runsaasti tietoa Mikkelin messuista, ja viikottain luettavaksesi tulee uusia juttuja messualueesta, taloista ja niiden asukkaista.

Sivuiltamme löydät myös tarinoita ja tietoa menneiden vuosien messuilta. Olemme esimerkiksi koonneet  yleisön asuntomessusuosikit kymmenen viime vuoden ajalta. Ehkäpä muistat myös jonkun näistä kaikkien aikojen kohutuimmista asuntomessutaloista?

Mammuttikodin Kotikontti edustaa 70-luvun henkistä laatikkoarkkitehtuuria, joka näyttää taas trendikkäältä ja modernilta. Kuvassa erillinen pihasauna.

Messukierrokset

Jos tuntuu, että messualue on hankala ottaa haltuun yhden päivän aikana, tarjoamme sinulle kolme erilaista messukierrosta. Unelmien Talo&Kodin messukierros esittelee alueen kodikkaimmat ja romanttisimmat kohteet, Avotakan messukierrokselta löydät tyylikkäimmät sisustusratkaisut, ja Meidän talon messukierros katselee taloja rakentajan tai rakentamisesta haaveilevan silmin.

Hirsirakentamista on asuntomessuilla esillä jonkin verran. Honka Ink saa vielä pintaansa mustan ulkovärin, kuten monet muutkin talot Mikkelissä. Järkevän kokoisessa talossa on painumaton ja hengittävä massiivihirsirakenne.
Mikkelin messukohteet ovat keskimäärin parikymmentä neliötä pienempiä kuin esimerkiksi Seinäjoen messujen talot. Hyvä esimerkki tästä on Sun Housen vain vähän yli sataneliöinen talo. 
Vuoden 2016 Seinäjoen asuntomessujen voittajataloksi yleisö äänesti Forte Kivitalojen Villa Tangon. Voit tutustua tähän eteläeurooppalaistyyliseen kivitaloon täällä.

Lähteet: Suomen asuntomessut, Visit Mikkeli 

Kommentoi »