Uskomattomia puurakenteita ja hienostuneita kontrasteja – Avotakan messukierros Mikkelin asuntomessuilla
Sisustus
Uskomattomia puurakenteita ja hienostuneita kontrasteja – Avotakan messukierros Mikkelin asuntomessuilla
Avotakka valitsi suosikkinsa Mikkelin asuntomessujen taloista ja niiden sisustuksista. Tänä vuonna pääosassa ovat eri tavoin käsitelty puu sekä musta, harmaa ja muut maanläheiset sävyt.
Julkaistu 30.6.2017
Avotakka

Kohde 5, Honkatalot Wave

Honkatalojen Wave on messujen takuuvarma puheenaihe. Kurvikas talo avautuu vähitellen ja lopulta kaappaa syleilyynsä. Seppo Mäntylän arkkitehtuuri valaa uskoa siihen, että Suomessa voi rakentaa taloja, jotka ovat yhtä aikaa persoonallisia ja tyylikkäitä. Sisätilat jatkavat hienosti ulkotilojen lennokkuutta.

Erityistä: Pesutilat ovat kuin japanilaisesta luksuskylpylästä.

Kohde 6, Kannustalo Harmaja Saimaa

Kannustalon runollisesti nimetyssä talossa oleskelutilojen katto kohoaa Saimaan puolella todella korkealle. Tunnelma on siitä huolimatta intiimi, sillä valkoiseksi maalattujen pintojen sijasta sisustuksessa painottuvat lämpimät, kypsät ja maanläheiset värisävyt. Keittiö on harvinaisen eleetön.

Erityistä: Vanha tuttu sormipaneeli sopii myös muualle kuin eteiseen.

Kohde 9, Finnlamelli Villa Sukka

Finnlamellin Villa Sukassa korostuu oma rauha, ja talo paljastaakin parhaat puolensa vasta Saimaan rantaan rajoittuvan takapihan puolelta. Oleskelu- ja makuuhuoneiden ikkunoista avautuu unohtumaton näkymä siniselle järvelle, suoraan mäntyjen lomitse. Kalustus myötäilee selkeälinjaista arkkitehtuuria.

Erityistä: Kellarikerroksessa on suuri monitoimitila liikuntaharrastuksille.

Kohde 10, Honkarakenne Honka Ink

Honkarakenteen kohde ravistelee käsitystä hirsirakentamisesta. Mustaksi maalattu harjakattoinen talo näyttää modernilta paitsi ulkoa myös sisältä. Laadukas sisustus perustuu kestäviin, luonnonmukaisiin materiaaleihin ja yllättäviin yhdistelmiin: harmaa mikrosementti ja vaalea hirsi ovatkin täydellinen pari.

Erityistä: Kokomusta puree yläkerran kylpyhuone-vaatehuoneessa.

Kohde 24, MinunLOFT MinunVALO

MinunLOFTin rakentamassa avarien näkymien talossa mikrosementtipinnat, teräskaiteet ja muut teollisuustyyliset elementit yhdistyvät hienostuneisiin kalusteisiin ja tekstiileihin. Värejä on käytetty niukasti, sävyjä huomattavasti enemmän.

Erityistä: Alakerrassa on tilaa järjestää saunabileet isollekin joukolle.

Kohde 26, Mammuttikoti Kotikontti

Mammuttikodin tummassa, puuverhoillussa Kotikontti-talossa on panostettu aikuisten rentoon yhdessäoloon, ruuanlaittoon ja ystävien viihdyttämiseen. Talon kutsuvin paikka on erillinen saunarakennus, johon voi myös majoittaa vieraita.

Erityistä: Äärimmäisen hyvällä onnella pihamaalta voi nähdä liito-oravan.

Mikä messukierroksen kohteista herätti kiinnostuksesi? Vastaa ja voita liput Mikkelin asuntomessuille!

Arvomme vastanneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken yhden lippupaketin, joka sisältää pääsylipun sekä sinulle että ystävällesi (arvo 50 €). Vastausaikaa on maanantaihin 10.7.2017 klo 9.00 saakka.

Edit 10.7.2017: Avotakan messukierroksen kiinnostavimman kohteen äänestys on päättynyt. Myös messulippujen arvonta on suoritettu, ja olemme yhteydessä onnelliseen voittajaan. Kiitos kaikille osallistuneille!

Tutustu myös muihin messukierroksiimme:

Kommentoi »