"Helppoa ja hyvää!" – 4 x mehevä lasagne, jota ei kannata ohittaa
Ruoka
"Helppoa ja hyvää!" – 4 x mehevä lasagne, jota ei kannata ohittaa
Kuka voisi vastustaa uunin mehevöittämää ja juustoista lasagnea? Listasimme 4 houkuttelevaa ja erilaista lasagnereseptiä, jotka kannattaa ottaa pikimmiten tekolistalle. Lopusta löydät myös perinteisen lasagnen reseptin!
16.2.2021
 |
Meillä kotona

1. Linssilasagne koukuttaa mehevyydellään

Sulatejuuston mehevöittämästä linssilasagnesta on tullut monen lukijamme suosikki. "Helppoa ja hyvää! Mieskin tykkäsi", yksi lukija kirjoittaa, ja toinen: "Tämä on meidän perheen suosikkikasvisruokia! Tyttären mielestä parempaa kuin lihasta tehty lasagne." Nappaa linssilasagnen resepti.

2. Chorizolasagne syntyy vain viidestä raaka-aineesta

Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa loihti vain viidestä raaka-aineesta herkullisen arkilasagnen. Mausteinen chorizomakkara on hauskaa vaihtelua jauhelihalle! Katso chorizolasagnen resepti.

3. Punajuuri-vuohenjuustolasagne piristää värillään ja maullaan

Upean punertava punajuuri-vuohenjuustolasagne tirisee uunissa vastustamattomaksi. Mustapavut tuovat ruokaisuutta, ja kukapa voisi vastustaa makean punajuuren ja suolaisen vuohenjuuston yhdistelmää?

4. Lasagne ilman pastaa? Kyllä vain! Bataattilasagne vie kielen mennessään

Bataattilasagne on mitä mainioin arkiruoka, sillä kastiketta ei kypsennetä erikseen – ainekset vain pilkotaan, sekoitellaan ja kasataan vuokaan kerroksittain. Raikkailla fenkolinsiemenillä maustettu tomaattikastike taittaa mukavasti bataattisiivujen makeutta. Ota testiin!

Vai valitsetko klassikon?

Perinteinen lasagne vaatii hieman vaivannäköä, mutta maku palkitsee. Nappaa täyteläisen jauhelihalasagnen resepti!

Kokeile erilaisia juustoja & muut ideat peruslasagnen tuunaamiseen

  • Kaupan tuorepastahyllyltä löytyvät tuorelasagnelevyt imevät makuja hyvin ja kypsyvät nopeammin kuin kuivapasta.
  • Vai korvaisitko pastalevyt tällä kertaa tortillaletuilla? Kurkkaa kana-tortillalasagnen resepti!
  • Erilaiset juustot sopivat lasagneen. Kokeile vaikkapa sinihome­juustoa broilerilasagnessa.
  • Kasvislasagnen kerrosten väliin voi laittaa esimerkiksi artisokansydämiä, tuo­reita tomaatteja, papuja, raejuustoa, soijarouhetta ja juuresraastetta. Katso myös herkullisen kasvislasagnemme resepti – siinä maistuvat muun muassa lehtikaali, kesäkurpitsa ja kikherneet.
Kommentoi »