Maku

Värikäs ja ruokaisa! Punajuuri-vuohenjuustolasagne tirisee uunissa vastustamattomaksi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Punajuuri-vuohenjuustolasagne on värikäs ja ruokaisa kasvisvaihtoehto perinteiselle lasagnelle. Jos haluat helpottaa kokkausprosessia, valmista punajuurisose etukäteen jääkaappiin tai pakastimeen. Kokoa lasagne paistamista edeltävänä päivänä ja sujauta uuniin noin tunti ennen ruokailua.
KA
3
0
Julkaistu: 15.2.2021


Ainekset (6 annosta)

Punajuurisose

  • 1 kgpunajuuria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 4 dlvettä
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • ½ rku timjamia hienonnettuna
  • ½ rku salviaa hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Vuohenjuustotäyte

  • 2 prk (à 200 g)ranskankermaa
  • 2 rs (à 150 g) pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)

Lisäksi

  • 1 tlk (380 g /230 g) mustapapuja
  • 12lasagnelevyä
  • ½ rku salviaa
Tulosta

Punajuuri-vuohenjuustolasagne valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja lohko punajuuret. Laita uunivuokaan ja pirskota päälle öljy. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
  2. Soseuta punajuuret. Lisää vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit ja muut mausteet soseeseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Valmista vuohenjuustotäyte sekoittamalla ranskankerma ja vuohenjuusto. Valuta mustapavut.
  4. Levitä kauhallinen punajuurisosetta voidellun uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä päälle jälleen punajuurisosetta ja ripottele päälle mustapapuja.
  5. Levitä päälle kerros juustotäytettä ja sen päälle jälleen 3 lasagnelevyä. Jatka samaan tapaan, kunnes ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi tulee juustotäyte. Levitä sen päälle salvianlehtiä.
  6. Paista punajuuri-vuohenjuustolasagnea 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes lasagne pehmenee ja pinta saa väriä.

Vinkki!

Voit tehdä kasvislasagneja samaan tapaan myös muista juureksista tai kurpitsasta.
MITÄ PIDIT?
2.96
Kommentoi »