Kotivinkki

Bataattilasagne – sekoitusta vaille valmiista kastikkeista ja bataattiviipaleista rakentuu vuokaan mitä mainioin arjen uuniruoka

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Bataattilasagnen saa kasattua uuniin pikana, koska tomaattikastiketta ei tarvitse keitellä ja juustotahnan ainekset sekoitetaan vain kulhossa. Makean bataatin maku taittuu, kun tomaattikastikkeen maustaa kreikkalaiseen tapaan aromikkailla ja raikkailla fenkolinsiemenillä.
4
1


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (700 g)iso bataatti

Tomaattikastike

  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ dltuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia)
  • 2 dlvettä
  • 1lihafondikuutio (esim. Knorr Fond du Chef)
  • 1 tkl (400 g)tomaattimurskaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlfenkolinsiemeniä
  • 1 tlsokeria

Juustoseos

  • 1 pkt (125 g)mozzarellaa (mozzarella di bufala)
  • 1 prk (150 g)ranskankermaa
  • 150 gvoimakasta juustoraastetta (esim. goudaa)

Päälle

  • 100 gjuustoraastetta
  • tuoretta oreganoa hienonnettuna
Tulosta

Bataattilasagne valmistetaan näin:

  1. Kuori ja viipaloi bataatti ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Kuumenna vesi ja liota joukkoon fondikuutio.
  3. Sekoita kulhossa tomaattimurska, lihaliemi, valkosipulit, yrtit, oliiviöljy, fenkolinsiemenet ja sokeri.
  4. Valuta mozzarella liemestä. Sekoita haarukalla painellen kulhossa mozzarella, ranskankerma ja juustoraaste.
  5. Kaada 25 x 35 cm kokoisen uunivuoan pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta. Lado päälle puolet bataattiviipaleista ja puolet juustoseoksesta. Kaada päälle puolet lopusta tomaattikastikkeesta, bataattiviipaleet ja juustoseos. Kaada päälle loppu tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Lisää päälle tuoretta oreganoa hienonnettuna. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti