


Bataattilasagne – sekoitusta vaille valmiista kastikkeista ja bataattiviipaleista rakentuu vuokaan mitä mainioin arjen uuniruoka
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Bataattilasagnen saa kasattua uuniin pikana, koska tomaattikastiketta ei tarvitse keitellä ja juustotahnan ainekset sekoitetaan vain kulhossa. Makean bataatin maku taittuu, kun tomaattikastikkeen maustaa kreikkalaiseen tapaan aromikkailla ja raikkailla fenkolinsiemenillä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (700 g)
iso bataatti
Tomaattikastike
3
valkosipulinkynttä
½ dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia)
2 dl
vettä
1
lihafondikuutio (esim. Knorr Fond du Chef)
1 tkl (400 g)
tomaattimurskaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
sokeria
Juustoseos
1 pkt (125 g)
mozzarellaa (mozzarella di bufala)
1 prk (150 g)
ranskankermaa
150 g
voimakasta juustoraastetta (esim. goudaa)
Päälle
100 g
juustoraastetta
tuoretta oreganoa hienonnettuna
Bataattilasagne – ohje:
- Kuori ja viipaloi bataatti ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Kuumenna vesi ja liota joukkoon fondikuutio.
- Sekoita kulhossa tomaattimurska, lihaliemi, valkosipulit, yrtit, oliiviöljy, fenkolinsiemenet ja sokeri.
- Valuta mozzarella liemestä. Sekoita haarukalla painellen kulhossa mozzarella, ranskankerma ja juustoraaste.
- Kaada 25 x 35 cm kokoisen uunivuoan pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta. Lado päälle puolet bataattiviipaleista ja puolet juustoseoksesta. Kaada päälle puolet lopusta tomaattikastikkeesta, bataattiviipaleet ja juustoseos. Kaada päälle loppu tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Lisää päälle tuoretta oreganoa hienonnettuna. Tarjoile bataattilasagne tuoreen maalaisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat