Kotivinkki

Kasvislasagne – vihreässä täytteessä on yllin kyllin makua ja proteiinia!

1 h 20 min
KA
4.56
0

Kasvislasagne valmistuu vihreästä triosta: lehtikaalista, kesäkurpitsasta ja kikherneistä. Valkokastikkeen sijasta kerrosten väliin laitetaan ranskankermaa.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (6 annosta)

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2salottisipulia
  • 1keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 100 glehtikaalia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dlkeitettyjä kikherneitä
  • 2 prkranskankermaa (à 200 g)
  • 3 rklruokakermaa
  • 150 gmaukasta juustoraastetta
  • 2 prktomaattipastakastiketta (à 400 g)
  • 6–9 lasagnelevyä
  • 200 gkirsikkatomaatteja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Kasvislasagne valmistuu näin:

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Revi huuhdeltu lehtikaali. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja paista sekoitellen, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Lisää pannulle lehtikaali ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää kikherneet.
  2. Sekoita ranskankermaan ruokakerma ja melkein kaikki juustoraaste. Säästä loput pinnalle.
  3. Kokoa lasagne vuokaan. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja kasvisseosta. Laita päälle lasagnelevyjä, ranskankermaa, tomaattikastiketta ja kasviksia. Tee muutama kerros. Laita päällimmäiseksi ranskankermaa. Ripottele pinnalle loppu juusto. Lisää halutessasi kirsikkatomaatteja.
  4. Paista 175-­asteisessa uunissa 20–50 minuuttia. Tarkista aika lasagnelevypaketin kyljestä.
  5. Tarjoa kasvislasagne vihreän salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.56