Kasvislasagne – vihreässä täytteessä on yllin kyllin makua ja proteiinia!
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minKasvislasagne valmistuu vihreästä triosta: lehtikaalista, kesäkurpitsasta ja kikherneistä. Valkokastikkeen sijasta kerrosten väliin laitetaan ranskankermaa.
KA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.4.2019

Kasvislasagne – vihreässä täytteessä on yllin kyllin makua ja proteiinia!
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2valkosipulinkynttä
- 2salottisipulia
- 1keskikokoinen kesäkurpitsa
- 100 glehtikaalia
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 tlsormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 dlkeitettyjä kikherneitä
- 2 prkranskankermaa (à 200 g)
- 3 rklruokakermaa
- 150 gmaukasta juustoraastetta
- 2 prktomaattipastakastiketta (à 400 g)
- 6–9 lasagnelevyä
- 200 gkirsikkatomaatteja
Kasvislasagne valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Revi huuhdeltu lehtikaali. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja paista sekoitellen, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Lisää pannulle lehtikaali ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää kikherneet.
- Sekoita ranskankermaan ruokakerma ja melkein kaikki juustoraaste. Säästä loput pinnalle.
- Kokoa lasagne vuokaan. Laita pohjalle tomaattikastiketta ja kasvisseosta. Laita päälle lasagnelevyjä, ranskankermaa, tomaattikastiketta ja kasviksia. Tee muutama kerros. Laita päällimmäiseksi ranskankermaa. Ripottele pinnalle loppu juusto. Lisää halutessasi kirsikkatomaatteja.
- Paista 175-asteisessa uunissa 20–50 minuuttia. Tarkista aika lasagnelevypaketin kyljestä.
- Tarjoa kasvislasagne vihreän salaatin kanssa.
Maailman helpoin kasvislasagne villitsee! Nimensä veroinen arkiruoka on uunivalmis 10 minuutissa – vieläpä ilman turhia tiskejä

Rakastatko lasagnea? Tätä sulatejuuston mehevöittämää linssilasagnea et voi ohittaa!
Maku

Vegaaninen lasagne – kaikkien lohturuokien äiti kokataan nyt ilman lihaa tai lehmänmaitoa
Maku

Punajuuri-mozzarella-lasagne
Maku

Kasvislasagne ratatouilletäytteellä
Kotivinkki

Uunifetapasta on arkiruokahitti – Jennin nerokasta reseptiä on kokeiltava: ”Älyttömän hyvää näin helpolla”

One pot -kasvispasta
Maku

Sitruspasta tuo sitruunan ja limen raikkauden lautasellesi – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki