Maku

Kasvislasagne

50 min
0
0

Kasvislasagne

KA
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 130 glasagnelevyjä
  • 1 dltomaattikastiketta
  • 65 gkastikeainesta (vaalea)
  • 75 gpinaattia
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 dletikkasäilöttyjä sieniä
  • 1/2 kplsipulia
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä lasagnelevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Kumoa pienen lasagnevuoan pohjalle pastakastike. Asettele lasagnelevyt aaltojen mallisesti.
Paista valutetut sienet ja sipulisilppu pannulla öljytilkassa, kunnes sienet ovat saaneet kauniin paistopinnan. Ripottele puolet sienistä lasagnelevyjen päälle. Valmista kastike pussin ohjeen mukaisesti ja lisää sekaan sulatettu pinaatti ja juustoraaste. Mausta.
Kaada kastike vuokaan ja ripottele päälle loput sienistä.
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
•Pienten lasten perhe: Tuplaa määrä ja korvaa paistetut sienet lohisuikaleita. Puserra kuullotetut sipulit siivilän läpi.
•Suurperhe teini-ikäisineen: Valmista tupla-annos isoon vuokaan, tarvittaessa korvaa sienet esimerkiksi lohisuikaleilla.
•Vanhempi pariskunta: Valmista pinaattikastikkeen pohjaksi valkoviinillä maustettu valkokastike. Lisää sekaan kuivattuja, liotettuja sieniä ja käytä mausteena tuoreita yrttejä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä