
Tässä tulevat kesän ihanimmat mustikkaherkut! Katso 6 helppoa reseptiä suosikkimarjasta
Juuri nyt metsät ovat sinisenään mustikoita – ja aina voi marjastaa myös pakastealtaassa! Kokosimme kuusi muuta tapaa käyttää mustikkaa, kun perinteinen piirakka on jo tehty. Kokeile nostalgista kiisseliä tai kaikkien rakastamaa rahkaa, mehevää mustikkakakkua tai pehmeitä skonsseja.
1. Pellillinen mustikkapiirakkaa on helppo klassikko
Tämä pehmeä ja mehevä mustikkapiirakka on juuri sitä, mitä marjasesongilta toivotaan: helppoa, herkullista ja parhaimmillaan lämpimänä tarjoiltuna. Peltipiirakka syntyy nopeasti ja sopii isommallekin porukalle. Valmista pellillinen mustikkapiirakkaa ilman kikkailua tällä ohjeella.

2. Mustikkakiisseli on nopea klassikko, joka maistuu mummolalta
Tämä kiisseli on monelle lapsuuden rakkain jälkiruoka. Keitä marjoista samettinen kiisseli ja tarjoa se kermavaahdon kanssa lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Valmistuu alle vartissa tuoreista tai pakastemustikoista. Katso mustikkakiisselin ohje täältä.

3. Mustikka-naanleivät ovat helppo naposteltava makeansuolaisen ystävälle
Kun pohjana on valmis naanleipä, herkku on hetkessä uunissa. Täytteenä paistettua sipulia, fetajogurttia ja mustikoita. Yllättävä makuyhdistelmä toimii alkupalana, iltapalana tai brunssin lisänä. Katso herkullisten mustikka-naanleipien ohje täältä.

4. Mustikka-teeskonssit ovat täydellinen tarjottava kahvipöytään
Vegaaniset skonssit saavat aromikkaan vivahteen ripauksesta teelehtiä ja maistuvat herkullisilta niin makealla kuin suolaisellakin täytteellä. Tarjoa mustikka-teeskonssit kermavaahdon ja mustikoiden kanssa – katso ohje täältä!

5. Mustikkarahka on nopea herkku arkeen
Pehmeä ja täyteläinen mustikkarahka valmistuu kymmenessä minuutissa ja maistuu aamupalalla, välipalana tai jälkiruokana. Käytä tuoreita tai hyvin valutettuja pakastemustikoita. Rahka valmistuu vain muutamasta aineksesta. Nappaa mustikkarahkan ohje täältä.

6. Mehevä mustikkakakku on kesäherkku juhlaan tai kahvipöytään
Tämän kakun salaisuus on yksinkertainen: kaikki tärkeimmät ainekset mitataan tasamäärinä. Mustikat tuovat taikinaan lisämehevyyttä, ja kakku säilyy hyvin, sillä voit leipoa sen valmiiksi jo edeltävänä päivänä ja täyttää juuri ennen tarjoilua. Katso mustikkakakun ohje täältä.
