


Makean ja suolaisen liitto
Naanleivistä naposteltavaa – makeansuolaiset mustikkaiset lättäleivät syntyvät hetkessä
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Helpot mustikkaiset lättäleivät valmistuvat vartissa, kun käytät pohjina valmiita naanleipiä. Paistetulla sipulilla, fetajogurtilla ja mustikoilla täytetyt leipäset maistuvat alkupaloiksi tai pikkunälkään.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
makeaa sipulia
2 + 2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1½ rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
150 g
fetajuustoa
4 dl
turkkilaista jogurttia
4
naanleipää
5 dl
mustikoita
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
noin 2 dl
mustikoita
tuoretta minttua
Mustikkaiset lättäleivät – ohje:
- Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita öljyssä (2 rkl) pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja etikka, ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
- Laske lämpö pienimmälle ja sekoita hunaja joukkoon. Pidä sipulit lämpiminä leipien valmistuessa.
- Murustele feta jogurttiin ja sekoita tasaiseksi. Laita naanleivät uunipellille ja jaa feta-jogurttiseos tasaisesti leiville. Ripottele mustikat päälle ja pirskottele loppu oliiviöljy mustikoille. Mausta leivät mustapippurilla.
- Paista leipiä 225 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
- Lusikoi sipuliseos pannulta kuumille leiville. Viimeistele leivät mustikoilla ja tuoreella mintulla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat