Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makean ja suolaisen liitto

Naanleivistä naposteltavaa – makeansuolaiset mustikkaiset lättäleivät syntyvät hetkessä

25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min

Helpot mustikkaiset lättäleivät valmistuvat vartissa, kun käytät pohjina valmiita naanleipiä. Paistetulla sipulilla, fetajogurtilla ja mustikoilla täytetyt leipäset maistuvat alkupaloiksi tai pikkunälkään.

21.7.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
2
makeaa sipulia
2 + 2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1½ rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
150 g
fetajuustoa
4 dl
turkkilaista jogurttia
4
naanleipää
5 dl
mustikoita
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
noin 2 dl
mustikoita
tuoretta minttua

Mustikkaiset lättäleivät – ohje:

  1. Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita öljyssä (2 rkl) pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja etikka, ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
  2. Laske lämpö pienimmälle ja sekoita hunaja joukkoon. Pidä sipulit lämpiminä leipien valmistuessa.
  3. Murustele feta jogurttiin ja sekoita tasaiseksi. Laita naanleivät uunipellille ja jaa feta-jogurttiseos tasaisesti leiville. Ripottele mustikat päälle ja pirskottele loppu oliiviöljy mustikoille. Mausta leivät mustapippurilla.
  4. Paista leipiä 225 asteessa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
  5. Lusikoi sipuliseos pannulta kuumille leiville. Viimeistele leivät mustikoilla ja tuoreella mintulla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt