


Jotain uutta, lainattua ja sinistä
Pyöräytä kahvipöytään kermavaahdolla täytetyt mustikka-teeskonssit! Nopea ohje ilahduttaa
28 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 13 min
Ripaus teelehtiä mustikoiden joukossa antaa aromikkaan maun skonsseille. Vegaaniset mustikka-teeskonssit maistuvat niin suolaisen kuin makeankin täytteen kanssa: kermavaahto ja tuoreet mustikat ovat varma valinta, mutta skonssit ovat herkkua myös vegaanisen valkohomejuuston kanssa.
Reseptin ainekset
14 kpl
6 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
vihreää irtoteetä
½ tl
suolaa
100 g
vegaanista leivontamargariinia
2 dl
kaurajuomaa
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 dl
mustikoita
Makea täyte
2 dl
kasvipohjaista vispikermaa
2 rkl
sokeria
2 dl
mustikoita
Suolainen täyte
100 g
vegaanista valkohomejuustoa (Ilo Cashew)
Mustikka-teeskonssit – ohje:
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Nypi margariini joukkoon. Lisää kaurajuoma ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat.
- Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä noin 2 cm:n paksuinen levy. Painele taikinasta kiekkoja esimerkiksi vesilasia muottina käyttäen. Siirrä taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa 10–13 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Vaahdota kasvikerma, mausta sokerilla ja lisää mustikat. Tarjoa skonssit mustikkakerman kanssa. Suolaiseksi täytteeksi sopii vegaaninen valkohomejuusto.
Vinkki!
Saat skonsseista gluteenittomat, kun käytät gluteenitonta jauhoseosta ja valitset gluteenittoman kasvijuoman.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat