Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tasamäärillä täydellinen

Mustikkakakku – mehevä kesäleivonnainen tehdään helposti tasamäärillä

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Mustikkakakun jujuna on raaka-aineiden tasamäärät. Mustikat tekevät mehevästä kakkutaikinasta vieläkin mehevämmän. Voit leipoa kakun jo edellisenä päivänä ja täyttää juuri ennen tarjoamista.

7.7.2025
Reseptin ainekset
8–10 palaa
2 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
200 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeri
4
munaa (2 dl rikottuina)
2 dl
mustikoita
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (200 g)
vaniljarahkaa
3 dl
mustikoita
Vuokaan
voita ja korppujauhoja

Mustikkakakku − ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 22 cm).
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos. Kääntele mustikat lopuksi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele rahka vaahdon joukkoon.
  5. Halkaise kakku kahteen osaan. Lusikoi noin puolet kerma-rahkasta pohjalle ja ripottele puolet mustikoista päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja lusikoi päälle loppu täyte sekä mustikat.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt