


Tasamäärillä täydellinen
Mustikkakakku – mehevä kesäleivonnainen tehdään helposti tasamäärillä
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mustikkakakun jujuna on raaka-aineiden tasamäärät. Mustikat tekevät mehevästä kakkutaikinasta vieläkin mehevämmän. Voit leipoa kakun jo edellisenä päivänä ja täyttää juuri ennen tarjoamista.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
2 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
200 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeri
4
munaa (2 dl rikottuina)
2 dl
mustikoita
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (200 g)
vaniljarahkaa
3 dl
mustikoita
Vuokaan
voita ja korppujauhoja
Mustikkakakku − ohje:
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (ø 22 cm).
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos. Kääntele mustikat lopuksi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele rahka vaahdon joukkoon.
- Halkaise kakku kahteen osaan. Lusikoi noin puolet kerma-rahkasta pohjalle ja ripottele puolet mustikoista päälle. Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja lusikoi päälle loppu täyte sekä mustikat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat