Käy peremmälle! 13 joulukranssia ovea koristamaan

Käy peremmälle! 13 joulukranssia ovea koristamaan
Nyt on aika ripustaa joulukranssit ja muut ovikoristeet paikoilleen. Ihanin joulukranssi syntyy tietenkin itse tehden, mutta myös kaupasta saatavia valmiita kranssipohjia voi jalostaa mieleisiksi.
1. Havunoksat taipuvat somaksi sydänkranssiksi, jonka voi ripustaa oveen, ikkunaan tai vaikka seinälle. Tämä joulukranssi on sidottu kuusenoksista, mutta muutkin havut käyvät tarkoitukseen. Sido havut pieniksi nipuiksi ja kiinnitä ne kranssipohjaan, jonka voit taivutella itse vaikka koivunoksista tai rautalangasta haluamaasi muotoon. Tavallisen havukranssin ohjeen löydät täältä ja callunoista tehdyn sydänkranssin täältä.
2. Lystikäs keräkranssi syntyy vaikka langantähteistä. Jos kerät ovat keskenään samansävyisiä, lopputuloksesta tulee tyylikäs, kirjavista keristä kootusta puolestaan riemukas. Kääri langat tiukasti pieniksi keriksi, kiinnitä langanpää tipalla liimaa ja liimaa kerät kranssiksi. Pohjaksi voit laittaa joko muotoon leikatun pahvin tai styroksirenkaan. Samantyylisen hauskan tupsukranssin ohjeen löydät täältä.
3. Pariovia kaunistaa kaksi keskenään samanlaista, marjaisaa joulukranssia. Ne tuovat juuri sopivasti joulunpunaa vaaleasävyiseen sisustukseen. Ohjeen kiulukoista tehtyyn sydänkranssiin löydät täältä.
4. Luonnonmukainen joulukranssi syntyy kävyistä, havuista, pähkinöistä ja kaarnanpaloista. Joulukranssin raikastimeksi on lisätty tulilatvan kukintoja. Vihreät lehvät ovat tuijaa. Juhlan kunniaksi joulukranssiin on ripustettu vielä muutama kuusesta napattu kimalteleva koriste. Ohjeet samantyylisen luonnonmateriaalikranssin askarteluun löydät täältä. (Kuva Minna Mercke Schmidt)
5. Joskus vähemmän on enemmän. Kaunis havukranssi toimii yksinkertaisuudessaan sellaisenaan tai hillittyjen koristeiden kanssa. Aidoista oksista tehty joulukranssi tuo mukanaan myös metsäistä havujen tuoksua. Katso ohjeet havukranssin tekoon täältä.
6. Havukranssit on kiinnitetty kaapin oviin pitseillä, jotka eivät koskaan päätyneet lakanoihin. Taidokkaat virkkaukset pääsevät kuitenkin kerran vuodessa ihailun kohteiksi joulukranssien nauhoina.
7. Soma pieni joulukranssi on tehty itse kukkakaupan antimista. Pohjana on rautalangasta kiedottu rengas. Siihen on sidottu hopealankaa, eukalyptusta ja heisien marjaisia oksia. Kotipihalta saattaisi löytyä vielä pikkutalvion vihreitä versoja, elleivät ne ole jääneet lumen alle. Patinoitunut kulkunen vie ajatukset jouluun.
8. Kransseihin kannattaa valita materiaaleja, jotka kuivuvat kauniisti. Näissä joulukransseissa on käytetty eukalyptusta, ja suuremman kranssin ilme on viimeistelty helmeilevällä rosépippurilla. Tummia värejä ei kannata pelätä – myös dramaattinen kranssi tummalla taustalla voi olla upea tunnelmanluoja.
9. Hyasintin kukinnoilla koristettu mäntykranssi on sievä kuin mikä. Joukossa on myös hiukan hopeakuusta ja hopealankaa, jotta havujen ja hentojen kukkien kontrastista ei tule turhan jyrkkä. Mänty on mainiota joulukranssiainesta, sillä männynhavut kestävät pitempään kauniina kuin kuusenhavut. Viimeisen silauksen antaa bling bling -nauha.
10. Tämän oven takana vietetään värikästä joulua! Liimaa joulukranssin pohjaan joulupalloja, polkakarkkeja, kangaskukkia, pähkinöitä ja mitä jouluista rekvisiittaa nyt kotoa sattuu löytymään.
11. Rehevä ja rönsyilevä joulukranssi pääsee oikeuksiinsa valkoista ovea vasten. Kaupasta ostettua koristetta on jalostettu aidoilla kävyillä ja muutamalla ikivihreällä oksalla.
12. Jouluinen koriste ulko-ovella ilahduttaa myös ohikulkijoita. Säänkestävä viritys syntyy paljaista oksista kiedotusta kranssista, johon on kiinnitetty valmiina ostettuja pieniä metallitähtiä ja punaisia tekomarjoja. Lue myös juttu 4 x jouluinen sisäänkäynti.
13. Peremmälle, olkaa hyvä! Talon nurkalle ripustettu valosydän ja kynttilälyhty näyttävät tietä jouluvieraille. Kutsuva valokoriste sopii toimittamaan myös kranssin virkaa.
Julkaistu: 30.11.2017
Kommentoi »