Joulukranssi tuo kotiin juhlan – 13 ihanaa ideaa
Sisustus
Joulukranssi tuo kotiin juhlan – 13 ihanaa ideaa
Joulukranssi hurmaa oveen tai vaikka seinälle ripustettuna. Millainen kranssi saa sinun joulumielesi syttymään? Kokosimme 13 ihanaa kuvaa, poimi ideat omaan kotiin!
Julkaistu 4.12.2020
Meillä kotona

1. Mustikanvarpuja ja joulupalloja

Mustikanvarvuista sidottu hauskan hapsumainen kranssi on saanut ylleen juhlavia joulupalloja. Mustikanvarpukranssin ja 11 muuta hurmaavaa ideaa luonnonmateriaaleista tehtyihin kransseihin löydät tästä jutustamme.

2. Hillittyä juhlatunnelmaa

Kevyt ja ilmava, metallirenkaaseen kiedottu kranssi on löytänyt paikkansa makuuhuoneesta seinävalaisimeen ripustettuna.

3. Sydämellistä meininkiä

Havunoksat taipuvat somaksi sydänkranssiksi. Tämä joulukranssi on sidottu kuusenoksista, mutta muutkin havut käyvät. Pohjan voit taivutella vaikka koivunoksista tai rautalangasta haluamaasi muotoon. Tavallisen havukranssin ohjeen löydät täältä ja täältä taas callunoista tehdyn sydänkranssin.

4. Jämälankojen uusi elämä

Lystikäs keräkranssi syntyy vaikka jämälangoista. Harmonisen kranssin saat samansävyisistä langoista, kirjavista keristä kootusta kranssista taas riemukkaan. Kääri langat tiukasti pieniksi keriksi, kiinnitä langanpää tipalla liimaa ja liimaa kerät kranssiksi. Pohjaksi voit laittaa joko muotoon leikatun pahvin tai styroksirenkaan. Samantyylisen tupsukranssin ohjeen löydät täältä.

5. Punaista valkoisella

Pariovia kaunistaa kaksi keskenään samanlaista, marjaisaa joulukranssia. Ne tuovat juuri sopivasti joulunpunaa vaaleasävyiseen sisustukseen. Helakanpunainen kranssi syntyy vaikka ruusupensaan kiulukoista. Katso ohje sydämenmuotoiseen kiulukkakranssiin.

6. Yksinkertaista kauneutta

Joskus vähemmän on enemmän. Kaunis havukranssi toimii yksinkertaisuudessaan sellaisenaan tai hillittyjen koristeiden kanssa. Aidoista oksista tehty joulukranssi tuo mukanaan myös metsäistä havujen tuoksua.

7. Ihania kiharoita

Maitohorsman kukkavarret kihartuvat hauskasti lakastuessaan ja kuivuessaan. Tämän kranssin on taiteillut mökilleen floristina työskentelevä Saara Nevala. Horsmakranssi ilahduttaa vuoden ympäri! Kranssiin voi käyttää myös muita talventörröttäjiä, vain mielikuvitus on rajana.

8. Bling blingiä kerrakseen

Joulun näyttävin kranssi hehkuu jalokiven sävyissä. Tämä ei takuulla jää huomaamatta! Katso upean joulupallokranssin ohje täältä.

9. Valoa kulkijalle

Peremmälle, olkaa hyvä! Talon nurkalle ripustettu valosydän ja kynttilälyhty näyttävät tietä jouluvieraille. Kutsuva valokoriste sopii toimittamaan myös kranssin virkaa.

10. Rosoista suloa

Vanhoista puupalikoista tehty kranssi näyttä ihanan rosoromanttiselta. Juuri sopiva koristus vanhoille parioville!

11. Kaunotar vanhoista kirjoista

Kierrätysmateriaaleista saa taiottua edullisesti kauniita kransseja. Katsopa vaikka tätä kirjan sivuista kieputettua kaunotarta! Se löytyy klaukkalalaisen Jonna Sipilän kodista.

12. Klassikko toimii aina

Havuista ja kävyistä koottu kranssi on ajaton klassikko. Säkkikankaasta solmittu rusetti viimeistelee maanläheisen kokonaisuuden. Vai tekisikö kranssin pelkistä kävyistä? Käpykranssin ohje löytyy täältä.

13. Hula hula, mikä jättikranssi

Lojuuko nurkassa pölyinen hulavanne? Mahtavaa! Siitä saa nimittäin kätevän pohjan jättikranssille. Kurkkaa hulakranssin ohje täältä – jatketaan jumppaamista taas sitten joskus ensi vuonna.

Havutähti hurmaa

Hauska havutähti käy myös kranssista. Kurkkaa helppo havukranssin ohje!

Muistathan jokamiehenoikeudet, kun askartelet kransseja

Jos teet kransseja luonnonmateriaaleista, jokamiehenoikeudet on syytä palauttaa mieleen. Metsästä saa kerätä ilman maanomistajan lupaa ainoastaan maahan pudonneita käpyjä, havuja ja puiden oksia. Sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa. Mustikan- ja puolukanvarpuja saa kerätä ilman maanomistajan lupaa pieniä määriä.

Lähde: Ympäristöministeriö

Juttua muokattu 4.12.2020 klo 15.11: Lisätty runsaasti uusia kuvia ja ideoita.

1 kommentti