
5 × joulun jälkiruoka: nämä helpot herkut valmistelet etukäteen ja saat pöytään pikaisesti!
Etukäteen valmistuvat jäädykkeet ovat mitä raikkain jouluaterian jälkiruoka. Vai valitsetko sittenkin kauniin glögipannacotan tai helpon piparkakkurahkan?
1. Piparkakkurahka on nappivalinta joulujälkkäriksi
Piparkakkurahka on helposti valmistuva joulusesongin herkku. Voit valmistaa rahkan etukäteen jääkaappiin ja koristella piparkakuilla ja vaahterasiirapilla juuri ennen h-hetkeä.

2. Kylmä ja raikas lopetus jouluaterialle
Karpalojäädyke on helppo jälkiruoka, joka on ilahduttanut lukijoitamme jo vuodesta 2010 saakka. Yksi jäädykkeen ystävistä on ruokatuottajamme Annika Elomaa, jonka joulupöydässä tarjotaan tänäkin jouluna tätä jäädykettä aterian huipennuksena. ”Jäädykkeen maku on täydellisen raikas ja kuuma kinuskikastike sopii sille kuin parta pukille”, Elomaa kertoo. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo hyvissä ajoin.

3. Piparijäädyke hurmaa kaikki
Italialainen semifreddo muuntuu jouluiseksi luumuhillo- ja piparisattumilla. Annin Uunissa -vaikuttajan ohjeella voit valmistaa piparijäädykkeen yhteen isoon tai kahteen pieneen rengasvuokaan.

4. Glögipannacotta on juhlava jälkkäri
Valmista kermavanukas, annostele se laseihin tai kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa. Seuraavan päivän puuhaksi jää vain glögikiilteen valmistus. Glögipannacotan ohjeen saat täältä.

5. Kardemummakinuskia jäädykkeen päälle valutettuna
Myös kauniin karpalo-rahkajäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Päälle kaadetaan vastustamatonta kardemummakinuskia, nam!
