Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalojäädyke – raikas ja kirpakka päätös juhla-aterialle

4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min

Karpalojäädyke on ihanan raikas ja helppo joulujälkkäri sekä todellinen juhlapöydän väripilkku. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo edellisenä päivänä.

4.9.2010
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Karpalojäädyke
½ l
pakastekarpaloita
½ dl
vettä
2½ dl
tomusokeria
2
kananmunanvalkuaista
2
kananmunankeltuaista
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria

Karpalojäädyke – ohje:

  1. Laita kattilaan karpalot ja vesi, kuumenna ne kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
  3. Sekoita karpalomassaan ensin keltuaisvaahto, seuraavaksi kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.
  4. Kaada seos vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ainakin 4 tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa jäädykkeen ennakkoon valmiiksi.
  5. Saat karpalojäädykkeen irtoamaan vuoastaan, kun pidät sitä hetken kuuman, juoksevan veden alla ja kopautat sen tarjoiluvadille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt