Kotivinkki

Karpalojäädyke – raikas ja kirpakka päätös juhla-aterialle

4 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
4 h
Karpalojäädyke on ihanan raikas ja helppo joulujälkkäri sekä todellinen juhlapöydän väripilkku. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo edellisenä päivänä.
KA
GL
3
0


Ainekset (4–6 annosta)

Karpalojäädyke

  • ½ lpakastekarpaloita
  • ½ dlvettä
  • 2½ dltomusokeria
  • 2kananmunanvalkuaista
  • 2kananmunankeltuaista
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Karpalojäädyke valmistuu näin:

  1. Laita kattilaan karpalot ja vesi, kuumenna ne kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
  3. Sekoita karpalomassaan ensin keltuaisvaahto, seuraavaksi kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.
  4. Kaada seos vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ainakin 4 tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa jäädykkeen ennakkoon valmiiksi.
  5. Saat karpalojäädykkeen irtoamaan vuoastaan, kun pidät sitä hetken kuuman, juoksevan veden alla ja kopautat sen tarjoiluvadille.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »