Kotivinkki

Karpalojäädyke

4 h 25 min
2.9
0

Karpalojäädyke

Karpalojäädyke on ihanan raikas ja helppo joulujälkkäri. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo edellisenä päivänä.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • ½ lpakastekarpaloita
  • ½ dlvettä
  • 2 ½ dltomusokeria
  • 2kananmunanvalkuaista
  • 2kananmunankeltuaista
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

4 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN4 h

1. Kuumenna karpalot veden kanssa kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää soseeseen 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vaniljasokeri.

3. Lisää marjaseokseen ensin keltuaisvaahto, kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.

4. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada seos vuokaan. Nosta jäädyke pakastimeen ainakin neljäksi tunniksi tai yön yli seuraavaan päivään.

5. Kasta vuoka ennen tarjoilua kuumaan veteen ja kumoa karpalojäädyke tarjoiluastiaan.

MITÄ PIDIT?
2.9
Katso myös nämä