


Karpalojäädyke – raikas ja kirpakka päätös juhla-aterialle
4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min
Karpalojäädyke on ihanan raikas ja helppo joulujälkkäri sekä todellinen juhlapöydän väripilkku. Voit valmistaa jäädykkeen pakastimeen jo edellisenä päivänä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Karpalojäädyke
½ l
pakastekarpaloita
½ dl
vettä
2½ dl
tomusokeria
2
kananmunanvalkuaista
2
kananmunankeltuaista
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
Karpalojäädyke – ohje:
- Laita kattilaan karpalot ja vesi, kuumenna ne kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon 1 ½ dl tomusokeria ja jäähdytä seos.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri joukkoon.
- Sekoita karpalomassaan ensin keltuaisvaahto, seuraavaksi kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto.
- Kaada seos vuokaan. Laita vuoka pakastimeen ainakin 4 tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa jäädykkeen ennakkoon valmiiksi.
- Saat karpalojäädykkeen irtoamaan vuoastaan, kun pidät sitä hetken kuuman, juoksevan veden alla ja kopautat sen tarjoiluvadille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat