Kesän ihanin riipputuoli, monikäyttöinen säilytyspenkki + 13 muuta ohjetta terassi- ja parvekekalusteisiin
Tee itse
Kesän ihanin riipputuoli, monikäyttöinen säilytyspenkki + 13 muuta ohjetta terassi- ja parvekekalusteisiin
Kauniit ja käytännölliset ulkokalusteet valmistuvat nikkarointitaitoiselta myös omin käsin. Helpoimmalla pääset, kun tuunaat jo olemassa olevaa: tyylikäs daybed valmistuu näppärästi valmislauteesta ja keveä pöytä vanhasta korista. Monissa ohjeissa voi myös hyödyntää ylijäämämateriaaleja.
20.4.2023
 |
Meillä kotona

1. Korista pöydäksi

Vanhasta korista saa muokattua täydellisen pöydän terassille tai parvekkeelle. Kansilevy syntyy muutamasta toisiinsa kiinnitetystä lankun pätkästä tai muusta puutavarasta. Keveää pöytää on helppo siirrellä tarpeen mukaan. Kurkkaa koripöydän ohje täältä!

2. Pienen tilan riipputuoli

Tämä riipputuoli mahtuu pienellekin parvekkeelle tai terassille! Riipputuoli valmistuu edullisesti paksusta luonnonnarusta. Lisäksi tarvitset vain istuintyynyn ja orren ripustamista varten. Verkon solmiminen vaatii viitseliäisyyttä ja pientä sorminäppäryyttä, mutta kaunis lopputulos palkitsee. Nappaa riipputuolin ohje.

3. Yhdistetty penkki ja säilytyslaatikko

Terassilaudasta nikkaroitu penkki kätkee sisälleen kivasti säilytystilaa. Kannen alle voi piilottaa viltit, pihapelit tai muuta pikkutavaraa. Monikäyttöinen kaluste toimii myös kahden hengen penkkinä vaikka ruokapöydän ääressä. Säilytyspenkin ohjeen löydät täältä.

4. Koti kesäkukille

Aidan tai terassin seinämien ylijäämärima sopii mainiosti kukkalaatikoiden tekoon. Ylimääräinen kasteluvesi kertyy laatikon pohjalle laitettavaan muoviseen kurakaukaloon. Valmiin laatikon voi käsitellä värittömällä tai sävytetyllä puuöljyllä. Katso kukkalaatikon nikkarointiohje!

5. Joka sään terassipöytä

Jämäkkä terassipöytä nikkaroidaan karkeahöylätyistä lankuista. Pöytä on muuten helppo rakentaa, mutta jalkojen liitokset vaativat huolellisuutta. Lovien tekoa on hyvä testata ensin harjoituskappaleessa, jotta jalan saa sopimaan loveen vaivatta. Pöydän ääreen mahtuu kuusikin henkeä ruokailemaan ja iltaa istumaan. Pöytää voi pitää ulkosalla ympäri vuoden, mutta talvella se kannattaa suojata pressulla. Terassipöydän ohjeen löydät täältä.

6. Keinuva daybed

Tästä keinuvasta lekottelupedistä tulee taatusti terassin suosikkipaikka! Daybedin nikkarointi on helppoa: tarvitset vain valmislauteen, vahvaa köyttä, ripustustarvikkeet sekä muhkean pehmusteen. Kurkkaa terassipedin ohje.

7. Auringon- tai varjonpalvojan paripenkki

Kahden hengen paripenkki varustetaan pyörillä ja istuimien välissä olevalla pöytätasolla. Selkänojien ja istuimien tuet on mahdollista kallistaa haluttuun kulmaan nikkarointivaiheessa. Pyörien ansiosta penkkiä on helppo siirtää tarpeen mukaan auringosta varjoon. Nappaa paripenkin ohje!

8. Puupölkyt hyötykäyttöön

Tontilta kaadetusta puusta saa tehtyä kivan kesäisen istahduspaikan. Pöllit pitää ensin kuivattaa huolella, jotta ne ovat tarpeeksi kuivia nikkarointiin. Pöllipöytä ja -jakkarat eivät tarvitse minkäänlaista käsittelyä, mutta halutessasi voit koristella niitä ulkokalustemaalilla. Kurkkaa hauskojen pöllikalusteiden ohje!

9. Huoletonta betonia

Tämä pöytä pysyy taatusti pystyssä tuulisellakin tontilla. Betoninen pöytälevy valetaan puu- tai rakennuslevyn päälle ja jalkaosaksi nikkaroidaan tukevat pukkijalat. Helppohoitoinen betonipinta kestää monenlaista säätä. Talveksi pöytä kannattaa peittää tai siirtää suojaan, jotta uriin jäätyvä vesi ei pääse laajetessaan vaurioittamaan tasoa. Betonipöydän ohjeet saat täältä.

10. Puutarhurin apupöytä

Näppärä apupöytä helpottaa taimien kasvatusta terassilla tai parvekkeella. Ylähylly toimii työtasona ja taimien kasvupaikkana, alahyllyillä on tilaa tarvikkeiden säilytykseen. Jos irrotat pöytätasosta yhden laudan, taimien kasteluvesi pääsee valumaan suoraan alla olevaan kurakaukaloon. Puuöljyllä käsitelty pöytä kestää erilaisia sääolosuhteita. Katso taimipöydän ohje!

11. Talon kanssa samaan sävyyn

Katon räystään alle rakennettavaan säilytyskaappiin saa omat osionsa esimerkiksi siivous- ja puutarhatarvikkeille, leluille ja muulle pihalla tarvittavalle tavaralle. Kaappien oviin voi kiinnittää koukkuja ja koreja pikkutavaralle. Kaappi kannattaa mitoittaa mahdollisimman korkeaksi ja kapeaksi, jotta se ei vie liikaa tilaa terassilta. Kaappi maastoutuu hyvin talon kylkeen, jos käsittelet sen lopuksi samansävyiseksi talon kanssa. Katso säilytyskaapin nikkarointiohje täältä!

12. Jämäerien penkki

Simppeliin puupenkkiin kannattaa hyödyntää varastosta löytyvää sekalaista materiaalia. Kansilaudoitukseen saa kiinnostavaa rytmiä, kun käytät erilevyistä puutavaraa sen tekoon. Penkistä saa lystikkään, jos käsittelet laudat raidallisiksi eriväristen pintakäsittelyaineiden jämillä. Nappaa puupenkin ohje täältä!

13. Oksakasasta pihan kaunottareksi

Pihan kevätsiivouksesta kertyneistä oksista voi suunnitella hauskan tuolin. Mallia hahmotteluun saat vaikka ruokapöydän tuolista. Kunnon istumapaikaksi tuolista ei ole, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi kukkaruukun alustaksi. Etenkin köynnökset näyttäisivät kauniilta selkänojaa pitkin kiivetessään. Oksatuolin ohjeen löydät täältä.

14. Säilytyspaikka pihan työkaluille

Puutarhakaappi pitää haravat, lapiot ja muut pihan työkalut suojassa, mutta silti kätevästi saatavilla. Kaapilla on reilusti korkeutta, mutta syvyyttä vain puolisen metriä – näin kaluste on helppo sijoittaa monenlaisiin paikkoihin. Kurkkaa puutarhakaapin ohje täältä!

15. Pullo piiloon

Grillin kaasupullo ei korista terassia ihan kauneimmalla tavalla. Ratkaisun tarjoaa itse nikkaroitu kaappi: pullon saa nätisti piiloon, ja päällä on laskutilaa. Kaappiin mahtuu kaasupullot 11 kiloon asti. Sisäpuolelta löytyy pyörillä kulkeva lava, joka auttaa kaasupullon vaihdossa. Katso kaapin ohje!

1 kommentti