Meidän Talo

Värikäs keittiö – 11 inspiroivaa esimerkkiä, jotka todistavat eri sävyjen sopivan kodin sydämeen

Värikäs keittiö – 11 inspiroivaa esimerkkiä, jotka todistavat eri sävyjen sopivan kodin sydämeen
Hyvästi, valkoinen! Heippa, musta! Keittiössä saa olla nyt väriä. Mikä sävyistä olisi sinun valintasi?
Julkaistu 13.3.2023

1. Upeasti sinivihreä

Jos emmit sinisen ja vihreän välillä, ratkaisu saattaa löytyä petroolista. Jännittävä sävy käy hyvin yhteen lämpimien sävyjen kuten punaisen ja oranssin kanssa. Keittiömaailman A la Carte -malliston Neve-kaapistot on maalattu sinivihreällä NCS-sävyllä 7813-B42G. Välitila on Ylämaan graniitin luonnon­kvartsia. Messinkihana on Damixan ja lankavetimet, Helakaupasta. Lue lisää muusikkopariskunta Jannika B:n ja Toni Wirtasen loft-kodista!

2. Heleitä pastelleja

Heleät pastellisävyt vievät heti 1950-luvulle. Tämän kaupunkikodin keittiön remontissa yläkaapit saivat uuden maalin ja huonokuntoiset alakaapit uusittiin kokonaan. Helnon vetimettömät kaapistot ovat ajan henkeä kunnioittava moderni pari alkuperäisille yläkaapeille.

3. Pinkkiä 80-luvun tyyliin

Miksi valita väri vain kaappeihin, kun voi valita sävyn koko huoneeseen! Jos koko setti on liikaa, voit kokeilla myös pelkkien yläkaappien sulauttamista seinään. Kivitasot tuovat kokonaisuuteen 80-luvun tunnelmaa. Seinät ja Aina-keittiöiden kaapit on maalattu Teknoksen sävyllä T1559. Liesituuletin on Klarstein-verkkokaupasta. Keittiön on suunnitellut Meja Hynynen, jonka vanha koti oli vaaleanpunainen lattiasta kattoon. Tutustu lisää tähän upeaan kotiin!

4. Harmaa kameleontti

Keittiön pintojen sävyt on poimittu Klaus Haapaniemen tarjottimesta. Tunnelmallinen kokonaisuus on hyvä esimerkki siitä, että tumman synonyymi ei ole synkkä. Savunharmaat kaapit saavat ympärillä olevista sävyistä kiinnostavia vivahteita. Pelkkää tarjotinta vaihtamalla tunnelma voi muuttua kokonaan. Messinkiset vetimet tuovat kokonaisuuteen arvokkuutta. Hana on Tapwellin. Keittiö uudistettiin koko asunnon kattaneessa täysremontissa. Lue kodista enemmän täällä!

Harmaa on yllättävän sävykäs muiden värien seurana.

5. Taivaallisen sinistä

Tämän keittiön tunnelmassa olennaista on voimakas mutta rauhallinen seinien siniharmaa sävy, Cover Storyn LB2 Astrid. Oodin siniset keittiökaapit sointuvat seinävärin kanssa yhteen täydellisesti. Mustat yksityis­kohdat, kuten nupit, allas, hana ja kodinkoneet, terävöittävät kokonaisuutta. Hauska yksityiskohta ja kontrastiväri on Wästbergin punainen w153 Île -pöytävalaisin, joka on kiinnitetty seinähyllyyn.

Muista vastavärien voima. Ne korostavat väripariaan ja tuovat pieninä pintoina kivaa kontrastia.

6. Raikasta minttua

Helsinkiläiskodin keittiössä haluttiin palauttaa 1950-luvun taloon enemmän kuin pelkät tyylipiirteet. Raikas mintunvihreä keittiö lankavetimineen on melkein kuin aito ja alkuperäinen. Keittiön toteutti Jalokaluste. Lue lisää tämän kodin keittiöremontista!

7. Tyylikkäästi vihertävä

Varmasti omanlaisen ja oman kodin mittoihin sopivan keittiön saa teettämällä. Lapsiperheen kodin persoonallisen keittiön toteutti asukkaiden suunnitelmien mukaan paikallinen puuseppä. Hieno vihertävä sävy on NCS S7005-G20Y, joka on upea väripari remontissa seinän takaa paljastuneelle tiiliseinälle. Tasot ovat marmoria.

8. Sininen on uusi musta

Oletko unelmoinut mustasta keittiöstä? Todella tumma sininen (tai jokin muu väri) voi tuoda saman fiiliksen hieman lempeämmin. Yläkaapiton avokeittiö sopii erityisen hyvin tilaan, jossa halutaan säilyttää olohuonemainen tunnelma. Tummansininen keittiö on HTH:n mallistosta. Tutustu paremmin paritalokotiin, jonka keittiö valloitti asukkaidensa sydämet!

Hanki mallipala tai koemaalaa läntti tilaan, johon väriä mietit. Jokaisesta väristä on mahdollista löytää sopiva sävy.

9. Hilllitty värimix

Rohkea värittää keittiökaappien lisäksi myös seinät! Kun sävyt ovat hillittyjä, kokonaisuus pysyy rauhallisena. Seinät on maalattu Auron savimaaleilla. Vihertävä sävy on K504 ja eteisen punertava L493. Taivaansininen Epoq-keittiö täydentää pastellisen värisuoran. Keittiön osat on koottu kliksauttamalla ilman ruuveja ja liimaa – katso täältä lisää!

Valkoista ei kannata hyvästellä kokonaan. Se on mainio raikastaja pieninäkin pintoina.

10. Sininen ja valkoinen

Klassinen suomalainen väriyhdistelmä toimii keittiössäkin. Kun yläosa jää rauhalliseksi, alakaappien kanssa uskaltaa irrotella. Sininen, vihreä vai kenties punainen? Valitse lempivärisi mukaan. Siniset kokopuiset kalusteet ovat Kvänumin. Lue lisää kokki Pipsa Hurmerinnan keittiöstä, joka on yhdistelmä ajatonta tyyliä ja käytännöllisyyttä!

11. Taivaansinistä takavuosilta

1950-luvun rivitalokodissa kaapisto samalta vuosikymmeneltä on hankittu Torista. Kaapit on kunnostettu ja maalattu. Vastaava sininen sävy on Uulan Kissankello. Puiset vetimet on petsattu samalla sävyllä kuin Ilmari Tapiovaaran ikoninen Pirkka-kalusto.

1 kommentti