Hauduta onnea! Ammattilainen paljastaa 4 vinkkiä, joilla teet elämäsi parhaan kaalilaatikon
Ruoka
Hauduta onnea! Ammattilainen paljastaa 4 vinkkiä, joilla teet elämäsi parhaan kaalilaatikon
Mikä maistuisi paremmalta sateisena sunnuntaina kuin kaikessa rauhassa hautunut kaalilaatikko? Kokkaa takuuvarma kaalilaatikko perusohjeella tai kokeile jotain maukkaista muunnelmista. Kurkkaa myös parhaat vinkit entistä parempaan kaalilaatikkoon!

Näillä vinkeillä teet elämäsi parhaan kaalilaatikon

1. Kaikki alkaa kaalista

Perinteisesti kaalilaatikko tehdään valko- eli keräkaalista. Kun käytät syys- tai talvikaalia, varaa enemmän kypsymisaikaa. Varhais- ja kesäkaalin kerät ovat löyhempiä ja rapeampia, ja ne kypsyvät nopeammin. Osan keräkaalista voi hyvin korvata puna-, lehti-, kiinan- ja savoijinkaalilla tai jopa hapankaalilla. Lisää halutessasi kaalin ja sipulin sekaan raastettuja porkkanoita tai punajuuria. Myös paprikat sopivat kuutioituna kaalilaatikkoon.

2. Jauheliha – mitä rasvaisempi sen parempi

Valitse perinteiseen kaalilaatikkoon rasvaista sika-nautajauhelihaa (rasvaa 23 %), niin varmistat mehevyyden. Paista jauheliha kunnolla ruskean rapeaksi paistinpannulla omassa rasvassaan. Vaihda halutessasi sika-nauta broilerin- tai lampaanjauhelihaan. Kasvisversiossa jauhelihan voi korvata kasviproteiinituotteilla kuten Härkiksellä, nyhtökauralla tai soijarouheella. Myös sienistä saa upean kaalilaatikon.

3. Valitse perinteinen puuroriisi tai irtonaisempi pitkäjyväinen riisi

Pyöreäjyväinen puuroriisi tuo perinteiseen kaalilaatikkoon paksun, jopa kermaisen rakenteen. Puuroriisin voi hyvin vaihtaa pitkäjyväisiin riiseihin, kuten jasmiiniriisin, tai ohrasuurimoihin. Tällöin laatikon rakenteesta tulee hieman irtonaisempi.

4. Lihaliemi antaa makua ja takaa mehevyyden

Laadukkaista raaka-aineista valmistettu lihaliemi on paras valinta perinteisen maidottoman kaalilaatikon nesteeksi. Lihaliemen voi hyvin korvata kasvisliemellä. Pitkää haudutusta kestävä ruokakerma tai kookosmaito pehmentävät laatikon maun.

Paras kaalilaatikko – perusohje ja 4 muunnelmaa

Perinteinen kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on kaikkien lohturuokien äiti. Tee kerralla tuplasatsi mehevää laatikkoa. Uuniruokien klassikon maku vain paranee, kun lämmität sitä tarjolle seuraavana päivänä.

Kermainen kaalilaatikko

Kermainen kaalilaatikko Saat perinteisestä kaalilaatikosta ihanan pehmeän, kun esikeität kaalisuikaleita ja lisäät vuokaan lihaliemen sijaan purkillisen ruokakermaa.

Sweet chili -kaalilaatikko

Sweet chili -kaalilaatikossa uutta makua perinteiseen kaalilaatikkoon tuovat muutama suippopaprika ja sweet chili -kastike. Vaihda perinteinen siirappi vaahterasiirappiin.

Kaalilaatikko thaityyliin

Kaalilaatikko thaityyliin valmistuu korvaamalla sika-nauta broilerinjauhelihalla ja puuroriisi jasmiiniriisillä. Mausteina loistavat inkivääri, valkosipuli ja chili. Loraus kookosmaitoa pehmentää maun.

Sienestäjän kasviskaalilaatikko

Sienestäjän kaalilaatikossa vaihdetaan riisi ohrasuurimoihin ja jauheliha suppilovahveroihin. Kasvissyöjän kaalilaatikko maustuu soijakastikkeella ja mehevöityy ruokakermalla.

Kommentoi »