


Mehevä kaalilaatikko
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tämä mehevän kaalilaatikon ohje tunnetaan myös nimellä Tyyne Vesasen kaalilaatikko. Mehevyyden salaisuus on kaalin pehmentäminen etukäteen ennen uunikypsennnystä. Reilu loraus ruokakermaa varmistaa maun sopivan herkulliseksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
valkokaalia
300 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
meiramia
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
puuroriisiä
2 ½ dl
ruokakermaa
2 rkl
siirappia
Mehevä kaalilaatikko – ohje:
- Suikaloi kaali. Hauduta kaalia vähässä vedessä kattilassa, noin 15 minuuttia.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ilman rasvaa. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kaalit, jauheliha, riisi ja kerma sekä halutessasi siirappi. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista kaalilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Vinkki!
Ota talteen myös suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat