Mehevä kaalilaatikko
1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 30 minTämä mehevän kaalilaatikon ohje tunnetaan myös nimellä Tyyne Vesasen kaalilaatikko. Mehevyyden salaisuus on kaalin pehmentäminen etukäteen ennen uunikypsennnystä. Reilu loraus ruokakermaa varmistaa maun sopivan herkulliseksi.
MU
GL
3.9
Kuvat
Julkaistu 14.9.2011

Mehevä kaalilaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgvalkokaalia
- 300 gsika-nautajauhelihaa
- 1 tlmeiramia
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 dlpuuroriisiä
- 2 1/2 dlruokakermaa
- 2 rklsiirappia
Mehevä kaalilaatikko – ohje:
- Suikaloi kaali. Hauduta kaalia vähässä vedessä kattilassa, noin 15 minuuttia.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla ilman rasvaa. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kaalit, jauheliha, riisi ja kerma sekä halutessasi siirappi. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista kaalilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Kaalilaatikko
Maku

Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
Maku

Punajuuri-kaalilaatikko
Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko
Maku

Sieni-kaalilaatikko
Maku

Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista
Maku

Currylla ja soijakastikkeella maustettu kaalilaatikko
Maku

Kaalikääretorttu – tee syksyn suosikkiruoka uudella tavalla!
Maku