Maku

Mehevä kaalilaatikko

1 h 50 min
MU
GL
4
2

Tämä mehevän kaalilaatikon ohje tunnetaan myös nimellä Tyyne Vesasen kaalilaatikko. Mehevyyden salaisuus on kaalin pehmentäminen etukäteen ennen uunikypsennnystä. Reilu loraus ruokakermaa varmistaa maun sopivan herkulliseksi.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgvalkokaalia
  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tlmeiramia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Mehevä kaalilaatikko valmistuu näin:

  1. Suikaloi kaali. Hauduta kaalia vähässä vedessä kattilassa, noin 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannulla ilman rasvaa. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kaalit, jauheliha, riisi ja kerma sekä halutessasi siirappi. Tarkista maku.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Paista kaalilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
MITÄ PIDIT?
4