3,9(48)
Mehevä kaalilaatikko
Munaton
Gluteeniton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Tämä mehevän kaalilaatikon ohje tunnetaan myös nimellä Tyyne Vesasen kaalilaatikko. Mehevyyden salaisuus on kaalin pehmentäminen etukäteen ennen uunikypsennnystä. Reilu loraus ruokakermaa varmistaa maun sopivan herkulliseksi.
14.9.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kgvalkokaalia
300 gsika-nautajauhelihaa
1 tlmeiramia
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 dlpuuroriisiä
2 1/2 dlruokakermaa
2 rklsiirappia

Mehevä kaalilaatikko – ohje:

  1. Suikaloi kaali. Hauduta kaalia vähässä vedessä kattilassa, noin 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha paistinpannulla ilman rasvaa. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kaalit, jauheliha, riisi ja kerma sekä halutessasi siirappi. Tarkista maku.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  5. Paista kaalilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo