Maku

Mehevä kaalilaatikko

1 h 50 min
4.1
2

Mehevä kaalilaatikko

MU
GL
2
4.1
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gvalkokaalia
  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 1 tlmeiramia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Tämä herkullinen kaalilaatikon ohje tunnetaan myös nimellä Tyyne Vesasen kaalilaatikko.
Suikaloi kaali. Hauduta kaalia vähässä vedessä kattilassa, noin 15 minuuttia.
Ruskista jauheliha paistinpannulla ilman rasvaa. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaalit, jauheliha, riisi ja kerma sekä halutessasi siirappi. Tarkista maku.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä kaalilaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä