Kaalilaatikko thaityyliin
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minJos thaimaalaiset tekisivät kaalilaatikkoa, se olisi ihanan makeaa ja sopivan mausteista. Thaikeittiön tapaan kaalilaatikon liha on broileria ja riisi aromaattista jasmiiniriisiä.
GL
LA
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.10.2014

Kaalilaatikko thaityyliin
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 3/4 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
- 800 gvalkokaalia
- 1 kplsipulia
- 1 1/2 rklrypsiöljyä
- 2 kplporkkanaa
- 300 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
- 2 rkltuoretta inkivääriä
- 3 dlvettä
- 1 1/2 dlkookosmaitoa
- 3 rklkanafondia
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklfariinisokeria (tai siirappia)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Kaalilaatikko thaityyliin valmistuu näin:
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi hyvin.
Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Kuullota kaali ja sipuli parissa erässä öljyssä vokissa ja kaada uunivuokaan. Lisää sekaan riisi.
Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Lisää ne vuokaan.
Paista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri kypsennyksen loppuvaiheessa.
Kaada kanapalat uunivuokaan.
Yhdistä vesi, kookosmaito, fondi, soija ja sokeri sekä suola ja pippuri. Kaada liemi ainesten päälle uunivuokaan.
Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on saanut riittävästi väriä.