


Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Jos thaimaalaiset tekisivät kaalilaatikkoa, se olisi ihanan makeaa ja sopivan mausteista. Thaikeittiön tapaan kaalilaatikon liha on broileria ja riisi aromaattista jasmiiniriisiä.
Reseptin ainekset
5 annosta
¾ dl
pitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
800 g
valkokaalia
1
sipuli
1 ½ rkl
rypsiöljyä
2
porkkanaa
300 g
maustamattomia broilerinsuikaleita
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1
tuore chili (hienonnettuna)
2 rkl
tuoretta inkivääriä
3 dl
vettä
1 ½ dl
kookosmaitoa
3 rkl
kanafondia
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
fariinisokeria (tai siirappia)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Aasialainen kaalilaatikko – ohje:
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi hyvin.
- Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Kuullota kaali ja sipuli parissa erässä öljyssä vokissa ja kaada uunivuokaan. Lisää sekaan riisi.
- Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Lisää ne vuokaan.
- Paista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Kaada kanapalat uunivuokaan.
- Yhdistä vesi, kookosmaito, fondi, soija ja sokeri sekä suola ja pippuri. Kaada liemi ainesten päälle uunivuokaan.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on saanut riittävästi väriä.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu perinteisen kaalilaatikon ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat