4,2(26)
Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
Gluteeniton
Laktoositon
Munaton
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Jos thaimaalaiset tekisivät kaalilaatikkoa, se olisi ihanan makeaa ja sopivan mausteista. Thaikeittiön tapaan kaalilaatikon liha on broileria ja riisi aromaattista jasmiiniriisiä.
Julkaistu 8.10.2014
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
3/4 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
800 gvalkokaalia
1 kplsipulia
1 1/2 rklrypsiöljyä
2 kplporkkanaa
300 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
2 rkltuoretta inkivääriä
3 dlvettä
1 1/2 dlkookosmaitoa
3 rklkanafondia
2 rklsoijakastiketta
2 rklfariinisokeria (tai siirappia)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Aasialainen kaalilaatikko – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi hyvin.
  2. Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Kuullota kaali ja sipuli parissa erässä öljyssä vokissa ja kaada uunivuokaan. Lisää sekaan riisi.
  3. Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Lisää ne vuokaan.
  4. Paista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri kypsennyksen loppuvaiheessa.
  5. Kaada kanapalat uunivuokaan.
  6. Yhdistä vesi, kookosmaito, fondi, soija ja sokeri sekä suola ja pippuri. Kaada liemi ainesten päälle uunivuokaan.
  7. Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on saanut riittävästi väriä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.