Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
2 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 30 minJos thaimaalaiset tekisivät kaalilaatikkoa, se olisi ihanan makeaa ja sopivan mausteista. Thaikeittiön tapaan kaalilaatikon liha on broileria ja riisi aromaattista jasmiiniriisiä.
GL
LA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 8.10.2014

Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 3/4 dlpitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
- 800 gvalkokaalia
- 1 kplsipulia
- 1 1/2 rklrypsiöljyä
- 2 kplporkkanaa
- 300 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
- 2 rkltuoretta inkivääriä
- 3 dlvettä
- 1 1/2 dlkookosmaitoa
- 3 rklkanafondia
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklfariinisokeria (tai siirappia)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Aasialainen kaalilaatikko – ohje:
- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi hyvin.
- Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Kuullota kaali ja sipuli parissa erässä öljyssä vokissa ja kaada uunivuokaan. Lisää sekaan riisi.
- Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Lisää ne vuokaan.
- Paista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Kaada kanapalat uunivuokaan.
- Yhdistä vesi, kookosmaito, fondi, soija ja sokeri sekä suola ja pippuri. Kaada liemi ainesten päälle uunivuokaan.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on saanut riittävästi väriä.