Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Jos thaimaalaiset tekisivät kaalilaatikkoa, se olisi ihanan makeaa ja sopivan mausteista. Thaikeittiön tapaan kaalilaatikon liha on broileria ja riisi aromaattista jasmiiniriisiä.

8.10.2014
Reseptin ainekset
5 annosta
¾ dl
pitkäjyväistä riisiä (jasmiini)
800 g
valkokaalia
1
sipuli
1 ½ rkl
rypsiöljyä
2
porkkanaa
300 g
maustamattomia broilerinsuikaleita
2
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1
tuore chili (hienonnettuna)
2 rkl
tuoretta inkivääriä
3 dl
vettä
1 ½ dl
kookosmaitoa
3 rkl
kanafondia
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
fariinisokeria (tai siirappia)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Aasialainen kaalilaatikko – ohje:

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi hyvin.
  2. Suikaloi kaali ja silppua sipuli. Kuullota kaali ja sipuli parissa erässä öljyssä vokissa ja kaada uunivuokaan. Lisää sekaan riisi.
  3. Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Lisää ne vuokaan.
  4. Paista broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri kypsennyksen loppuvaiheessa.
  5. Kaada kanapalat uunivuokaan.
  6. Yhdistä vesi, kookosmaito, fondi, soija ja sokeri sekä suola ja pippuri. Kaada liemi ainesten päälle uunivuokaan.
  7. Kypsennä kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on saanut riittävästi väriä.

Vinkki!

Ota talteen myös suosittu perinteisen kaalilaatikon ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt