Maku

Sieni-kaalilaatikko

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Valmista kasvisversio kaalilaatikosta upottamalla laatikkoon sieniä! Mehevä sieni-kaalilaatikko on pimeän ajan turvaruokaa.
MU
3.8
1


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlohrasuurimoita (rikottuja)
  • 800 gvalkokaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 lsuppilovahveroita (tai muita ruokasieniä, tarvittaessa esikäsiteltyjä)
  • 3 rklsiirappia
  • 2 rklsoijakastiketta (makeaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tltimjamia
  • 2 dlruokakermaa
Tulosta

Sieni-kaalilaatikko valmistuu helposti näin:

Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurimot. Suikaloi kaali hienoksi. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaali ohrasuurimoihin.

Puhdista ja paloittele sienet. Haihduta niistä nesteet kuumalla pannulla. Yhdistä sienet muihin aineksiin. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, suolalla ja yrteillä. Lisää ruokakerma.

Kaada seos tilavaan, voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä vuoka kypsentämisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla.

MITÄ PIDIT?
3.8
1 kommentti