Maku

Sieni-kaalilaatikko

1 h 10 min
5
0

Sieni-kaalilaatikko

MU
0
5
Valmista kasvisversio kaalilaatikosta upottamalla laatikkoon sieniä! Mehevä sieni-kaalilaatikko on pimeän ajan turvaruokaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlohrasuurimoita (rikottuja)
  • 800 gvalkokaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 10 dlsuppilovahveroita (tai muita ruokasieniä, tarvittaessa esikäsiteltyjä)
  • 3 rklsiirappia
  • 2 rklsoijakastiketta (makeaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tltimjamia
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurimot. Suikaloi kaali hienoksi. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaali ohrasuurimoihin.

Puhdista ja paloittele sienet. Haihduta niistä nesteet kuumalla pannulla. Yhdistä sienet muihin aineksiin. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, suolalla ja yrteillä. Lisää ruokakerma.

Kaada seos tilavaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä vuoka kypsentämisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä