


Sieni-kaalilaatikko
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Valmista kasvisversio kaalilaatikosta upottamalla laatikkoon sieniä! Mehevä sieni-kaalilaatikko on pimeän ajan turvaruokaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
ohrasuurimoita (rikottuja)
800 g
valkokaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1 l
suppilovahveroita (tai muita ruokasieniä, tarvittaessa esikäsiteltyjä)
3 rkl
siirappia
2 rkl
soijakastiketta (makeaa)
1 tl
suolaa
1 tl
meiramia
1 tl
timjamia
2 dl
ruokakermaa
Sieni-kaalilaatikko – ohje:
- Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurimot. Suikaloi kaali hienoksi. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaali ohrasuurimoihin.
- Puhdista ja paloittele sienet. Haihduta niistä nesteet kuumalla pannulla. Yhdistä sienet muihin aineksiin. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, suolalla ja yrteillä. Lisää ruokakerma.
- Kaada seos tilavaan, voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä vuoka kypsentämisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
