Sieni-kaalilaatikko
1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
45 minValmista kasvisversio kaalilaatikosta upottamalla laatikkoon sieniä! Mehevä sieni-kaalilaatikko on pimeän ajan turvaruokaa.
MU
3.5
Kuvat
Julkaistu 18.11.2015

Sieni-kaalilaatikko
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlohrasuurimoita (rikottuja)
- 800 gvalkokaalia
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 lsuppilovahveroita (tai muita ruokasieniä, tarvittaessa esikäsiteltyjä)
- 3 rklsiirappia
- 2 rklsoijakastiketta (makeaa)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmeiramia
- 1 tltimjamia
- 2 dlruokakermaa
Sieni-kaalilaatikko – ohje:
Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurimot. Suikaloi kaali hienoksi. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaali ohrasuurimoihin.
Puhdista ja paloittele sienet. Haihduta niistä nesteet kuumalla pannulla. Yhdistä sienet muihin aineksiin. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, suolalla ja yrteillä. Lisää ruokakerma.
Kaada seos tilavaan, voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä vuoka kypsentämisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla.

Kaalilaatikko
Maku

Mehevä kaalilaatikko
Maku

Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
Kotivinkki

Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio
Maku

Mehevämpi kaalilaatikko
Kotivinkki

Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista
Maku

Aasialainen kaalilaatikko – kokkaa perinneruoka thaityyliin
Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko
Maku