Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sieni-kaalilaatikko

1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min

Valmista kasvisversio kaalilaatikosta upottamalla laatikkoon sieniä! Mehevä sieni-kaalilaatikko on pimeän ajan turvaruokaa.

18.11.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
ohrasuurimoita (rikottuja)
800 g
valkokaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1 l
suppilovahveroita (tai muita ruokasieniä, tarvittaessa esikäsiteltyjä)
3 rkl
siirappia
2 rkl
soijakastiketta (makeaa)
1 tl
suolaa
1 tl
meiramia
1 tl
timjamia
2 dl
ruokakermaa

Sieni-kaalilaatikko – ohje:

  1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta suurimot. Suikaloi kaali hienoksi. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Yhdistä kaali ohrasuurimoihin.
  2. Puhdista ja paloittele sienet. Haihduta niistä nesteet kuumalla pannulla. Yhdistä sienet muihin aineksiin. Mausta siirapilla, soijakastikkeella, suolalla ja yrteillä. Lisää ruokakerma.
  3. Kaada seos tilavaan, voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä vuoka kypsentämisen loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla.

Vinkki!

Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt