4,3(3)
Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko on yksi Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin parhaista reseptikokeilujen tuloksista. Kaalilaatikko maustetaan suippopaprikalla, sweet chili -kastikkeella ja vaahterasiirapilla. Ja siinä onkin paljon enemmän jujua kuin perinteisessä versiossa.
Reseptin ainekset
10 annosta
3 kgkaalia
3 rklvoita
4suippopaprikaa
2-3sipulia
800 gsika-nautajauhelihaa
9 dlvettä
1 1/2 dlsweet chili -kastiketta
1/2 tlmustaapippuria
3 rklvaahterasiirappia
2lihaliemikuutiota
Vuokiin
2 rkl rypsiöljyä

Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuumenna paistokasarissa voita ja paista kaalit pehmeiksi.
  2. Kaada kaalit kahteen kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
  3. Pilko paprikat ja poista siemenet. Silppua sipulit. Kuullota kasvikset öljyssä. Jaa paprika-sipuliseos vuokiin kaalin seuraksi.
  4. Pyyhkäise pannu ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mittaa pannulle vesi, sweet chili -kastike, pippuri ja siirappi. Murustele liemikuutiot joukkoon. Kiehauta seos ja jaa liemi molempiin vuokiin.
  5. Sekoita ainekset vuoissa. Paista laatikoita kiertoilmauunissa 180 asteessa 45-60 minuuttia.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo