


Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko on yksi Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin parhaista reseptikokeilujen tuloksista. Kaalilaatikko maustetaan suippopaprikalla, sweet chili -kastikkeella ja vaahterasiirapilla. Ja siinä onkin paljon enemmän jujua kuin perinteisessä versiossa.
Reseptin ainekset
10 annosta
3 kg
kaalia
3 rkl
voita
4
suippopaprikaa
2-3
sipulia
800 g
sika-nautajauhelihaa
9 dl
vettä
1 1/2 dl
sweet chili -kastiketta
1/2 tl
mustaapippuria
3 rkl
vaahterasiirappia
2
lihaliemikuutiota
Vuokiin
2 rkl
rypsiöljyä
Paprikainen sweet chili -kaalilaatikko – ohje:
- Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuumenna paistokasarissa voita ja paista kaalit pehmeiksi.
- Kaada kaalit kahteen kevyesti öljyttyyn uunivuokaan.
- Pilko paprikat ja poista siemenet. Silppua sipulit. Kuullota kasvikset öljyssä. Jaa paprika-sipuliseos vuokiin kaalin seuraksi.
- Pyyhkäise pannu ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mittaa pannulle vesi, sweet chili -kastike, pippuri ja siirappi. Murustele liemikuutiot joukkoon. Kiehauta seos ja jaa liemi molempiin vuokiin.
- Sekoita ainekset vuoissa. Paista laatikoita kiertoilmauunissa 180 asteessa 45–60 minuuttia.
Vinkki!
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
