Ei kikkailua keittiössä vaan lisää sohva-aikaa! 10 helppoa reseptiä täydellisen rentoon koti-iltaan
Ruoka
Ei kikkailua keittiössä vaan lisää sohva-aikaa! 10 helppoa reseptiä täydellisen rentoon koti-iltaan
Rennon koti-illan helpoimmat naposteltavat valmistuvat muutamasta raaka-aineesta. Koska viimeksi olet syönyt näitä simppeleitä ja, ah, niin koukuttavia herkkuja?
30.10.2019
 |
Meillä kotona

Mikä helppo herkku on ylitse muiden? Kun kysyimme asiaa Maku-lehden Facebook-seuraajilta, löytyi selvä suosikki: lämpimät voileivät. Nappaa tästä kinkkulämppäreiden ja yhdeksän muun helpon naposteltavan ohjeet rentoon koti-iltaan.

1. Koti-illan suosikki: lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät ovat retroherkkujen ehdotonta aatelia. Näin Maku-lehden seuraajat niitä suitsuttavat:

"Pystyy helposti tekemään jääkaapin tyhjennyksen ja käyttämään jo hieman kuivahtaneet leivätkin", kirjoittaa Jarno.

"Helppo ja nopea tehdä. Päälle voi laittaa melkein mitä vaan jääkaapista löytyy, usein hyödynnän esim. kastikkeen tai lihan jämät leipiin", kertoo Susanna.

2. Nachopelti on lähes pizzan veroinen kansallisherkku (mutta helpompi!)

Tähän herkkuun voit upottaa lähes mitä tahansa suosikkiaineksiasi. Kaiken lisäksi nachopelti valmistuu hujauksessa.

"Nachopelti on ainakin nopein! Nachoja, salsaa tai tacokastiketta, Vuolu-kanaa (miedosti savustettua) ja juustoa ihan hirveä määrä! Creme fraichen kanssa syödään. Ja joskus jätän kanat pois ja käytän kidneypapuja. Herkkua!" kommentoi Niina.

3. Kaapista löytyy aina täytteet maukkaisiin quesadilloihin

Mutkattomien herkkujen ystävä kiittää myös quesadilloja. Niidenkin väliin voi näet sujauttaa lähes mitä tahansa.

"Mitä kaapista löytyy -quesadillat. Yleensä löytyy tortillalettuja, joista nämä saa väännettyä, kaikki juustoripsut mukaan, vähän salsaa mausteeksi, ehkä jalapenoviipaleita. Monenlaista olen kokeillut, mut kunhan on juustoa niin tulee hyvä!" kertoo Tiia.

4. Dippikastike toimii joka kerta, sipsien tai kasvissuikaleidenkin kanssa

Dippikastike on suorastaan synonyymi lokoisalle koti-illalle!

"Kaikenlaiset ihanat, värikkäät dipattavat ovat koti-illan paras herkku!" kirjoittaa Kati.

Kastikkeen voi sekoitella kotoa löytyvistä mausteista ja muista aineksista. Kokeile esimerkiksi hunajaista ja sinappista leijonadippiä tai mukavan tulista chilidippiä.

5. Koulun kotitaloustuntien lahja maailmalle: teeleivät

Teeleivät onnistuvat, vaikka jauhopeukalo olisi keskellä kämmentä. Perusohjetta on myös helppo tuunata makunsa mukaan:

"Mökin jauhovarastoa piti tyhjentää talveksi, niin vaihdoin jauhot spelttiin. Yleensä laitan leipiin rosmariinia, mutta nyt oli kuminan vuoro. Hyviä tuli!" kommentoi Paula.

"Kokeilkaa laittaa taikinan sekaan myös porkkanaraastetta", kirjoittaa Katja.

Nappaa perinteisten teeleipien resepti täältä. Tarjoa rinnalla halutessasi makeaa marmeladia tai juustoa ja leikkeleitä!

6. Jälkkäriä, kiitos! Kaura-omenapaistos on koti-iltojen makea suosikki

Omenakauden suosikki ihastuttaa vuodesta (ja koti-illasta) toiseen.

"Omenapaistos kera vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen maistuu koti-iltana", sanoo Marja.

"Omena-luumupaistos, tehdään samalla lailla kuin omena-kaurapaistos. Seuraksi loraus maukasta vaniljakastiketta", vinkkaa Pirkko.

+ 4 Maku-lukijoiden herkkureseptiä koti-iltoihin:

Vuohenjuustopatongit

"Leikkaa patongista parin sentin viipaleita, dippaa oliiviöljyssä, laita päälle hunajaa ja viipale vuohenjuustoa. Uuniin, ja hetken päästä suolaisen-makea herkku valmiina. Nauti leivät joko sinällään esim. viinilasillisen kera tai salaatin kanssa", kirjoittaa Sari lempiherkustaan.

Jauhelihalla täytetty ciabatta

"Halkaistu ciabattaleipä, jonka päälle tomaattisosetta, paistettua & maustettua jauhelihaa, pilkottua tomaattia ja juustoraastetta, kuumennetaan uunissa kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä. Seuraksi voi tehdä salaattia, jos jaksaa", kertoo Merja.

Tomaatilla ja mozzarellalla täytetty croissant

"Ostan ison voi-croissantin, täytteeksi vähän majoneesia, tomaattia, mozzarella di bufala ja basilikaa, päälle vähän suolaa, pippuria ja oliiviöljyä", kommentoi Ossi.

Vaniljajäätelöä ja banaanisurvosta

"Survo banaani (mielellään jo jonkin verran ruskeita pilkkuja kuoressa) haarukalla. Laita survos teflon-paistinpannuun lämpiämään, puserra oman maun mukaan sitruunaa joukkoon (helpoiten saat valmiista sitruunamehupullosta) ja raasta tuoretta inkivääriä joukkoon (kuori inkiväärin pala ensin). Maistuu tosi hyvältä vaniljajäätekön kera", kertoo Taru omasta makeasta suosikistaan.

Kommentoi »