Kotivinkki

Perunalastut ja chilidippi

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Tee itse perunalastuja! Rapsakat ja herkulliset perunalastut valmistuvat hetkessä. Nautitaan pirteän chilidipin kanssa.
GL
3.7
5
Julkaistu 7.3.2012


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6 perunaa (jauhoinen lajike)
  • ½ dlöljyä
  • 2 tlyrttisuolaa

Dippi

  • 1 dlkevyttä ranskankermaa
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 tlchilirouhetta
Tulosta

Perunalastut valmistuvat näin:

  1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Huuhtele lastut kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
  2. Sekoita öljy ja yrttisuola. Valele perunalastut öljyllä ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Lastut eivät saa olla päällekkäin.
  3. Paista lastuja uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeutuvat ja saavat hiukan väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna peruna­lastu­jen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.
  4. Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile peruna­lastujen kanssa.  

Vinkki! Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovi­pussissa niistä tulee nahkeita.

5 kommenttia