


Perunalastut ja chilidippi
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Tee itse perunalastuja! Rapsakat ja herkulliset perunalastut valmistuvat hetkessä. Nautitaan pirteän chilidipin kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
6
perunaa (jauhoinen lajike)
½ dl
öljyä
2 tl
yrttisuolaa
Dippi
1 dl
kevyttä ranskankermaa
1 rkl
makeaa chilikastiketta
1 tl
chilirouhetta
Perunalastut valmistuvat näin:
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Huuhtele lastut kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
- Sekoita öljy ja yrttisuola. Valele perunalastut öljyllä ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Lastut eivät saa olla päällekkäin.
- Paista lastuja uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeutuvat ja saavat hiukan väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna perunalastujen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.
- Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile perunalastujen kanssa.
Vinkki! Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovipussissa niistä tulee nahkeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat