Kotivinkki

Perunalastut ja chilidippi

{
Aktiivinen
Passiivinen
Tee itse perunalastuja! Rapsakat ja herkulliset perunalastut valmistuvat hetkessä. Nautitaan pirteän chilidipin kanssa.
3.64
5
Kuvat Kristiina Hemminki


Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • ½ dlöljyä
  • 2 tlyrttisuolaa

Dippi

  • 1 dlkevyttä ranskankermaa
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 tlchilirouhetta
Tulosta

Tee näin:

1. Pese perunat huolellisesti. Vetele niistä ohuita lastuja juustohöylällä. Asettele perunasiivut talouspaperin päälle ja toinen talouspaperi niiden päälle.

2. Sekoita öljyyn yrttisuola ja valele perunalastut öljyllä. Paista lastuja uunissa 225 asteessa 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna peruna­lastu­jen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.

3. Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile peruna­lastujen kanssa.  

Katso myös:

Vinkki! Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovi­pussissa niistä tulee nahkeita.

MITÄ PIDIT?
3.64