Kotivinkki

Perunalastut ja chilidippi

3.8
0

Perunalastut ja chilidippi

Tee itse perunalastuja! Rapsakat ja herkulliset perunalastut valmistuvat hetkessä. Nautitaan pirteän chilidipin kanssa.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • ½ dlöljyä
  • 2 tlyrttisuolaa

Dippi

  • 1 dlkevyttä ranskankermaa
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 tlchilirouhetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Tee näin:

1. Pese perunat huolellisesti. Vetele niistä ohuita lastuja juustohöylällä. Asettele perunasiivut talouspaperin päälle ja toinen talouspaperi niiden päälle.

2. Sekoita öljyyn yrttisuola ja valele perunalastut öljyllä. Paista lastuja uunissa 225 asteessa 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna peruna­lastu­jen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.

3. Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile peruna­lastujen kanssa.  

Katso myös:

Vihannestikut ja appelsiinidippi

Vinkki!

Vinkki!
Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovi­pussissa niistä tulee nahkeita.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä