Perunalastut ja chilidippi
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minTee itse perunalastuja! Rapsakat ja herkulliset perunalastut valmistuvat hetkessä. Nautitaan pirteän chilidipin kanssa.
GL
3.7
Kuvat
Julkaistu 7.3.2012

Perunalastut ja chilidippi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6 perunaa (jauhoinen lajike)
- ½ dlöljyä
- 2 tlyrttisuolaa
Dippi
- 1 dlkevyttä ranskankermaa
- 1 rklmakeaa chilikastiketta
- 1 tlchilirouhetta
Perunalastut valmistuvat näin:
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat ohuiksi lastuiksi juustohöylällä. Huuhtele lastut kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
- Sekoita öljy ja yrttisuola. Valele perunalastut öljyllä ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Lastut eivät saa olla päällekkäin.
- Paista lastuja uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeutuvat ja saavat hiukan väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna perunalastujen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.
- Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile perunalastujen kanssa.
Vinkki! Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovipussissa niistä tulee nahkeita.