Maku

Leijonadippi

1 h 20 min
GL
MU
5
0

Rrräyh miten hyvä leijonadippi! Helppo lasten synttärien naposteltava syntyy kasvistikuista ja lasten makuun sekoitetusta sileästä dippikastikkeesta. 
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplporkkanaa
  • 1 kplkurkkua
  • 1 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 kplpaprikaa (keltaista)

Dippikastike

  • 500 gturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1-2 tldijoninsinappia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista leijonadippi näin:

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään. Siirrä peitettynä jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele kasvikset. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kapeiksi tikuiksi.

Leikkaa kurkku ja paprikat porkkanatikkujen kokoisiksi paloiksi.

Asettele dippi kulhossa pyöreän vadin keskelle.

Sommittele eriväriset kasvikset leijonanharjaksi dippikulhon ympärille.

Jos haluat, voit sommitella kasviksista dipin päälle leijonan nenän ja silmät.

MITÄ PIDIT?
5