Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Ei enää roiskeita keittiön seinissä ja paidalla! Näin kuorit granaattiomenan ilman sotkua

Ei enää roiskeita keittiön seinissä ja paidalla! Näin kuorit granaattiomenan ilman sotkua

Tuottaako granaattiomenan avaaminen tuskaa? Muutaman helpon kikan avulla hedelmän siemenet säilyvät ehjinä – ja keittiö siistinä.
Teksti Jasmin Raitakari, Annika Elomaa
Kuvat Tanja Pellikka

Granaattiomenaa ei kannata jättää kauppaan sotkuisen kuorimisen takia. Kun et käsitellessä halkaise hedelmän siemeniä, niin vältyt myös punaisilta roiskeilta. Homma kannattaa varmuuden vuoksi tehdä silti pesualtaassa ja jättää hienoin silkkipaita kaappiin roikkumaan.

Näin onnistuu granaattiomenan kuoriminen

1. Aloita granaattiomenan käsittely leikkaamalla granaattiomenan molemmista päistä ohuet viipaleet pois, niin että siemenet pysyvät ehjinä. Leikkaa kuoreen 6 viiltoa lohkojen välien kohdalle.

2. Vedä granaattiomenan lohkoja ulospäin niin, että keskusta irtoaa.

3. Nykäise keskusta irti.

4. Irrota lohkot yksitellen. Nypi tai ravistele siemenet irti kalvoista omalla tyylilläsi.

Nyt sinulla on annos siemeniä valmiina esimerkiksi päärynä-fenkolisalaattia, punakaali-taatelisalaattia, alkupalaleipäsiä, pannacottaa, marenkikranssia tai halva-jäätelöitä varten.

Julkaistu: 30.1.2018