Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi
{
Aktiivinen
Passiivinen
Vaniljaiset pannacotta -vanukkaat syntyvät helposti, ja ne voi tehdä kätevästi etukäteen odottamaan syöjiään jääkaappiin. Tee vanukkaan kanssa tarjoiltavaksi valkoviinisiirappia, jossa on ihania granaattiomenaisia sattumia.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2016

Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi
Reseptin ainekset (4 annosta)
Pannacotta
- 2 1/2 kplliivatelehteä
- 5 dlkuohukermaa
- 1/2 dlsokeria
- 1 kplvaniljatanko
Siirappi
- 3 dlvalkoviiniä
- 3 rklsokeria
- 1 kplgranaattiomena
Kirpsakka pannacotta-jälkiruoka valmistuu näin:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
- Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Viillä vaniljatanko auki pitkittäissuunnassa veitsellä ja laita kattilaan.
- Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja ota pois vaniljatanko.
- Purista liivatelehdet kuiviksi ja vatkaa kuuman nesteen joukkoon. Kaada seos annosvuokiin.
- Anna pannacottan hyytyä 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
- Kuumenna pienessä kattilassa valkoviini. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua kunnes seos on tiivistynyt puoleen (1 1/2 dl). Anna jäähtyä.
- Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet jäähtyneeseen valkoviinisiirappiin. Tarjoile pannacottan kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!