


Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi
Vaniljaiset pannacottavanukkaat syntyvät helposti, ja ne voi tehdä kätevästi etukäteen odottamaan syöjiään jääkaappiin. Tee vanukkaan kanssa tarjoiltavaksi valkoviinisiirappia, jossa on ihania granaattiomenaisia sattumia.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pannacotta
2 1/2 kpl
liivatelehteä
5 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
Siirappi
3 dl
valkoviiniä
3 rkl
sokeria
1 kpl
granaattiomena
Kirpsakka pannacotta-jälkiruoka – ohje:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
- Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Viillä vaniljatanko auki pitkittäissuunnassa veitsellä ja laita kattilaan.
- Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja ota pois vaniljatanko.
- Purista liivatelehdet kuiviksi ja vatkaa kuuman nesteen joukkoon. Kaada seos annosvuokiin.
- Anna pannacottan hyytyä 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
- Kuumenna pienessä kattilassa valkoviini. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua kunnes seos on tiivistynyt puoleen (1 1/2 dl). Anna jäähtyä.
- Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet jäähtyneeseen valkoviinisiirappiin. Tarjoile pannacottan kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat