Maku

Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi

0
1

Vaniljaiset pannacotta -vanukkaat syntyvät helposti, ja ne voi tehdä kätevästi etukäteen odottamaan syöjiään jääkaappiin. Tee vanukkaan kanssa tarjoiltavaksi valkoviinisiirappia, jossa on ihania granaattiomenaisia sattumia.
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

Pannacotta

  • 2 1/2 kplliivatelehteä
  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatanko

Siirappi

  • 3 dlvalkoviiniä
  • 3 rklsokeria
  • 1 kplgranaattiomena

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kirpsakka pannacotta-jälkiruoka valmistuu näin:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
  2. Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Viillä vaniljatanko auki pitkittäissuunnassa veitsellä ja laita kattilaan.  
  3. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja ota pois vaniljatanko.
  4. Purista liivatelehdet kuiviksi ja vatkaa kuuman nesteen joukkoon. Kaada seos annosvuokiin.
  5. Anna pannacottan hyytyä 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  6. Kuumenna pienessä kattilassa valkoviini. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua kunnes seos on tiivistynyt puoleen (1 1/2 dl). Anna jäähtyä.
  7. Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet jäähtyneeseen valkoviinisiirappiin. Tarjoile pannacottan kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!

MITÄ PIDIT?
0