Maku

Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi

0
1

Vaniljaiset pannacotta -vanukkaat syntyvät helposti, ja ne voi tehdä kätevästi etukäteen odottamaan syöjiään jääkaappiin. Tee vanukkaan kanssa tarjoiltavaksi valkoviinisiirappia, jossa on ihania granaattiomenaisia sattumia.
Tulosta
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

Pannacotta

  • 2 1/2 kplliivatelehteä
  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatanko

Siirappi

  • 3 dlvalkoviiniä
  • 3 rklsokeria
  • 1 kplgranaattiomena

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kirpsakka pannacotta-jälkiruoka valmistuu näin:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.
  2. Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Viillä vaniljatanko auki pitkittäissuunnassa veitsellä ja laita kattilaan.  
  3. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja ota pois vaniljatanko.
  4. Purista liivatelehdet kuiviksi ja vatkaa kuuman nesteen joukkoon. Kaada seos annosvuokiin.
  5. Anna pannacottan hyytyä 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  6. Kuumenna pienessä kattilassa valkoviini. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua kunnes seos on tiivistynyt puoleen (1 1/2 dl). Anna jäähtyä.
  7. Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet jäähtyneeseen valkoviinisiirappiin. Tarjoile pannacottan kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen pannacotan resepti!

MITÄ PIDIT?
0