Maku

Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi

0
1

Pannacotta ja granaattiomena-valkoviinisiirappi

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos
Vaniljaiset pannacotta -vanukkaat syntyvät helposti, ja ne voi tehdä kätevästi etukäteen odottamaan syöjiään jääkaappiin. Tee vanukkaan kanssa tarjoiltavaksi valkoviinisiirappia, jossa on ihania granaattiomenaisia sattumia.

Ainekset (4 annosta)

Pannacotta

  • 2 1/2 kplliivatelehteä
  • 5 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplvaniljatanko

Siirappi

  • 3 dlvalkoviiniä
  • 3 rklsokeria
  • 1 kplgranaattiomena

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen lautaselle.

Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Viillä vaniljatanko auki pitkittäissuunnassa veitsellä ja laita kattilaan.  

Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi, ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja ota pois vaniljatanko.

Purista liivatelehdet kuiviksi ja vatkaa kuuman nesteen joukkoon. Kaada seos annosvuokiin.

Anna pannacottan hyytyä 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Kuumenna pienessä kattilassa valkoviini. Lisää joukkoon sokeri. Anna kiehua kunnes seos on tiivistynyt puoleen (1 1/2 dl). Anna jäähtyä.

Halkaise granaattiomena ja poista siemenet. Lisää siemenet jäähtyneeseen valkoviinisiirappiin. Tarjoile pannacottan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0