Maku

Punakaali-taatelisalaatti kuljettaa makumatkalle Lähi-itään – hunajalla maistetut sipulit ja ripaus sumakkia tuovat salaattiin viimeisen silauksen

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Punakaali-taatelisalaatti on samaan aikaan raikas ja sopivasti makea. Taatelien ja hunajalla maustettujen sipulien makeutta hillitsevät sumakki ja minttu. Tätä kannattaa kokeilla!
GL
MA
MU
KA
LA
0
0
Julkaistu 14.8.2017


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1punakaali

Kastike

  • 2 rkltahinia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • ¾ tlsumakkia
  • ½ tlsuolaa

Makeat sipulit

  • 2isoa sipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklhunajaa

Lisäksi

  • 1granaattiomena
  • 300 gtuoreita taateleita
  • 1 rkuminttua
  • 1 rkukorianteria
Tulosta

Punakaali-taatelisalaatti valmistuu näin:

  1. Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hiero kaaleihin.
  3. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta hunajalla.
  4. Irrottele granaattiomenan siemenet. Saksi taatelit muutamaan osaan ja poista kivet. Silppua minttu ja korianteri.
  5. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
Kommentoi »