Punakaali-taatelisalaatti kuljettaa makumatkalle Lähi-itään – hunajalla maistetut sipulit ja ripaus sumakkia tuovat salaattiin viimeisen silauksen
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Punakaali-taatelisalaatti on samaan aikaan raikas ja sopivasti makea. Taatelien ja hunajalla maustettujen sipulien makeutta hillitsevät sumakki ja minttu. Tätä kannattaa kokeilla!
GL
MA
MU
KA
LA
0
Kuvat
Julkaistu 14.8.2017

Punakaali-taatelisalaatti kuljettaa makumatkalle Lähi-itään – hunajalla maistetut sipulit ja ripaus sumakkia tuovat salaattiin viimeisen silauksen
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1punakaali
Kastike
- 2 rkltahinia
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklhunajaa
- 1 rklsitruunamehua
- ¾ tlsumakkia
- ½ tlsuolaa
Makeat sipulit
- 2isoa sipulia
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklhunajaa
Lisäksi
- 1granaattiomena
- 300 gtuoreita taateleita
- 1 rkuminttua
- 1 rkukorianteria
Punakaali-taatelisalaatti valmistuu näin:
- Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hiero kaaleihin.
- Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta hunajalla.
- Irrottele granaattiomenan siemenet. Saksi taatelit muutamaan osaan ja poista kivet. Silppua minttu ja korianteri.
- Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.

Raikas päärynäsalaatti ja sinihomejuustokastike – makean ja suolaisen pettämätön makupari hurmaa
Kotivinkki

Kukkakaali-granaattiomenasalaatti
Maku

Fenkoli-päärynäsalaatti
Maku

Granaattiomena-juustosalaatti joulupöytään
Maku

Punakaali-granaattiomenasalaatti
Maku

Talvinen tabbouleh ja mandariinikastike
Maku

Moderni joulusalaatti
Maku

Punakaalisalaatti – juhlava salaatti viimeistellään karamellisoidulla sipulilla ja pistaasipähkinöillä
Meillä kotona