0(0)
Punakaali-taatelisalaatti kuljettaa makumatkalle Lähi-itään – hunajalla maistetut sipulit ja ripaus sumakkia tuovat salaattiin viimeisen silauksen
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Kasvis
Laktoositon
30 min
Punakaali-taatelisalaatti on samaan aikaan raikas ja sopivasti makea. Taatelien ja hunajalla maustettujen sipulien makeutta hillitsevät sumakki ja minttu. Tätä kannattaa kokeilla!
Reseptin ainekset
10 annosta
1punakaali
Kastike
2 rkltahinia
1 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1 rklsitruunamehua
¾ tlsumakkia
½ tlsuolaa
Makeat sipulit
2isoa sipulia
2 rklrypsiöljyä
2 rklhunajaa
Lisäksi
1granaattiomena
300 gtuoreita taateleita
1 rkuminttua
1 rkukorianteria

Punakaali-taatelisalaatti valmistuu näin:

  1. Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi mandoliinileikkurilla tai veitsellä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja hiero kaaleihin.
  3. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Mausta hunajalla.
  4. Irrottele granaattiomenan siemenet. Saksi taatelit muutamaan osaan ja poista kivet. Silppua minttu ja korianteri.
  5. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.