Ota ainekset ajoissa huoneenlämpöön.
Mittaa soijamaito ja omenaviinietikka kulhoon, anna seistä muutaman minuutin ajan kunnes seos juoksettuu.
Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
Pese appelsiinin kuori huolellisesti, raasta kuori. Mittaa soijamaidon sekaan sokeri, öljy ja appelsiininkuoriraaste. Vatkaa vispilällä hetken aikaa kunnes seos hieman vaahtoaa.
Yhdistä kuivat aineet märkiin, sekoita tasaiseksi. Älä ylivatkaa, jottei leivoksista tule kuivia. Taikinan tulee olla rakenteeltaan löysempää kuin esimerkiksi muffinitaikina mutta paksumpaa kuin kakkutaikina. Jos taikina vaikuttaa liian jäykältä, lisää loraus soijamaitoa ja sekoita tasaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Öljyä 12-koloinen minidonitsivuoka tai 6-koloinen jättidonitsivuoka. Lusikoi taikina pursotinpussiin, leikkaa pussin suu auki ja pursota taikina koloihin. Täytä kolot noin puolilleen täyteen.
Paista donitseja uunissa n. 15-18 minuutin ajan tai kunnes ne tuntuvat kiinteiltä koskiessa. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia vuoassa ja ota sitten varovaisesti pois vuoasta jäähtymään ritilälle.
Kun donitsit ovat jäähtyneet huoneenlämpöisiksi, sulata suklaa mikrossa varovaisesti. Lisää sulaneeseen suklaaseen kookosöljy tai rypsiöljy, sekoita tasaiseksi.
Kasta donitsit suklaaseen, anna jähmettyä ritilän päällä. Koristele halutessasi heti dippaamisen jäljeen strösseleillä.