Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia

5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku hurmaa juhlaväen rapealla pohjallaan, appelsiinijuustotäytteellään ja kauniilla raparperikoristelullaan. Liivatteen sijaan kakku hyydytetään vegegeelillä. Tällä ohjeella onnistut!

19.6.2018
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
digestivekeksejä
50 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 tl
appelsiinin kuorta raastettuna
2 tl
vaniljasokeria
Täyte
1 prk
soijavispiä (Alpro Cuisine Soya, 250 g)
2 tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna
2 rs
maustamatonta soijatuorejuustoa (Violife Creamy, original flavour, à 200 g)
1/2 dl
agavesiirappia
1/2 dl
appelsiinimehua (vastapuristettua)
2 ps
vegegeeliä (Dr. Oetker)
Pinnalle
2
raparperinvartta
2 dl
mansikkamehua (laimentamatonta)
1/2 l
mansikoita
appelsiininkuorta

Vegaaninen raparperi-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta appelsiininkuoriraasteella.
  4. Laita kattilaan tuorejuusto, siirappi, appelsiinimehu ja vegegeelijauhe. Sekoita sähkövatkaimella aineet sekaisin. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi koko ajan vatkaten. Seos ei saa kiehua.
  5. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää heti kattilaan vaahdotettu soijavispi. Sekoita vatkaimella.
  6. Kaada täyte nopeasti vuokaan pohjan päälle. Nosta vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Kuori ja leikkaa raparperit perunankuorimaveitsellä pitkittäin nauhoiksi. Pane kattilaan mansikkamehu ja raparperit. Keitä 3 minuuttia ja jäähdytä. Nosta raparperit pois liemestä ja valuta. Halkaise mansikat.
  8. Irrota juustokakku vuoasta. Koristele pinta raparperinauhoilla ja mansikoilla. Viimeistele appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki!

Voit hyvin pakastaa vegaanisen raparperi-appelsiinijuustokakun.

Tee raparperinauhojen keittämisestä jääneestä mansikkamehusta mansikkakiisseliä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt