


Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku hurmaa juhlaväen rapealla pohjallaan, appelsiinijuustotäytteellään ja kauniilla raparperikoristelullaan. Liivatteen sijaan kakku hyydytetään vegegeelillä. Tällä ohjeella onnistut!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
digestivekeksejä
50 g
maidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 tl
appelsiinin kuorta raastettuna
2 tl
vaniljasokeria
Täyte
1 prk
soijavispiä (Alpro Cuisine Soya, 250 g)
2 tl
luomuappelsiinin kuorta raastettuna
2 rs
maustamatonta soijatuorejuustoa (Violife Creamy, original flavour, à 200 g)
1/2 dl
agavesiirappia
1/2 dl
appelsiinimehua (vastapuristettua)
2 ps
vegegeeliä (Dr. Oetker)
Pinnalle
2
raparperinvartta
2 dl
mansikkamehua (laimentamatonta)
1/2 l
mansikoita
appelsiininkuorta
Vegaaninen raparperi-juustokakku leivotaan näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta appelsiininkuoriraasteella.
- Laita kattilaan tuorejuusto, siirappi, appelsiinimehu ja vegegeelijauhe. Sekoita sähkövatkaimella aineet sekaisin. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi koko ajan vatkaten. Seos ei saa kiehua.
- Siirrä kattila pois levyltä. Lisää heti kattilaan vaahdotettu soijavispi. Sekoita vatkaimella.
- Kaada täyte nopeasti vuokaan pohjan päälle. Nosta vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Kuori ja leikkaa raparperit perunankuorimaveitsellä pitkittäin nauhoiksi. Pane kattilaan mansikkamehu ja raparperit. Keitä 3 minuuttia ja jäähdytä. Nosta raparperit pois liemestä ja valuta. Halkaise mansikat.
- Irrota juustokakku vuoasta. Koristele pinta raparperinauhoilla ja mansikoilla. Viimeistele appelsiininkuorisuikaleilla.
Vinkki!
Voit hyvin pakastaa vegaanisen raparperi-appelsiinijuustokakun.
Tee raparperinauhojen keittämisestä jääneestä mansikkamehusta mansikkakiisseliä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat