Maku

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia

5 h
5
0

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia

MA
MU
VE
0
5
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku hurmaa juhlaväen rapealla pohjallaan, appelsiinijuustotäytteellään ja kauniilla raparperikoristelullaan. Liivatteen sijaan kakku hyydytetään vegegeelillä. Tällä ohjeella onnistut!

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gdigestivekeksejä
  • 50 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte

  • 1 prksoijavispiä (Alpro Cuisine Soya, 250 g)
  • 2 tlluomuappelsiinin kuorta raastettuna
  • 2 rsmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife Creamy, original flavour, à 200 g)
  • 1/2 dlagavesiirappia
  • 1/2 dlappelsiinimehua (vastapuristettua)
  • 2 psvegegeeliä (Dr. Oetker)

Pinnalle

  • 2raparperinvartta
  • 2 dlmansikkamehua (laimentamatonta)
  • 1/2 lmansikoita
  • appelsiininkuorta

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN4 h

Vegaaninen raparperi-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta appelsiininkuoriraasteella.
  4. Laita kattilaan tuorejuusto, siirappi, appelsiinimehu ja vegegeelijauhe. Sekoita sähkövatkaimella aineet sekaisin. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi koko ajan vatkaten. Seos ei saa kiehua.
  5. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää heti kattilaan vaahdotettu soijavispi. Sekoita vatkaimella.
  6. Kaada täyte nopeasti vuokaan pohjan päälle. Nosta vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Kuori ja leikkaa raparperit perunankuorimaveitsellä pitkittäin nauhoiksi. Pane kattilaan mansikkamehu ja raparperit. Keitä 3 minuuttia ja jäähdytä. Nosta raparperit pois liemestä ja valuta. Halkaise mansikat.
  8. Irrota juustokakku vuoasta. Koristele pinta raparperinauhoilla ja mansikoilla. Viimeistele appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki!

Voit hyvin pakastaa vegaanisen raparperi-appelsiinijuustokakun.

Tee raparperinauhojen keittämisestä jääneestä mansikkamehusta mansikkakiisseliä.

MITÄ PIDIT?
5