Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
5 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
4 h Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku hurmaa juhlaväen rapealla pohjallaan, appelsiinijuustotäytteellään ja kauniilla raparperikoristelullaan. Liivatteen sijaan kakku hyydytetään vegegeelillä. Tällä ohjeella onnistut!
MA
MU
VE
5
Kuvat
Julkaistu 19.6.2018

Vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku – juhlien huipennus ilman maitoa ja munia
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 150 gdigestivekeksejä
- 50 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 1 tlappelsiinin kuorta raastettuna
- 2 tlvaniljasokeria
Täyte
- 1 prksoijavispiä (Alpro Cuisine Soya, 250 g)
- 2 tlluomuappelsiinin kuorta raastettuna
- 2 rsmaustamatonta soijatuorejuustoa (Violife Creamy, original flavour, à 200 g)
- 1/2 dlagavesiirappia
- 1/2 dlappelsiinimehua (vastapuristettua)
- 2 psvegegeeliä (Dr. Oetker)
Pinnalle
- 2raparperinvartta
- 2 dlmansikkamehua (laimentamatonta)
- 1/2 lmansikoita
- appelsiininkuorta
Vegaaninen raparperi-juustokakku leivotaan näin:
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella ja vaniljasokerilla.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja mausta appelsiininkuoriraasteella.
- Laita kattilaan tuorejuusto, siirappi, appelsiinimehu ja vegegeelijauhe. Sekoita sähkövatkaimella aineet sekaisin. Kuumenna seos höyryävän kuumaksi koko ajan vatkaten. Seos ei saa kiehua.
- Siirrä kattila pois levyltä. Lisää heti kattilaan vaahdotettu soijavispi. Sekoita vatkaimella.
- Kaada täyte nopeasti vuokaan pohjan päälle. Nosta vegaaninen raparperi-appelsiinijuustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Kuori ja leikkaa raparperit perunankuorimaveitsellä pitkittäin nauhoiksi. Pane kattilaan mansikkamehu ja raparperit. Keitä 3 minuuttia ja jäähdytä. Nosta raparperit pois liemestä ja valuta. Halkaise mansikat.
- Irrota juustokakku vuoasta. Koristele pinta raparperinauhoilla ja mansikoilla. Viimeistele appelsiininkuorisuikaleilla.
Vinkki!
Voit hyvin pakastaa vegaanisen raparperi-appelsiinijuustokakun.
Tee raparperinauhojen keittämisestä jääneestä mansikkamehusta mansikkakiisseliä.

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku

Vegaaninen raparperikeikauskakku – tee herkullinen klassikkoleivonnainen ilman maitoa tai munia
Kotivinkki

Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
Kotivinkki

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Vegaaninen crème brûlée – rakastettu klassikkojälkiruoka ilman maitoa ja kananmunia
Maku

Vegaaninen kinuskijäätelö – maidoton ja munaton jäätelöherkku kätkee sisäänsä myös suolapähkinöitä ja suklaapaloja
Maku

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Näin teet juustokakusta vegaanisen