


Vegaaninen New Yorkin ”juustokakku” – tämä täyteläinen paistettu herkku on täydellinen juhlatarjottava
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Vegaaninen ja gluteeniton New Yorkin ”juustokakku” sopii moneen ruokavalioon ja maistuu varmasti kaikille. Paistetun kakun täyte tiivistyy uunissa ilman munia. Täyteläinen kakku raikastetaan sitruunalla ja päälle kootaan keko tuoreita marjoja.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
2 pkt (à 150 g)
gluteenittomia kauradigestivekeksejä (Semper)
100 g
vegaanista leivontamargariinia (esim. Eleplant)
Täyte
2 rs (à 255 g)
vegaanista ja gluteenitonta soijapohjaista ”tuorejuustoa” (Creamy Sheese Original)
1 prk (400 g)
maustamatonta kreikkalaista soijavalmistetta (Alpro Greek Style)
2 dl
tomusokeria
1
sitruunan raastettu kuori ja mehu
½ dl
maissitärkkelystä
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
2 dl
tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, vadelmia, mansikoita, boysenmarjoja ja punaherukoita)
syötäviä kukkia (esim. orvokki)
1 rkl
tomusokeria
Vegaaninen New Yorkin juustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) reunojen ja pohjan väliin. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella painellen.
- Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Ota vuoka jääkaapista ja levitä täyte keksipohjan päälle.
- Paista juustokakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia, kunnes se irtoaa hieman reunoilta ja saa väriä pintaan. Jäähdytä kakku, siirrä se jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään pari tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakku marjoilla ja syötävillä kukilla. Siivilöi päälle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
