Karhunlaukka-vuohenvuustokakku – juhlapöydässä herkutellaan nyt vegaanisella suolaisella juustokakulla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suolaisen juustokakun täytteeseen käytetään koostumukseltaan ja maultaan erehdyttävästi aitoa vuohenjuustoa muistuttavaa vegaanista vuohenvuustoa ja valkosipulista karhunlaukkaa. Kakku viimeistellään kevyesti marinoiduilla parsalastuilla ja syötävillä kukilla.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
noin 200 g
vegaanisia suolakeksejä (esim. Ritz tai Schär Salti)
100 g
vegaanista leivontamargariinia (esim. Eleplant)
Täyte
3 pkt (à 180 g)
vegaanista ”vuohenvuustoa” (Mö Chavre kaurapohjainen kasvirasvavalmiste)
1 rs (150 g)
vegaanista kauralevitettä (esim. Oatly Oatspread)
1 prk (150 g)
kaurafraichea (esim. Pirkka)
reilu 1 dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 prk (2 dl)
kaurakermaa
2 ps (à 4 g)
vegegeeliä
Lisäksi
250 g
vihreää parsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
syötäviä kukkia
Karhunlaukka-vuohenvuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) reunojen ja pohjan väliin.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella painellen. Ota pieni määrä (noin 2 tl) keksimurua sivuun koristelua varten.
- Sulata rasva ja sekoita keksimuruun. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Viipaloi vuohenvuusto monitoimikoneeseen. Lisää kauralevite ja -fraiche. Käytä konetta, kunnes seos on tasaista. Lisää karhunlaukka ja mausteet
- Mittaa kaurakerma ja vegegeeli pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuuma neste nopeasti vuohenvuustoseokseen koneen käydessä. Kaada täyte saman tien vuokaan keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
- Poista parsoista puumainen tyvi. Leikkaa parsat kuorimaveitsellä siivuiksi. Mausta parsat öljyllä, etikalla, pippurilla ja suolalla.
- Ota kakku vuoasta ja pane se tarjoiluvadille. Koristele parsoilla ja keksimurulla sekä halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!
Voit korvata karhunlaukan ruohosipulilla (1 rku) ja yhdellä valkosipulinkynnellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat