5(6)
Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Vegaanisten kaali- ja makaronilaatikoiden maut toimivat mainiosti yhdessä. Kaali, chili ja siirappi maustavat tutun makaronilaatikon kahden klassikon yhdistelmäksi. Jauhelihan tilalle sujautetaan tällä kertaa nyhtökauraa.
12.10.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dltummaa makaronia
500 gvalkokaalia
1sipuli
2 rklrypsiöljyä
1/2chiliä
240 gnyhtökauraa
1/4 rkutuoretta oreganoa
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Liemi
2 dlkaura- tai soijakermaa
1 rklsiirappia
Pinnalle
50 gvegaanista juustoraastetta

Vegaaninen kaali-makaronilaatikko – ohje:

  1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuullota kaalia ja sipuleita paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Hienonna joukkoon chiliä.
  3. Lisää sekaan nyhtökaura ja hienonnettu oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaali-nyhtökauraseos valutetun makaronin kanssa ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.
  4. Sekoita keskenään kaurakerma ja siirappi. Kaada laatikon päälle. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta.
  5. Paista vegaanista kaali-makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata soijarouheella.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo