Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa
1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
45 minVegaanisten kaali- ja makaronilaatikoiden maut toimivat mainiosti yhdessä. Kaali, chili ja siirappi maustavat tutun makaronilaatikon kahden klassikon yhdistelmäksi. Jauhelihan tilalle sujautetaan tällä kertaa nyhtökauraa.
KA
LA
MA
MU
VE
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.10.2018

Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa
Ainekset (4 annosta)
- 3 dltummaa makaronia
- 500 gvalkokaalia
- 1sipuli
- 2 rklrypsiöljyä
- 1/2chiliä
- 240 gnyhtökauraa
- 1/4 rkutuoretta oreganoa
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Liemi
- 2 dlkaura- tai soijakermaa
- 1 rklsiirappia
Pinnalle
- 50 gvegaanista juustoraastetta
Vegaaninen kaali-makaronilaatikko valmistuu helposti näin:
- Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuullota kaalia ja sipuleita paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Hienonna joukkoon chiliä.
- Lisää sekaan nyhtökaura ja hienonnettu oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaali-nyhtökauraseos valutetun makaronin kanssa ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.
- Sekoita keskenään kaurakerma ja siirappi. Kaada laatikon päälle. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta.
- Paista vegaanista kaali-makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5