Maku

Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa

1 h 10 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen45 min
Vegaanisten kaali- ja makaronilaatikoiden maut toimivat mainiosti yhdessä. Kaali, chili ja siirappi maustavat tutun makaronilaatikon kahden klassikon yhdistelmäksi. Jauhelihan tilalle sujautetaan tällä kertaa nyhtökauraa.
KA
LA
MA
MU
VE
5
1
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 3 dltummaa makaronia
  • 500 gvalkokaalia
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2chiliä
  • 240 gnyhtökauraa
  • 1/4 rkutuoretta oreganoa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Liemi

  • 2 dlkaura- tai soijakermaa
  • 1 rklsiirappia

Pinnalle

  • 50 gvegaanista juustoraastetta
Tulosta

Vegaaninen kaali-makaronilaatikko valmistuu helposti näin:

  1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuullota kaalia ja sipuleita paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Hienonna joukkoon chiliä.
  3. Lisää sekaan nyhtökaura ja hienonnettu oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaali-nyhtökauraseos valutetun makaronin kanssa ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.
  4. Sekoita keskenään kaurakerma ja siirappi. Kaada laatikon päälle. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta.
  5. Paista vegaanista kaali-makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
5