


Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Vegaanisten kaali- ja makaronilaatikoiden maut toimivat mainiosti yhdessä. Kaali, chili ja siirappi maustavat tutun makaronilaatikon kahden klassikon yhdistelmäksi. Jauhelihan tilalle sujautetaan tällä kertaa nyhtökauraa.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
tummaa makaronia
500 g
valkokaalia
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1/2
chiliä
240 g
nyhtökauraa
1/4 rku
tuoretta oreganoa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Liemi
2 dl
kaura- tai soijakermaa
1 rkl
siirappia
Pinnalle
50 g
vegaanista juustoraastetta
Vegaaninen kaali-makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuullota kaalia ja sipuleita paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Hienonna joukkoon chiliä.
- Lisää sekaan nyhtökaura ja hienonnettu oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä kaali-nyhtökauraseos valutetun makaronin kanssa ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.
- Sekoita keskenään kaurakerma ja siirappi. Kaada laatikon päälle. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta.
- Paista vegaanista kaali-makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata soijarouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat