Vegaaninen juustokakku ilman uunia – pähkinäinen herkku valmistuu pakastimessa kuin itsestään

5 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Vegaaninen juustokakku valmistuu näppärästi myös ilman uunia, nimittäin pakastimessa! Pähkinäinen taatelipohja takaa, että tämä kakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville herkuttelijoille.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
0
Julkaistu: 30.7.2019


Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gpehmeitä, kivettömiä taateleita
  • 2 ½ dl (120 g)pekaanipähkinöitä

Täyte

  • 3 ½ dl (180 g)cashewpähkinöitä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ¾ dlkookosöljyä sulatettuna
  • 1 ½ dlmaustamatonta tofutuorejuustoa (esim. Tofutti)
  • 1–1 ⅓ dlvaahterasiirappia

Tarjoiluun

  • mustikoita ja vadelmia
Tulosta

Vegaaninen juustokakku valmistuu ilman uunia näin:

  1. Laita taatelit ja pekaanipähkinät tehosekoittimeen. Surauta sekaisin. Laita leivinpaperi noin 20 senttiseen irtopohjavuokaan. Painele pähkinä-taateliseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  2. Tee täyte. Laita cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna liota 1 tunti. Kaada vesi pois. Laita pähkinät tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman tasaista. Maista seosta ja lisää tarvittaessa enemmän siirappia. Kaada seos pohjalle. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
  3. Koristele marjoilla. Voit halutessasi soseuttaa vadelmia ja tehdä soseesta koristeraitoja kakulle.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »