Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkopapukeitto – fiksu arkiruoka, jonka maku vain syvenee kakkospäiväksi

30 min

Tomaattista valkopapukeittoa voi tehdä kerralla vaikka tuplasatsin. Kuten keitoilla on tapana, tämänkin maku vielä paranee seuraavaksi päiväksi. Papusoppa kestää hyvin myös pakastamista.

Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
lehtisellerin vartta
½
ruukku basilikaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattisosetta
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tlk (390 g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
n. 4 dl
keitettyjä papuja (tai 1 tlk säilykepapuja)

Valkopapukeitto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi lehtiselleri. Jos sellerin lehdet ovat hyväkuntoiset, ota ne talteen ja käytä ruoan koristeluun. Irrota basilikasta lehdet ja hienonna varret. Suikaloi lehdet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, selleri ja basilikan varret. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää tomaattisose ja savupaprikajauhe. Paista sekoittaen minuutin ajan.
  4. Kaada tomaattimurska kattilaan. Kaada tölkkiin vettä ja lisää vesi kattilaan. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia. Lisää pavut ja suikaloidut basilikan lehdet. Keitä vielä 5 minuuttia. Koristele lehtisellerin tai basilikan lehdillä.

Vinkki!

Keiton päälle voit laittaa halutessasi pestoa tai parmesaanilastuja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt