Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille

40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min

Uunilohi on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka valmistuu uunissa kuin itsestään. Ranskankerma ja sitruuna tekevät kalasta mehevän. Nappaa tästä uusi arjen luottoreseptisi!

10.5.2008
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunilohi
600–800 g
lohifileetä
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 dl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 tl
suolaa
¼ tl
sitruunapippuria (suolaton)
3 rkl
sitruunamehua

Uunilohi – ohje:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele tuore tilli kalan päälle.
  2. Sekoita ranskankerma, suola, sitruunapippuri ja sitruunamehu keskenään. Sitruunamehun määrää voit halutessasi lisätä jopa 1 desiin saakka. Kaada seos tasaisesti kalan päälle.
  3. Kypsennä uunilohi 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä. Tarjoa uunilohen kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.

Herkullinen uunilohi – vinkit!

Olet lähellä täydellistä uunilohta, kun valitset tuoretta kalaa ja kypsennät sen meheväksi sopivassa lämpötilassa. Yhtä kaikki, uunilohen valmistus on ilahduttavan helppoa! Ripaus suolaa, pippuria ja tilliä sekä loraus sitruunaa viimeistelevät rakastetun klassikon.

Kokeile myös näitä uunilohen versioita:

  • Teriyaki-uunilohi saa makua teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, limestä ja inkivääristä.
  • Rapean uunilohen salaisuus on päälle ripoteltu siemen-ruisleipärouhe.
  • Appelsiini-pähkinäuunilohi yhdistää raikkaat sitrukset ja täyteläiset pekaanipähkinät.
  • Hasselbackan uunilohi ihastuttaa purjo-sinappihöystöllä, joka lusikoidaan lohifileen viiltoihin.
  • Limeuunilohi on kokki Patrik Lindströmin arkibravuuri, joka tarjoillaan suolaisen fetajogurtin ja raikkaan kurkku-avokadosalsan kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt