Maku

Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille

40 min
GL
MU
4.3
26

Uunilohi on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka valmistuu uunissa kuin itsestään. Ranskankerma ja sitruuna tekevät kalasta mehevän. Nappaa tästä uusi arjen luottoreseptisi!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Uunilohi

  • 600–800 glohifileetä
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 3 rklsitruunamehua
Ravintosisältö / 100g — 191 kcal

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Uunilohi valmistuu näin:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan ja ripottele päälle tilli.
  2. Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Sitruunamehun määrää voit halutessasi lisätä jopa 1 desiin saakka. Kaada seos kalan päälle.
  3. Paista uunilohta 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Tarjoa uunilohen kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
4.3