Maku

Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille

40 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen25 min
Uunilohi on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka valmistuu uunissa kuin itsestään. Ranskankerma ja sitruuna tekevät kalasta mehevän. Nappaa tästä uusi arjen luottoreseptisi!
GL
MU
4.3
26
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

Uunilohi

  • 600–800 glohifileetä
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 3 rklsitruunamehua
Ravintosisältö / 100g — 191 kcal
Tulosta

Uunilohi valmistuu näin:

  1. Nosta lohifilee uunivuokaan ja ripottele päälle tilli.
  2. Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Sitruunamehun määrää voit halutessasi lisätä jopa 1 desiin saakka. Kaada seos kalan päälle.
  3. Paista uunilohta 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Tarjoa uunilohen kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.

MITÄ PIDIT?
4.3