Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minUunilohi on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka valmistuu uunissa kuin itsestään. Ranskankerma ja sitruuna tekevät kalasta mehevän. Nappaa tästä uusi arjen luottoreseptisi!
GL
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.5.2008

Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille
Ainekset (4 annosta)
Uunilohi
- 600–800 glohifileetä
- 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlsitruunapippuria (suolaton)
- 3 rklsitruunamehua
Ravintosisältö / 100g — 191 kcal
Uunilohi valmistuu näin:
- Nosta lohifilee uunivuokaan ja ripottele päälle tilli.
- Sekoita ranskankerma, suola, pippuri ja sitruunamehu keskenään. Sitruunamehun määrää voit halutessasi lisätä jopa 1 desiin saakka. Kaada seos kalan päälle.
- Paista uunilohta 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Vinkki!
Tarjoa uunilohen kanssa keitettyjä perunoita, raikasta salaattia ja ruisleipää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.21