Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen

50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min

Young Hearts -ravintoloitsija ja MasterChef-voittaja Patrik Lindström kokkaa kotona fiilispohjaisesti. Yksi Patrikin arkibravuureista on raikas limeuunilohi fetajogurtin ja kurkku-avokadosalsan kanssa tarjoiltuna. ”Lohi on poikani Lukaksen lempiruokia. Se menee niin sashimina, savustettuna kuin uunissakin valmistettuna.”

12.2.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
Lime-uunilohi
700 g
ruodotonta lohifileetä
1 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria
2
limeä
½
fenkoli
muutama
tillinoksa
Kurkku-avokadosalsa
½
kurkku
2
kypsää avokadoa
1
lime
2
kevätsipulin vartta
noin 5
korianterinoksaa ruukusta
4 rkl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
4
retiisiä
Fetajogurtti
100 g
fetajuustoa
2 dl
maustamatonta jogurttia
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
vihreää tabascoa

Lime-uunilohi, kurkku-avokadosalsa ja fetajogurtti – ohje:

  1. Säädä uuni 250 asteeseen grillivastukselle. Poista lohesta vatsarasva ja siirrä pellille tai uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia.
  2. Pese limet. Raasta yhden kuori ja purista mehu. Viipaloi toinen. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohueksi. Mausta lohi limenkuorella ja -mehulla. Koristele limesiivuilla, fenkolilla ja tillillä.
  3. Kuutioi kurkku ja avokadon hedelmäliha. Purista limen mehu. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja koristele ohueksi viipaloiduilla retiiseillä.
  4. Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita jogurtin, öljyn ja tabaskon kanssa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman jogurttia.

Vinkki!

Ota talteen myös suosittu uunilohiohjeemme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt