Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen
Munaton
Gluteeniton
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Young Hearts -ravintoloitsija ja MasterChef-voittaja Patrik Lindström kokkaa kotona fiilispohjaisesti. Yksi Patrikin arkibravuureista on raikas limeuunilohi fetajogurtin ja kurkku-avokadosalsan kanssa tarjoiltuna. ”Lohi on poikani Lukaksen lempiruokia. Se menee niin sashimina, savustettuna kuin uunissakin valmistettuna.”
Lime-uunilohi, kurkku-avokadosalsa ja fetajogurtti valmistuvat näin:
Säädä uuni 250 asteeseen grillivastukselle. Poista lohesta vatsarasva ja siirrä pellille tai uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia.
Pese limet. Raasta yhden kuori ja purista mehu. Viipaloi toinen. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohueksi. Mausta lohi limenkuorella ja -mehulla. Koristele limesiivuilla, fenkolilla ja tillillä.
Kuutioi kurkku ja avokadon hedelmäliha. Purista limen mehu. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja koristele ohueksi viipaloiduilla retiiseillä.
Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita jogurtin, öljyn ja tabaskon kanssa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman jogurttia.