Maku

Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Young Hearts -ravintoloitsija ja MasterChef-voittaja Patrik Lindström kokkaa kotona fiilispohjaisesti. Yksi Patrikin arkibravuureista on raikas limeuunilohi fetajogurtin ja kurkku-avokadosalsan kanssa tarjoiltuna. ”Lohi on poikani Lukaksen lempiruokia. Se menee niin sashimina, savustettuna kuin uunissakin valmistettuna.”
MU
GL
3.9
0
Julkaistu: 12.2.2021


Ainekset (4 annosta)

Lime-uunilohi

  • 700 g ruodotonta lohifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlmustapippuria
  • 2limeä
  • ½fenkoli
  • muutamatillinoksa

Kurkku-avokadosalsa

  • ½kurkku
  • 2kypsää avokadoa
  • 1lime
  • 2kevätsipulin vartta
  • noin 5korianterinoksaa ruukusta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • 4retiisiä

Fetajogurtti

  • 100 gfetajuustoa
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 tlvihreää tabascoa
Tulosta

Lime-uunilohi, kurkku-avokadosalsa ja fetajogurtti valmistuvat näin:

  1. Säädä uuni 250 asteeseen grillivastukselle. Poista lohesta vatsarasva ja siirrä pellille tai uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 15 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia.
  2. Pese limet. Raasta yhden kuori ja purista mehu. Viipaloi toinen. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohueksi. Mausta lohi limenkuorella ja -mehulla. Koristele limesiivuilla, fenkolilla ja tillillä.
  3. Kuutioi kurkku ja avokadon hedelmäliha. Purista limen mehu. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna korianteri. Sekoita ainekset keskenään ja koristele ohueksi viipaloiduilla retiiseillä.
  4. Murenna fetajuusto haarukalla. Sekoita jogurtin, öljyn ja tabaskon kanssa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää hieman jogurttia.
Kommentoi »