Rapea uunilohi
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minRapsakkapintainen uunilohi on arki-illan pelastus! Päivitetty uunilohi saa pinnalleen maukkaan siemen-ruisleipärouheen ja mehevän kalan kastikkeeksi riittää vain pieni puserrus sitruunaa. Tätä haluat tänään!
MU
4.4
Kuvat
Julkaistu 16.7.2015

Rapea uunilohi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gkirjolihifileetä (Suomessa kasvatettu)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria (tai mustapippuria)
- 2ruisleipäviipaletta (kuivahtanutta ruislimppua)
- 3/4 dlauringonkukansiemeniä (siemensekoitusta)
- 2 rklvoita (sulaa)
- 1 rklsitruunamehua
- 2 rklruohosipulia (silputtuna)
Rapea uunilohi valmistuu näin:
- Nypi lohifileestä pois ruodot, jätä nahka kalaan. Nosta lohi voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paloittele leipäpalat monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Lisää siemenet ja pyöräytä seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus fileen pinnalle.
- Paista uunilohta 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ja jatka kypsennystä grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus ruskistuu kauniisti.
- Silppua kalan pinnalle reilusti ruohosipulia.
* Paista lohen seuraksi pieniä uuniperunoita. Tee perunoihin poikittaisviiltoja, sipaise niiden pintaan öljyä ja pane uuniin noin 20 minuuttia ennen kalaa.