


Rapea uunilohi
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Rapsakkapintainen uunilohi on arki-illan pelastus! Päivitetty uunilohi saa pinnalleen maukkaan siemen-ruisleipärouheen ja mehevän kalan kastikkeeksi riittää vain pieni puserrus sitruunaa. Tätä haluat tänään!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kirjolohifileetä (Suomessa kasvatettu)
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria (tai mustapippuria)
2
ruisleipäviipaletta (kuivahtanutta ruislimppua)
3/4 dl
auringonkukansiemeniä (siemensekoitusta)
2 rkl
voita (sulaa)
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
ruohosipulia (silputtuna)
Rapea uunilohi – ohje:
- Nypi lohifileestä pois ruodot, jätä nahka kalaan. Nosta lohi voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paloittele leipäpalat monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Lisää siemenet ja pyöräytä seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus fileen pinnalle.
- Paista uunilohta 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ja jatka kypsennystä grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus ruskistuu kauniisti.
- Silppua kalan pinnalle reilusti ruohosipulia.
Vinkit!
- Paista lohen seuraksi pieniä uuniperunoita. Tee perunoihin poikittaisviiltoja, sipaise niiden pintaan öljyä ja pane uuniin noin 20 minuuttia ennen kalaa.
- Katso myös sivustomme suosituimman uunilohen ohje, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat