Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rapea uunilohi

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Rapsakkapintainen uunilohi on arki-illan pelastus! Päivitetty uunilohi saa pinnalleen maukkaan siemen-ruisleipärouheen ja mehevän kalan kastikkeeksi riittää vain pieni puserrus sitruunaa. Tätä haluat tänään!

16.7.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kirjolohifileetä (Suomessa kasvatettu)
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria (tai mustapippuria)
2
ruisleipäviipaletta (kuivahtanutta ruislimppua)
3/4 dl
auringonkukansiemeniä (siemensekoitusta)
2 rkl
voita (sulaa)
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
ruohosipulia (silputtuna)

Rapea uunilohi – ohje:

  1. Nypi lohifileestä pois ruodot, jätä nahka kalaan. Nosta lohi voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paloittele leipäpalat monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Lisää siemenet ja pyöräytä seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus fileen pinnalle.
  3. Paista uunilohta 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ja jatka kypsennystä grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus ruskistuu kauniisti.
  4. Silppua kalan pinnalle reilusti ruohosipulia.

Vinkit!

  • Paista lohen seuraksi pieniä uuniperunoita. Tee perunoihin poikittaisviiltoja, sipaise niiden pintaan öljyä ja pane uuniin noin 20 minuuttia ennen kalaa. 
  • Katso myös sivustomme suosituimman uunilohen ohje, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt