Maku

Rapea uunilohi

30 min
MU
4.33
0

Rapsakkapintainen uunilohi on arki-illan pelastus! Päivitetty uunilohi saa pinnalleen maukkaan siemen-ruisleipärouheen ja mehevän kalan kastikkeeksi riittää vain pieni puserrus sitruunaa. Tätä haluat tänään!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolihifileetä (Suomessa kasvatettu)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (tai mustapippuria)
  • 2ruisleipäviipaletta (kuivahtanutta ruislimppua)
  • 3/4 dlauringonkukansiemeniä (siemensekoitusta)
  • 2 rklvoita (sulaa)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Rapea uunilohi valmistuu näin:

  1. Nypi lohifileestä pois ruodot, jätä nahka kalaan. Nosta lohi voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paloittele leipäpalat monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Lisää siemenet ja pyöräytä seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus fileen pinnalle.
  3. Paista uunilohta 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ja jatka kypsennystä grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus ruskistuu kauniisti.
  4. Silppua kalan pinnalle reilusti ruohosipulia.

* Paista lohen seuraksi pieniä uuniperunoita. Tee perunoihin poikittaisviiltoja, sipaise niiden pintaan öljyä ja pane uuniin noin 20 minuuttia ennen kalaa. 

MITÄ PIDIT?
4.33