Rapea uunilohi

30 min
4
0

Rapea uunilohi

MU
0
4
Rapsakkapintainen uunilohi on arki-illan pelastus! Päivitetty uunilohi saa pinnalleen maukkaan siemen-ruisleipärouheen ja mehevän kalan kastikkeeksi riittää vain pieni puserrus sitruunaa. Tätä haluat tänään!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkirjolihifileetä (Suomessa kasvatettu)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (tai mustapippuria)
  • 2 kplruisleipäviipaletta (kuivahtanutta ruislimppua)
  • 3/4 dlauringonkukansiemeniä (siemensekoitusta)
  • 2 rklvoita (sulaa)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rklruohosipulia (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi fileestä pois ruodot, jätä nahka kalaan. Nosta filee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paloittele leipäpalat monitoimikoneeseen tai teholeikkuriin. Lisää siemenet ja pyöräytä seos karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus fileen pinnalle.

Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja jatka kypsennystä grillivastuksen alla, kunnes kuorrutus ruskistuu kauniisti.

Silppua kalan pinnalle reilusti silputtua ruohosipulia.

Vinkki!

* Kypsennä lohen seuraksi pieniä uuniperunoita. Tee perunoihin poikittaisviiltoja, sipaise niiden pintaan öljyä ja pane uuniin noin 20 minuuttia ennen kalaa. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä