Maku

Appelsiini-pähkinä-uunilohi

30 min
5
0

Appelsiini-pähkinä-uunilohi

GL
MA
MU
0
5
Herkullinen uunilohi saa appelsiinista makua ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hyvää purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Tee uunilohi näin:

Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.

Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.

Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.

Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.

Tarjoa uunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä