Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Appelsiini-pähkinäuunilohi

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!

28.2.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
Appelsiini-pähkinäuunilohi
700 g
kirjolohifileetä
1
appelsiini
1 tl
savupaprikajauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
vaahterasiirappia
1/2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Appelsiini-pähkinäuunilohi – ohje:

  1. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla, vaahterasiirapilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
  3. Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
  5. Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki!

Katso myös perinteisemmän uunilohen resepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt