Maku

Appelsiini-pähkinäuunilohi

30 min
GL
MA
MU
4.29
0

Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Appelsiini-pähkinäuunilohi

  • 700 gkirjolohifileetä
  • 1 appelsiini
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Appelsiini-pähkinäuunilohi valmistuu helposti näin:

  1. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
  3. Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
  5. Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.29