Maku

Appelsiini-pähkinäuunilohi

30 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen20 min
Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!
GL
MA
MU
4.25
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Appelsiini-pähkinäuunilohi

  • 700 gkirjolohifileetä
  • 1 appelsiini
  • 1 tlsavupaprikajauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 1/2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Tulosta

Appelsiini-pähkinäuunilohi valmistuu helposti näin:

  1. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
  3. Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
  5. Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.25