Appelsiini-pähkinäuunilohi
gluteeniton
maidoton
munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!

Reseptin ainekset 4 annosta
Appelsiini-pähkinäuunilohi
700 gkirjolohifileetä
1 appelsiini
1 tlsavupaprikajauhetta
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklvaahterasiirappia
1/2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Appelsiini-pähkinäuunilohi – ohje:
- Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
- Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla, vaahterasiirapilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
- Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
- Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
- Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.