


Appelsiini-pähkinäuunilohi
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!
Reseptin ainekset
4 annosta
Appelsiini-pähkinäuunilohi
700 g
kirjolohifileetä
1
appelsiini
1 tl
savupaprikajauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
vaahterasiirappia
1/2 dl
pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
Appelsiini-pähkinäuunilohi – ohje:
- Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
- Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla, vaahterasiirapilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
- Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
- Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
- Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteisemmän uunilohen resepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat