4,1(12)
Appelsiini-pähkinäuunilohi
gluteeniton
maidoton
munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Appelsiini-pähkinäuunilohi saa sitruksesta raikkautta ja mehevyyttä ja pekaanipähkinöistä hauskaa rapeutta ja purutuntumaa. Kokkaa sinäkin uunilohi vaihteeksi näin!
Julkaistu 28.2.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Appelsiini-pähkinäuunilohi
700 gkirjolohifileetä
1 appelsiini
1 tlsavupaprikajauhetta
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklvaahterasiirappia
1/2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)

Appelsiini-pähkinäuunilohi – ohje:

  1. Nosta kirjolohifilee uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja poista tarvittaessa ruodot.
  2. Raasta appelsiinista kuori ja purista puolikkaasta mehu. Mausta filee paprikajauheella, suolalla, pippurilla, vaahterasiirapilla sekä appelsiinin kuorella ja mehulla.
  3. Leikkaa toinen puoli appelsiinista viipaleiksi, puolita viipaleet ja levitä ne kalan päälle.
  4. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele paistamisen loppuvaiheessa pähkinärouhetta kalan pinnalle.
  5. Tarjoa appelsiini-pähkinäuunilohi keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
1 kommentti