Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minHasselbackan uunilohi on arjen takuuvarma hittiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Purjo-sinappiseos kirjolohifileen viilloissa on paitsi maukas myös kivannäköinen.
GL
3.6
Kuvat
Julkaistu 10.10.2018

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hasselbackan uunilohi
- 800 gkirjolohifileetä
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Purjoseos
- 1 purjo
- 1 rklvoita
- 1 rkldijonsinappia (kokojyvä)
- 1/2 dltilliä hienonnettuna
Lisäksi
- 1sitruuna
Hasselbackan uunilohi valmistuu näin:
- Poista kalafileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla.
- Nosta filee kokonaisena uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa fileeseen viiltoja 3 sentin välein nahkaan saakka.
- Halkaise ja pese purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Pehmennä purjot voissa pannulla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon sinappi ja tilli.
- Leikkaa sitruuna puoliviipaleiksi. Levitä purjoseos ja sitruunaviipaleet viiltoihin.
- Paista kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kalan paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Jätä kala mielummin mehukkaaksi kuin liian kypsäksi ja kuivaksi.

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
Maku

Hasselbackan perunat
Kotivinkki

Hasselbackan punajuuret
Maku

Hasselbackan karitsa
Maku

Hasselbackan makkaralenkki
Maku

Hasselbackan broilerit
Maku

Hasselbackan bataatit ja pähkinäsalsa
Maku

Hasselbackan uunijuurekset
Maku