Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin

30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min

Hasselbackan uunilohi on arjen takuuvarma hittiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Purjo-sinappiseos kirjolohifileen viilloissa on paitsi maukas myös kivannäköinen.

10.10.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Hasselbackan uunilohi
800 g
kirjolohifileetä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Purjoseos
1
purjo
1 rkl
voita
1 rkl
dijonsinappia (kokojyvä)
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
1
sitruuna

Hasselbackan uunilohi – ohje:

  1. Poista kalafileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla.
  2. Nosta filee kokonaisena uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa fileeseen viiltoja 3 sentin välein nahkaan saakka.
  4. Halkaise ja pese purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Pehmennä purjot voissa pannulla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon sinappi ja tilli.
  6. Leikkaa sitruuna puoliviipaleiksi. Levitä purjoseos ja sitruunaviipaleet viiltoihin.
  7. Paista uunilohta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkit!

  • Kalan paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Jätä kala mieluummin mehukkaaksi kuin liian kypsäksi ja kuivaksi.
  • Katso myös suosituin uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt