3,6(15)
Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Gluteeniton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Hasselbackan uunilohi on arjen takuuvarma hittiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Purjo-sinappiseos kirjolohifileen viilloissa on paitsi maukas myös kivannäköinen.
10.10.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Hasselbackan uunilohi
800 gkirjolohifileetä
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Purjoseos
1 purjo
1 rklvoita
1 rkldijonsinappia (kokojyvä)
1/2 dltilliä hienonnettuna
Lisäksi
1sitruuna

Hasselbackan uunilohi – ohje:

  1. Poista kalafileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla.
  2. Nosta filee kokonaisena uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa fileeseen viiltoja 3 sentin välein nahkaan saakka.
  4. Halkaise ja pese purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Pehmennä purjot voissa pannulla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon sinappi ja tilli.
  6. Leikkaa sitruuna puoliviipaleiksi. Levitä purjoseos ja sitruunaviipaleet viiltoihin.
  7. Paista uunilohta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkit!

  • Kalan paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Jätä kala mieluummin mehukkaaksi kuin liian kypsäksi ja kuivaksi.
  • Katso myös suosituin uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo