Maku

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Hasselbackan uunilohi on arjen takuuvarma hittiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Purjo-sinappiseos kirjolohifileen viilloissa on paitsi maukas myös kivannäköinen.
GL
3.6
0
Julkaistu 10.10.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Hasselbackan uunilohi

  • 800 gkirjolohifileetä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Purjoseos

  • 1 purjo
  • 1 rklvoita
  • 1 rkldijonsinappia (kokojyvä)
  • 1/2 dltilliä hienonnettuna

Lisäksi

  • 1sitruuna
Tulosta

Hasselbackan uunilohi valmistuu näin:

  1. Poista kalafileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla.
  2. Nosta filee kokonaisena uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
  3. Leikkaa fileeseen viiltoja 3 sentin välein nahkaan saakka.
  4. Halkaise ja pese purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  5. Pehmennä purjot voissa pannulla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon sinappi ja tilli.
  6. Leikkaa sitruuna puoliviipaleiksi. Levitä purjoseos ja sitruunaviipaleet viiltoihin.
  7. Paista kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kalan paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Jätä kala mielummin mehukkaaksi kuin liian kypsäksi ja kuivaksi.

Kommentoi »