


Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Hasselbackan uunilohi on arjen takuuvarma hittiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Purjo-sinappiseos kirjolohifileen viilloissa on paitsi maukas myös kivannäköinen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Hasselbackan uunilohi
800 g
kirjolohifileetä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Purjoseos
1
purjo
1 rkl
voita
1 rkl
dijonsinappia (kokojyvä)
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
1
sitruuna
Hasselbackan uunilohi – ohje:
- Poista kalafileestä ruodot. Pyyhi pinta talouspaperilla.
- Nosta filee kokonaisena uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta filee suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa fileeseen viiltoja 3 sentin välein nahkaan saakka.
- Halkaise ja pese purjo hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Pehmennä purjot voissa pannulla. Nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon sinappi ja tilli.
- Leikkaa sitruuna puoliviipaleiksi. Levitä purjoseos ja sitruunaviipaleet viiltoihin.
- Paista uunilohta 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkit!
- Kalan paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Jätä kala mieluummin mehukkaaksi kuin liian kypsäksi ja kuivaksi.
- Katso myös suosituin uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat