


Teriyaki-uunilohi
2 h 25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 2 h 20 min
Tämä lohi marinoituu ja paistuu helposti samassa pussissa mehukkaaksi. Se saa makunsa teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, inkivääristä ja limemehusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
kirjolohifileetä
1/2
lime
1/2 dl
teriyaki-kastiketta
1 rkl
hunajaa
1 rkl
inkivääriä raastettuna
Teriyaki-lohi uunissa – ohje:
- Laita lohifilee uunipussiin ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.
- Anna lämmön tasaantua hieman ja leikkaa uunipussi auki. Nosta teriyaki-uunilohi tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa.
Vinkki!
Ota talteen myös suosittu perinteisen uunilohen resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat