Teriyaki-uunilohi
2 h 25 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
2 h 20 minTämä lohi marinoituu ja paistuu helposti samassa pussissa mehukkaaksi. Se saa makunsa teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, inkivääristä ja limemehusta.
4.1
Kuvat
Julkaistu 8.12.2016

Teriyaki-uunilohi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 500 gkirjolohi meri, filee
- 1/2 kpllime
- 1/2 dlteriyaki-kastiketta
- 1 rklhunajaa
- 1 rklinkivääriä raastettuna
Laita lohifilee uunipussii ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.
Anna lämmön tasaantua hieman ja leikaa uunipussi auki. Nosta kala tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa.