Maku

Teriyaki-uunilohi

2 h 25 min
4.5
0

Tämä lohi marinoituu ja paistuu helposti samassa pussissa mehukkaaksi. Se saa makunsa teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, inkivääristä ja limemehusta.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkirjolohi meri, filee
  • 1/2 kpllime
  • 1/2 dlteriyaki-kastiketta
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklinkivääriä raastettuna

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Laita lohifilee uunipussii ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.

Anna lämmön tasaantua hieman ja leikaa uunipussi auki. Nosta kala tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa. 

MITÄ PIDIT?
4.5