Tomaatti-valkosipulileipäkranssi – muhkea tomaattinen leipäkranssi sopii jaettavaksi juhliin tai illanistujaisiin
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Täytä juhlava leipäkranssi aurinkokuivatuista tomaateista, marinoiduista valkosipuleista, cashewpähkinöistä ja basilikasta sekoitetulla maukkaalla tahnalla.
Reseptin ainekset
15 annosta
½ pkt (25 g)
tuorehiivaa
2½ dl
vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
vaahterasiirappia
6–7 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl
siemensekoitusta
Täyte
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl
yrttimarinoituja valkosipulinkynsiä
2 dl
cashewpähkinöitä
1 rku
basilikaa
1 rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
1 + 1 rkl
vaahterasiirappia (voiteluun )
2 rkl
salaattisiemensekoitusta
2 tl
unikonsiemeniä
Tomaatti-valkosipulileipäkranssi – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi.
- Alusta jauhot taikinaan. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää siemenet. Peitä kulholeivinliinalla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 40 minuuttia.
- Valmista täyte. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta karkeaksi tahnaksi.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla isoksi levyksi (noin 50 × 35 cm). Levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. Aseta rulla uunipellille leivinpaperin päälle renkaaksi ja nipistä sauma kiinni.
- Leikkaa rullaan sakaroita ulkopinnalle noin 2 cm:n välein. Käännä jokainen leikkuupinta hieman ylöspäin. Kohota kranssia 20 minuuttia liinan alla.
- Voitele kranssi vaahterasiirapilla ja ripottele pinnalle siemensekoitusta.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Voitele lämmin kranssi vielä kerran vaahterasiirapilla, jotta saat kauniin kiiltävän pinnan.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat