Maku

Suklainen vadelmabrita

1 h
4.75
0

Suklainen vadelmabrita

Britatorttu on yksi suosikeistani, ja nyt vadelmien ollessa kypsiä kannattaa vadelmat nauttia tuoreena. Suklainen britapohja, suklaakermavaahto ja tuoreet vadelmat ovat ihana yhdistelmä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunan keltuaista
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkevytmaitoa

Marenki

  • 2 kplkananmunan valkuaista
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1/2 dlmantelirouhetta

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gsuklaata (esim. Fazerina)
  • 2 dlvadelmia

Lisäksi

  • 50 gsuklaata rouhittuna
  • vadelmia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ja ohuelti.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe.
Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelirouhetta pintaan ja paista n. 20 min.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
Sulata suklaa, anna hieman jäähtyä.
Vaahdota kerma, kääntele suklaasula joukkoon.
Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmat.
Nosta toinen levy päälle, koristele jäljelle jääneellä kermavaahdolla, vadelmilla ja suklaalla.

MITÄ PIDIT?
4.75