Suklainen vadelmabrita
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minBritatorttu on yksi suosikeistani, ja nyt vadelmien ollessa kypsiä kannattaa vadelmat nauttia tuoreena. Suklainen britapohja, suklaakermavaahto ja tuoreet vadelmat ovat ihana yhdistelmä!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.8.2017

Suklainen vadelmabrita
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 125 gvoita
- 1 dlsokeria
- 2kananmunan keltuaista
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlkaakaojauhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlkevytmaitoa
Marenki
- 2kananmunan valkuaista
- 1 3/4 dlsokeria
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1/2 dlmantelirouhetta
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 50 gsuklaata (esim. Fazerina)
- 2 dlvadelmia
Lisäksi
- 50 gsuklaata rouhittuna
- vadelmia
Suklainen vadelmabrita – ohje:
- Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
- Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ja ohuelti.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe.
- Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelirouhetta pintaan ja paista n. 20 min.
- Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
- Sulata suklaa, anna hieman jäähtyä.
- Vaahdota kerma, kääntele suklaasula joukkoon.
- Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle.
- Ripottele kermavaahdon päälle vadelmat.
- Nosta toinen levy päälle, koristele jäljelle jääneellä kermavaahdolla, vadelmilla ja suklaalla.