4,1(79)
Suklainen vadelmabrita
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Britatorttu on yksi suosikeistani, ja nyt vadelmien ollessa kypsiä kannattaa vadelmat nauttia tuoreena. Suklainen britapohja, suklaakermavaahto ja tuoreet vadelmat ovat ihana yhdistelmä!
3.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
125 gvoita
1 dlsokeria
2kananmunan keltuaista
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 dlkevytmaitoa
Marenki
2kananmunan valkuaista
1 3/4 dlsokeria
2 rklkaakaojauhetta
1/2 dlmantelirouhetta
Täyte
2 dlkuohukermaa
50 gsuklaata (esim. Fazerina)
2 dlvadelmia
Lisäksi
50 gsuklaata rouhittuna
vadelmia

Suklainen vadelmabrita – ohje:

  1. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, lisää keltuaiset.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita vaahdon joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä maito vuorotellen.
  5. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ja ohuelti.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri samalla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon kaakaojauhe.
  7. Levitä marenkiseos uunipellille taikinan päälle. Ripottele mantelirouhetta pintaan ja paista n. 20 min.
  8. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen samankokoiseen osaan, käsittele pohjaa varoen.
  9. Sulata suklaa, anna hieman jäähtyä.
  10. Vaahdota kerma, kääntele suklaasula joukkoon.
  11. Levitä noin 2/3 vaahdosta toisen taikinapuolen päälle.
  12. Ripottele kermavaahdon päälle vadelmat.
  13. Nosta toinen levy päälle, koristele jäljelle jääneellä kermavaahdolla, vadelmilla ja suklaalla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.