Kotivinkki

Suklaakakku ilman jauhoja

55 min
4
4

Suklaakakku ilman jauhoja

GL
4
4
Tämä kakku kätkee sisäänsä salaisuuden, joka ei selviä maistamalla. Gluteeniton, kaakaosta suklainen, ihanan kostea ja pehmeä leivonnainen hurmaa, vaikka on kakuksi terveellisyyden perikuva. Salaisuus on lähes puoli kiloa mustapapuja.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 annosta)

  • 450 gkypsiä mustapapuja
  • 5kananmunaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita tai margariinia sulatettuna
  • 1appelsiinin kuori raastettuna

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Valmistele noin 24-senttinen kakkuvuoka. Pingota pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreunat.

2. Siivilöi ja tarvittaessa jäähdytä pavut hyvin. Lisää pavut ja 3 munaa monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai tee taikina tehokkaalla sauvasekoittimella.

3. Käytä konetta, kunnes pavut ovat täysin hienontuneet ja lisää sitten loput kananmunat. Käytä konetta edelleen jopa 1–2 minuutin ajan niin, että seos on täysin tasarakenteista.

4. Yhdistä sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita seos sekä sulatettu rasva papu-munamassan joukkoon.

5. Pese appelsiini ja raasta kuori taikinaan.

6. Kumoa taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa suklaa-mustapapukakku makeutetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa vielä hieman lämpimänä.

Suosittelemme myös näitä

Syntisen hyvä suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Mehevä suklaakakku

Mutakakku

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä