Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaakakku ilman jauhoja

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Tämä kakku kätkee sisäänsä salaisuuden, joka ei selviä maistamalla. Gluteeniton, kaakaosta suklainen, ihanan kostea ja pehmeä leivonnainen hurmaa, vaikka on kakuksi terveellisyyden perikuva. Salaisuus on lähes puoli kiloa mustapapuja.

17.2.2017
Reseptin ainekset
8-10 annosta
450 g
kypsiä mustapapuja
5
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
2 rkl
vaniljasokeria
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
100 g
voita tai margariinia sulatettuna
1
appelsiinin kuori raastettuna

1. Valmistele noin 24-senttinen kakkuvuoka. Pingota pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreunat.

2. Siivilöi ja tarvittaessa jäähdytä pavut hyvin. Lisää pavut ja 3 munaa monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai tee taikina tehokkaalla sauvasekoittimella.

3. Käytä konetta, kunnes pavut ovat täysin hienontuneet ja lisää sitten loput kananmunat. Käytä konetta edelleen jopa 1–2 minuutin ajan niin, että seos on täysin tasarakenteista.

4. Yhdistä sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita seos sekä sulatettu rasva papu-munamassan joukkoon.

5. Pese appelsiini ja raasta kuori taikinaan.

6. Kumoa taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa suklaa-mustapapukakku makeutetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa vielä hieman lämpimänä.

Suosittelemme myös näitä

Gluteeniton suklaakakku

Mehevä suklaakakku

Mutakakku

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt