Maku

Juhlapöydän raikas kruunu! Sitruunainen juhlakakku on näyttävä ja herkullinen tarjottava tärkeään päivään

3 h 30 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h 40 min
Sitruunainen juhlakakku ihastuttaa raikkaalla moussetäytteellä ja näyttävällä koristelulla. Fault line -koristelu näyttää veikeästi siltä kuin kakun pinta olisi revennyt ja paljastanut täytekerroksen. Sitruunaviipaleiden sijaan kakun voi koristella maun mukaan vaikkapa mansikkaviipaleilla, koristerakeilla, syötävillä kukilla tai kekseillä.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 18.5.2021


Ainekset (8–10 annosta )

  • 1gluteeniton vaalea kakkupohja (Linkki ohjeeseen on jäljempänä kohdassa 1.)

Kostutus

  • 1½ dl sokeroitua ja laimennettua sitruunamehua

Passio-sitruunamousse

  • 4liivatelehteä
  • 1sitruuna (luomu)
  • 2 dlvispikermaa
  • 2munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3passiohedelmää

Kuorrutus

  • 1marenki-voikreemiä (Linkki ohjeeseen on jäljempänä kohdassa 4.)

Koristelu

  • 3 pientäluomu sitruunaa
  • 3–5 macaron-leivosta
  • 2–4 pientä valkoista marenkia
Tulosta

Fault line -sitruunakakku leivotaan näin:

  1. Valmista gluteeniton vaalea kakkupohja korkeareunaisessa vuoassa (Ø 18–20 cm). Paistoaika on noin 40 minuuttia. Katso gluteenittoman kakkupohjan ohje täältä.
  2. Valmista passio-sitruunamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa hienolla raastinterällä. Halkaise ja purista mehu. Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Mittaa keltuaisten joukkoon 1 dl sokeria ja valkuaisten joukkoon ½ dl sokeria. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuuman mehun joukkoon. Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu sitruunan kuori ja kermavaahto sekä passiohedelmien sisukset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää lopuksi varovasti käännellen. Jähmetä hetki.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita alin levy tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä päälle puolet täytteestä. Paina päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Laita päällimmäinen levy ja kostuta vielä. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  4. Valmista haluamasi kreemi. Viipaloi sitruunat. Kurkkaa marenki-voikreemin ohje täältä.
  5. Levitä kreemiä kakun ympärille keskelle noin 7 cm korkeaksi pantamaiseksi renkaaksi. Painele siihen sitruunaviipaleita.
  6. Pursota kreemiä kakun päälle ja reunoille sitruunaraidan molemmin puolin paksusti. Tasoita raapalla tai palettiveitsellä. Koristereunan raja saa jäädä epäsymmetriseksi.
  7. Asettele kakun päälle vielä sitruunaviipaleita ja macaron-leivoksia. Murenna päälle lopuksi marenkeja.

Vinkki!

Yhden korkeareunaisen kakkuvuoan sijaan voit leipoa kakkupohjan myös kahdessa matalammassa kakkuvuoassa. Tällöin pohjien paistoaika on hieman lyhyempi, noin 30 minuuttia. Leikkaa kakkupohjat tällöin kahtia ja jaa täytettä kaikkiin kolmeen väliin.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta nämä inspiroivat leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »